Повторно поскапување на цигарите

• Креатор на темата Креатор на темата Божино
  • Време на започнување Време на започнување
Државава не не остават ни за ефтини пари да си се труеме.

Пушач сум и тоа што ги поскапуваат цигарите нема да ме натера да се откажам. Барем парите да одеа за некој фонд за помош и лекување ќе бев горда што допринесувам. Ако веќе толку се штетни и стварно им е битно нашето здравје нека ги направат нелегални бе. Ама убаво им е да полнат буџет од нашиот порив за самоуништување. Лицемери.

Аааааааааа ќе има шверц :icon_lol:. Тоа е природен закон доколку нешто вештачки се поскапува или прохибира, црниот пазар ќе цвети во неговата област.

Ако не сакаат да пушиме цигари, пошо нели се грижат за нашето здравје, нека ги направат нелегални и чао пријатно.
Вака уште полошо ќе направат, ќе купуваме понеквалитетни цигари, ама нема целосно да се откажиме од купување,а пак оние господа опинци-кондури, тие пак ќе си продолжат да си купуваат, пошо за нив 5-6 денари плус нема некаков ефект.

Абре остај ти то цигарите, кажи јас од кај зеам костени за празников наш рисјански, го акнале костенов в небо со цена а не пљугиве триипол денари се кренале.

Интересен е факторов на изненадување,вауу пак ли поскапеја,па ова не е од вчера.
Пред некоја година се знаеше дека постепено ќе поскапуваат секоја година,како и алкохолот.
Шо е толку чудно тука.

Интересен е факторов на изненадување,вауу пак ли поскапеја,па ова не е од вчера.
Пред некоја година се знаеше дека постепено ќе поскапуваат секоја година,како и алкохолот.
Шо е толку чудно тука.
Не поскапуваат годишно, туку на 3 месеци. Нека стават 100ден најниска цена и нека кршат глава. Мене друго не ми е јасно. Зошто се менува цената на увозните цигари? Како зголемуваат цена, преку акцизи или на вкупна цена одат? Или нашиве имаат поголем профит, мамичето нивно.

Не ме пипаат тие 3 денари, сеа место 5 ќе ми враќаат 2.А тие 3 денари задњи да им се и еден ден кога ќе немаат за фервекс точно 3 да им фалат и на мене да налетаат.Е тогаш ќе глеате клип на што се е спремен човекотда направи за 3 денари...А тие што се ситите немам коментар, мали чоечиња.

- Тато, тато ги поскапија цигарите...сега помалку ке пушиш!
- Не сине ти помалку ке јадеш!

Абе шо е воа чисти глупости остај го народот нека си пуше на мира шо е воа од кај толку пари за цигари? шо кур каа че поскапат...

Поскапувањето ќе предизвика нагло зголемување на продажбата на киселиот тутун што се продава по тезгите.
Колку само ми се смешни непушачите кои се радуваат на нешто кое не ги засега :pos::tapp: Имам и друг пат спомнато ама во ваква ситуација се само на таа мисла ме тера, дека симпатиите им ги клецале/клецаат пушачи и едноставно не можат да се помират со тоа :toe:

Ако не сакаат да пушиме цигари, пошо нели се грижат за нашето здравје, нека ги направат нелегални и чао пријатно.
Вака уште полошо ќе направат, ќе купуваме понеквалитетни цигари, ама нема целосно да се откажиме од купување,а пак оние господа опинци-кондури, тие пак ќе си продолжат да си купуваат, пошо за нив 5-6 денари плус нема некаков ефект.

Се сложувам треба како во Австралија, една цигара еден долар. Кутија цигари да е 20 -25 долари па пушете тогаш...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom