Автомобили во размер

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Нема шанси да е 1/16.ако е тој размер треба да биде поголемо од 1/18.
Ама како и обично бураго и солидо секогаш утки прават со размерите
1/16 размер е фиќото од Бураго 100% и е поголемо од другите 1/18 фиќовци од други производители. Не е грешка. Нека го слика со друга 1/18 кола и ќе видиш дека е така.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
„Бураго„ произведен во Италија?...:unsure:...Ја‘ мислев дека сите „Бурага„ се кинеско с*ање.
Кој е размерот?

П.С:
Ништо лично нели...Моделите се „кул„.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
„Бураго„ произведен во Италија?...:unsure:...Ја‘ мислев дека сите „Бурага„ се кинеско с*ање.
Кој е размерот?

П.С:
Ништо лично нели...Моделите се „кул„.
Друже ако си поседувал барем едно Бураго моделче, од било кој размер, од пред 10-15 години, ќе знаеше дека беа италијански бренд (Made in Italy).
Кога објавија банкрот, ги купи Маисто од Кина. Оттогаш па наваму се Made in China. ;)
И не би рекол дека се срање, во однос на цената. За тие пари толку се добива. :cool:

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Последниве 3-4 месеци порачувал некој од ck-modelcars и дали му пристигнале нарачките?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Друже ако си поседувал барем едно Бураго моделче, од било кој размер, од пред 10-15 години, ќе знаеше дека беа италијански бренд (Made in Italy).
Кога објавија банкрот, ги купи Маисто од Кина. Оттогаш па наваму се Made in China. ;)
И не би рекол дека се срање, во однос на цената. За тие пари толку се добива. :cool:
zocc,

веќе напишав, не е ништо лично (кон тебе или кон твојата збирка), туку реагирав оти видов оригинал „Бураго„ (не кинески „оригинал„) а во мојата збирка (М 1:24), која не е преголема и која не е постара од 5 г. немам апла оригинални модели, икако на нив пишува „Бураго„, „Маисто„, „Вели„...
Велам дека е кинеско с*рање затоа што на секој втор модел кој го имам, нешто „му се клати„ па морам да го крпам со „секундарен„, што ми е одвратна работа.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
zocc,

веќе напишав, не е ништо лично (кон тебе или кон твојата збирка), туку реагирав оти видов оригинал „Бураго„ (не кинески „оригинал„) а во мојата збирка (М 1:24), која не е преголема и која не е постара од 5 г. немам апла оригинални модели, икако на нив пишува „Бураго„, „Маисто„, „Вели„...
Велам дека е кинеско с*рање затоа што на секој втор модел кој го имам, нешто „му се клати„ па морам да го крпам со „секундарен„, што ми е одвратна работа.
Хаха, не сме се разбрале. :)
Верувај дека истото се случува и кај многу поскапите модели (ги имам во колекција), дури и повеќе од овие, зошто имаат повеќе детали. За да се избегне ова треба да се држат со внимание, најубаво да ги ставиш на полица и толку.
Ми се случувало и при чистење да скршам нешто, затоа сега ги чистам со влажни марамици, а прашината внатре со голема мека четка од шминкиве на жениве и немам проблем. :D
На пример имам некои модели од Solido, кои се поскапи од Bburago/Maisto и полесно пука/се разлабавува пластиката. Истото ми се има случено и на некои од Kyosho, кои се едни од најскапите. Зборам за 1/18 модели, 1/24 не сум имал.
Затоа ти викам, најбитен е хендлингот и чистењето, со особено внимание.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Хаха, не сме се разбрале. :)
Верувај дека истото се случува и кај многу поскапите модели (ги имам во колекција), дури и повеќе од овие, зошто имаат повеќе детали. За да се избегне ова треба да се држат со внимание, најубаво да ги ставиш на полица и толку.
Ми се случувало и при чистење да скршам нешто, затоа сега ги чистам со влажни марамици, а прашината внатре со голема мека четка од шминкиве на жениве и немам проблем. :D
Моите модели се до толку „тинтрани„ со внимание, што не ги ни вадам од кутиите а и не ги ни оштрафувам од подлогата...Кога напишав дека на секој втор модел нешто „му се клати„, мислев на „клатење„ на делови кај потполно нови и штотуку купени модели :mad:,неизвадени од кутија. Затоа и велам дека се работи за кинеско :гомце:.

Не знам дали така било и со оригиналните модели, произведени пред 10-15 г. па посочи ни свое искуство по ова прашање.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Моите модели се до толку „тинтрани„ со внимание, што не ги ни вадам од кутиите а и не ги ни оштрафувам од подлогата...Кога напишав дека на секој втор модел нешто „му се клати„, мислев на „клатење„ на делови кај потполно нови и штотуку купени модели :mad:,неизвадени од кутија. Затоа и велам дека се работи за кинеско :гомце:.

Не знам дали така било и со оригиналните модели, произведени пред 10-15 г. па посочи ни свое искуство по ова прашање.
Дефинитивно има разлика со старите, што е и нормално, различни фабрики, со тоа и репроматеријали.
Исто така, битно е да не ги чуваш на директна сончева светлина, најголем непријател на пластиката.
Варирање на температурата, ладно-топло.
Тоа дека од нови се расклатени, можеби, мене не ми се случило кај 1/18 моделите. Имам купено десетина модели од Бураго/Маисто во последно.
И да се случи тоа, лесно се средува, не знам зошто имаш проблем. Можеби дека треба да се растури моделот за да се среди, што мене лично не ми претставува проблем.

Член од
18 октомври 2014
Мислења
34
Поени од реакции
7
zoc pusti nekoja slika od meganot ako imash smeneto bandasi od strana nekoja fotka da vidime do kaj si :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
zoc pusti nekoja slika od meganot ako imash smeneto bandasi od strana nekoja fotka da vidime do kaj si :D
Немам сменето бандажи, фабричките ќе ги вратам, само ќе ги офарбам црни или ган метал.
Немам толку тесни тркала, сите што ги имам се пошироки и искачаат од крилата. За да ги упасирам ќе треба многу преправки
Деновиве ќе продолжам со работа, па ќе ставам слики. Имам уште доста од замисленото.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
И да се случи тоа, лесно се средува, не знам зошто имаш проблем. Можеби дека треба да се растури моделот за да се среди, што мене лично не ми претставува проблем.
Проблемот е личен: ако веќе купувам „ганц„ нов модел, на нерви ми оди истиот да го „крпам„...

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Проблемот е личен: ако веќе купувам „ганц„ нов модел, на нерви ми оди истиот да го „крпам„...
Колку пари, толку музика. Тоа е. Имаш поскапи брендови, ќе немаш проблеми со нив.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Денеска се подновив со новиот 1/18 Maisto Viper GTS. Арно ама отидов директно на гости и таму го отворив и фрлив кутијата. Си го земав во кеса и на прво искачање на улица за накај дома, се лизгам на мраз и паѓам директно на него со сета тежина (90 кг.). :pos:Го вадам од кесата и го наоѓам ова. :mad:

Или ќе ја фарбам хаубата на пролет или ќе заврши за делови. :свиркам:
А баш се мислев меѓу него и едно Порше кабрио кое го имам во купе верзија. Може затоа ме бие баксуз. (n)

Еве слики од остатокот :cool:

Наравоучение : Не си играјте со моделите без зимска опрема. :toe:

Член од
20 декември 2011
Мислења
158
Поени од реакции
255
Денеска се подновив со новиот 1/18 Maisto Viper GTS. Арно ама отидов директно на гости и таму го отворив и фрлив кутијата. Си го земав во кеса и на прво искачање на улица за накај дома, се лизгам на мраз и паѓам директно на него со сета тежина (90 кг.). :pos:Го вадам од кесата и го наоѓам ова. :mad:

Или ќе ја фарбам хаубата на пролет или ќе заврши за делови. :свиркам:
А баш се мислев меѓу него и едно Порше кабрио кое го имам во купе верзија. Може затоа ме бие баксуз. (n)

Еве слики од остатокот :cool:

Наравоучение : Не си играјте со моделите без зимска опрема. :toe:
Наравоучение 2: Ne gi vadete od kutija dur ne stasate doma.

P.S. Pravea preinstalacija na laptopov i momentalno nemam kirilica.

Kajgana Shop

На врв Bottom