Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
:)така..значи братучетка ми мора до софија да оди за да вади државјанство?? Ејј проблеми :(
Јас кога предавав дополнителни пред 2 недели, требаше само копија од пасош и лична карта и оригинал изводи за да се споиш со роднината. Првпат слушам дека треба државјанство/

Член од
6 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
605
Треба копија од пасош и копија од државјанството. Колку што знам јас од прашување, копијата од државјанство се вади од општината каде е пријавен како жител. И нормално оргинал изводи, преведени и легализирани како доказ за роднинска врска.
Според мене треба доказ дека братучедот или било кој има државјанство е сеа дали ќе докажеш со пасош , лична карта или документот што ти го даваат дека веќе си добил државјанство нема врска !!

Член од
18 декември 2014
Мислења
106
Поени од реакции
16
Не можам да разберам што значи (пробав и со гоогле транслејт).

Дали некој знае што е:

РАЗРЕШЕНИТЕ ЗНАЦИ ПРИ ПОП'ЛВАНЕ СА БУКВИ НА КИРИЛИЦА И ЦИФРИ. МОЛја НЕ ИЗПОЛЗВАјТЕ ""

од дабч.

Дали треба на кирилица или латиница да се пишува?[DOUBLEPOST=1420293979][/DOUBLEPOST]Што се пишува под Фамилија *:

Последно уредено:
Член од
3 декември 2014
Мислења
140
Поени од реакции
124
Не можам да разберам што значи (пробав и со гоогле транслејт).

Дали некој знае што е:

РАЗРЕШЕНИТЕ ЗНАЦИ ПРИ ПОП'ЛВАНЕ СА БУКВИ НА КИРИЛИЦА И ЦИФРИ. МОЛја НЕ ИЗПОЛЗВАјТЕ ""

од дабч.

Дали треба на кирилица или латиница да се пишува?[DOUBLEPOST=1420293979][/DOUBLEPOST]Што се пишува под Фамилија *:
treba da se popolnuva so bukvi na kirilica i cifri i da je korostis navodnici. pod familija se pisuva prezime[DOUBLEPOST=1420298975][/DOUBLEPOST]Za tie kako mene sto nemaat dopolnitelni dokumenti kako mene ima li nesto novo, promena ili sl. Znae li nekoj nesto novo? o_O

Последно уредено:
Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
има некој искуство со ноталиен акт направен во македонија и преведен легализиран за дополнителни документи за бг државјанство? кој има искуство со ова ако може да ме упати пошто дедовиве ќе правам затоа што во док од архивот една буква менува името на дедо ми и сакам да докажам дека е една иста личност па што ме посоветувате?

и сакам да прашам за да го поврзам дедо ми со мене тоа ќе оди преку извод од мајка ми а за дедо ми треба да извадам нели умреница оти е умрен..

Последно уредено:

Gunner_L

Lord , Lord Bendtner
Член од
7 април 2009
Мислења
922
Поени од реакции
500
Здраво сакам да прашам , дали може да се извади пасош преку конзулатот во Битола ако и двајцата родители имаат бугарски пасоши , и дали има некој искуство или знае за некој со такво искуство далил ги даваат сигурно, позз

Член од
4 јануари 2015
Мислења
7
Поени од реакции
3
Zdravo zdravo! Sakam da ve prasam dali onie prepiski koi se PREKRATENI znaci deka definitivno se odbieni ili toa se samo muabeti rekla kazala? inaku postoi ukaz i otkaz kako odgovor na molbata za bg drzavjanstvo, a ova e sosema treto. Nekako nema nekoja logika, a ako bi znacelo deka se odbieni bi trebalo da ima pravna pouka na resenieto za da se obzali, ili upravna postapka. pozz[DOUBLEPOST=1420389660][/DOUBLEPOST]
Здраво сакам да прашам , дали може да се извади пасош преку конзулатот во Битола ако и двајцата родители имаат бугарски пасоши , и дали има некој искуство или знае за некој со такво искуство далил ги даваат сигурно, позз
moze 100% a inaku vo Sofija ti e najbrza procedurata.

Член од
16 декември 2013
Мислења
162
Поени од реакции
54
Da drugar definitivno isto kako odbieni mozes da se javes vo pravosudie ke ti potvrdat

Член од
12 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
23
I jas nosev od na tatko mi brat , mojot cico nosev uste pred 1 godina no zasega nema nisto nosev i od prv bratuced so isto prezime no i od toa sega za sega nema nisto pozz

Член од
4 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
54
Гледам кај министерството за правда на БГ некој броеви од 17512/2013 (по случаен избор) и стои дека се одобрени и објавени во УКАЗ бр 101/2014 а на странава нема таков указ сеуште(дали е тоа протокол “указот“), што значи тоа дека не се објавени указите или сите укази не ги објавуваат од правосудството.
Ако некој знае или е поупатен
еве линк: http://www.justice.government.bg/emsg/index.php
Преписката № 17512/2013.
Молбата Ви е уважена.
Вашата преписка е вклјучена в Указ 101 от 2014 година.
Удостоверението е изпратено в консулството.
За да го получите трјабва да се јавите лично.

Последно уредено:

dummy

AaaaaaAaaaaaA
Член од
16 јуни 2009
Мислења
43
Поени од реакции
8
Едно прашање до сите кои доставиле дополнителни документи. Дали изводите од роднините со кои се поврзувате со вашите бугарски корени, мора да се не постари од 6 месеци или тоа нема врска кога се работи за изводите на роднините?? Зошто знам дека за самиот апликант важи дека изводот кој го доставува треба да е не постар од 6м

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Гледам кај министерството за правда на БГ некој броеви од 17512/2013 (по случаен избор) и стои дека се одобрени и објавени во УКАЗ бр 101/2014 а на странава нема таков указ сеуште(дали е тоа протокол “указот“), што значи тоа дека не се објавени указите или сите укази не ги објавуваат од правосудството.
Преписката № 17512/2013.
Молбата Ви е уважена.
Значи јас исто проверив и не е само тој број од 17505 до17515 се одобрени но исто така има броеви кои се одобрени дури и од 2014 со4000+/- па ако некој има инфо како се одобрени нека пише

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Едно прашање до сите кои доставиле дополнителни документи. Дали изводите од роднините со кои се поврзувате со вашите бугарски корени, мора да се не постари од 6 месеци или тоа нема врска кога се работи за изводите на роднините?? Зошто знам дека за самиот апликант важи дека изводот кој го доставува треба да е не постар од 6м
Не мора да се нови изводите од роднините, нема никакво значение тоа. Само мора да се оригинал изводи.

Член од
25 април 2009
Мислења
367
Поени од реакции
135
Преписката № 17512/2013.
Молбата Ви е уважена.
немора да значи ништо тоа, истото е и со број 1/2014, али од посредникот што ми е сум слушал оти тие такви некој апансас бројки се пример оние кои им излегува по брза постапка, од типот на тие што се со двајца родители бугари и под 14 години, али секој различно мислење има околу нив, јас тоа од него сум го слушал можда е поинаку :)

GoranX

Евреин
Член од
16 септември 2011
Мислења
66
Поени од реакции
9
Ако може некој да ми појасни каква е процедурата за барање на воена книшка од архивот во велико трново, дали треба лично да се поднесе некакво барање или по е-маил?
ја гледав нивната страна http://www.archives.government.bg/278-ДВИА
ама не ми е јасно што понатаму освен дека треба да извадам изводи за крвното сродство со прадедоми по мајчина страна

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom