Сериозен пост за сериозен крај на оваа сериозна година
Годинава беше:
Монотонија разбиена со најразни шок вести, позитивни и за жал негативни
Болеста која ја сфаќав како нешто несериозно, демек секoја трета жена имала рак на дојка, испадна дека може да придонесе за губење на уште еден член од мојата поширока фамилија
Откако пред 20-тина години го загубивме братучет ми поради леукемија, овојпат уште еден млад живот се најде на работ на животот и смртта. После разни операции уште не може да се каже дали се е готово, мада уште од старт бевме предупредени дека ова е нешто за кое никогаш нема да бидеш сигурен дека ќе го снема целосно, особено што се работеше за пребрзо ширење
Се смени цел концепт на живот на една фамилија и се е преодредено на борба со болеста...
На работен план сфатив дека луѓево немаат никаков срам и жалење за своите постапки. Подготвени се да се китат со туѓи перја, да прават секакви подмолни потези само да дојдат до подобри финансии. Што е уште полошо, и покрај поуката ќе останам подеднакво наивен како и тогаш
Крајниот шок ми се случи подоцна, како што кажав претходно what has been seen, cannot been unseen...
Имаше и некои позитивни моменти во овие месеци. Прошетка на најразлични места, го видов белиот рај во Миравци на моја инцијатива
, два пати бев во Нови Сад од кои првиот пат како навивач, вториот работно, лапав од Мекдоналдс
, го прошетав цел град, ниеднаш не употребив такси и може да се каже дека можам ко туристички водич да работам таму
Бев пешки до два Грчки града, а од плановите единствено не ми се исполни да ја искачам Солунска глава
Одење од Пржино до Хром само ради крофните, веќе ни стана навика
Се задружив одново со некои луѓе со кои изгубив контакти низ годиниве. Имаше одлична забава, и одлични партии баскет летово. Го достигнав врвот на кондицијата и имаше денови кога бев ЕЛ АУТОМАТИКО
За прв пат се решив да конкурирам на работни места во странство, но се беше неуспешно. За на крај да добијам работна понуда која носи преголема одговорност, а мали финансиски придобивки. Прифатив за лична сатисфакција, а може да се каже дека и ме исполнува донекаде таа работа. Се посветив малце повеќе на науката, мада допрва треба да следи вистинското...
Почнавме од лична сатисфакција да работиме на еден "проект" од сосема друга област, ама се потврди дека во шминкерскава нација нема да успее нешто такво, со оглед на тоа што младиве ги мрзи да прочитаат повеќе од една реченица. Ништо чудно зошто избегнуваат форуми на пример...
Ако ништо друго добивме пофалба од една легенда од таа област, што лично многу ми значи за старт
Почнав да ги јадам сите манџи. Грав јадам секој трет ден и дури и годинава ја завршив со грав за ручек. Боранијата не била толку лоша ствар
Почнав да се давам во боранија
Мислам дека и не остана јадење кое не го јадам повеќе
На навивачки план, имаше доста интересни моменти. Ќе го издвојам натпреварот со Фленсбург кога не може со зборови да се опише она што се случуваше во Борис Трајковски. Како буквално се движеше салата при секој погодок на Вардар. И секако, огромното разочарување на крајот...
Гостувањата во трета лига кошарка
Заборавањето на сите проблеми и скокање и пеење до посерување
И секако, за сите проблеми во државава, Комити се криви
Студентските протести ми ја исполнија душава на крајот на годината, особено кога го видов и татко ми на истите. Еден голем
за нашите политичари и политиката која ја тераат сегашната власт и невидливата опозиција. Еден голем
за сите партиски медиуми и партиски полтрони. Каде ќе ви оди душата пички продадени...
И сега не знам што да кажам за очекувањата за идната година
Се надевам на помалку седење на нет иако ми е потребно за некои од работните обврски
Луѓево треба да си ги променат своите сфаќања, за да тргне животов во Македонија
Сречен ден и сречна нова година на сите, берете памет да не берете заби
Само здравје да ве следи нареднава година, другото ќе си дојде само по себе
Идна година ако се поклопат коцките нема повеќе да го читате Коњаникот Сабја на кајганава