Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

dummy

AaaaaaAaaaaaA
Член од
16 јуни 2009
Мислења
43
Поени од реакции
8
Дали некој има земано Бугарско државјанство со фотокопија од пасош од втор братучед? И да ви честитам нова година на сите. Во новата година секојдневно тука да споделуваме убави вести во кои ќе се фалиме со новите пасоши:P:cool:
среќна нова кајганџии!! Истата информација како боби ме засега и мене.. Мислење ваше за користење на бугарски пасош на втор братучед од скопје , како доп документ??

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
Ме интересира може некој да ти подметне некои лажни документи заинат да не земиш државјанство? Имам една другарка и од нејзината фамилија и се закануваат дека ќе направат нешто само за да не добија.
среќна нова кајганџии!! Истата информација како боби ме засега и мене.. Мислење ваше за користење на бугарски пасош на втор братучед од скопје , како доп документ??
Прифакаат и од втор братучед, нормално поврзување со изводи, лично познавам таков случај, прв братучед мој со сопругата негова имаат, му ги дале на негов брачед втор кој нема врска со мене и неодамна бил прифатен. Срекна нова година и се најубаво во неа на сите членови тука, и да даде бог оваа година да се раскрснат работите во наша полза и да добиете сите државјанство :)

dummy

AaaaaaAaaaaaA
Член од
16 јуни 2009
Мислења
43
Поени од реакции
8
Прифакаат и од втор братучед, нормално поврзување со изводи, лично познавам таков случај, прв братучед мој со сопругата негова имаат, му ги дале на негов брачед втор кој нема врска со мене и неодамна бил прифатен. Срекна нова година и се најубаво во неа на сите членови тука, и да даде бог оваа година да се раскрснат работите во наша полза и да добиете сите државјанство :)
Супер чим познаваш лично некој што успеал вака да добие, мора да се проба :)
Инаку дали некој знае каде треба да се носат овие дополнителни документи и дали треба да се закаже некој термин за да се предадат ?

M

mile_s

Гостин
Zdravo,

Jas bev da odnesam dokumenti vo Sofija vo April 2014 i me vratija za dopolnitelna, za eden mesec mislam trebase da odnesam dokumenti.
Vo Avgust 2014 posrednikot odnese dokumenti od brat na majka mi i gi povrza do mene so izvodi.
No nekako ne mi e siguren, ne kazuva nisto, kako da krie nesto.

Dali ke moze da mi kazete sto znacat ovie protokolive http://mjs.bg/25/ ?
Kako moze jas da proveram sto se slucuva so mojot slucaj?
Dali gi uvazile dokumentite, iako gi odnese vo Avgust, dali procedurata e prekinata?

Blagodaram,

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
Овде можеш да си го провериш бројчето и ќе знаеш до каде е поцедурата. https://mjs.bg/emsg/
Инаку протоколи има два вида : Важно сообштение каде ги објавуваат оние кои се на дополнителна проверка и Протокли каде ги има бројчињата на тие што добиле државјанство.

Член од
27 октомври 2014
Мислења
46
Поени од реакции
39
Супер чим познаваш лично некој што успеал вака да добие, мора да се проба :)
Инаку дали некој знае каде треба да се носат овие дополнителни документи и дали треба да се закаже некој термин за да се предадат ?

jas imam dadeno od prv bratuced nekade vo septemvri mesec i uste nema promeni uste mi stoe deka sum vraten na dopolnitelna proverka

Член од
24 декември 2014
Мислења
9
Поени од реакции
4
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.

dummy

AaaaaaAaaaaaA
Член од
16 јуни 2009
Мислења
43
Поени од реакции
8
jas imam dadeno od prv bratuced nekade vo septemvri mesec i uste nema promeni uste mi stoe deka sum vraten na dopolnitelna proverka
има некаков рок за тоа? Можда уште не ти ги разгледале документите, па затоа стои истото. Инаку, мора да се достават оригинални изводи? И дали од бугарскиот роднина треба копија од бугарско дтжавјанстцо или пасош??

Член од
27 октомври 2014
Мислења
46
Поени од реакции
39
nz dali ima rok uste cekam veke 3-4 mesec...dosvateni se orgnilani dokumneti i fotokopija od pasoso i bg licna karta barem tia dokumenti jas gi bese dadel na predlagac

Член од
1 декември 2014
Мислења
217
Поени од реакции
247
nz dali ima rok uste cekam veke 3-4 mesec...dosvateni se orgnilani dokumneti i fotokopija od pasoso i bg licna karta barem tia dokumenti jas gi bese dadel na predlagac
Треба копија од пасош и копија од државјанството. Колку што знам јас од прашување, копијата од државјанство се вади од општината каде е пријавен како жител. И нормално оргинал изводи, преведени и легализирани како доказ за роднинска врска.

dummy

AaaaaaAaaaaaA
Член од
16 јуни 2009
Мислења
43
Поени од реакции
8
Треба копија од пасош и копија од државјанството. Колку што знам јас од прашување, копијата од државјанство се вади од општината каде е пријавен како жител. И нормално оргинал изводи, преведени и легализирани како доказ за роднинска врска.
:)така..значи братучетка ми мора до софија да оди за да вади државјанство?? Ејј проблеми :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom