Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
@Harvey S.

Јасно е се, има за некои 0.05, 0.06 поголеми

исто така споредено со бет365 на новава за ливерпул е 1.43, на бет365 е 1.40, ако веќе ја ситниме до толку, ама ајде оти гледам дека ја ситните.

Шо прајме со игриве кој се понудени во новава? Во која онлајн кладилница има да пишам 1-1 и 2+ прво полувреме? Или пак 1-1 & GG комбиниран? Има некаде? Ако има повели, кажи, цитирајме и да знам да играм таму..

И да, не ми треба книга да читам за овие работи. Ова сето хејтањево за помалку од 0.05 коефициент незнам ни дали вреди. За мене лично не вреди, затоа шо пример не живеам во Мак за да можам да си играм истиве игри кој ги реков погоре во земските, така да ова сето е добредојдено.

Исто така и игрите: Тим 2 Тим 1, дава 2,3,4 гола во 2ро полувреме.. и многу други ги нема никаде.

Баталете ја кладилницата туку дај некој нека кажи што се случува со законот за хонорарци и дали не зафаќа и нас сите што играме вкладилница,како што прочитав законот важи за оние кои дополнително ќе имаат примања над 100.000 денари годишно без разлика дали се вработени или не,35% од парите ќе му одат во придонеси(здравствени и пензиско)..што мислите дали ова се однесува и на нас?..ако се однесува и на нас кој будала ќе се клади после?..доста со 10% данок не крадат па уште ова да важи тогаш баталете и кладилници и се..овие се страшни арамии.страм да му е,резил...нека се срамат сите шо го дадоа гласот за нив..резил

Баталете ја кладилницата туку дај некој нека кажи што се случува со законот за хонорарци и дали не зафаќа и нас сите што играме вкладилница,како што прочитав законот важи за оние кои дополнително ќе имаат примања над 100.000 денари годишно без разлика дали се вработени или не,35% од парите ќе му одат во придонеси(здравствени и пензиско)..што мислите дали ова се однесува и на нас?..ако се однесува и на нас кој будала ќе се клади после?..доста со 10% данок не крадат па уште ова да важи тогаш баталете и кладилници и се..овие се страшни арамии.страм да му е,резил...нека се срамат сите шо го дадоа гласот за нив..резил
Не се грижи ние малери како што сме 100к годишно нема шанса да фатиме :D

Ма ајде покрај данокот од 10% и ова ако треба...све им ебам,децата за вода да им молат :@

Не се грижи ние малери како што сме 100к годишно нема шанса да фатиме :D

Ма ајде покрај данокот од 10% и ова ако треба...све им ебам,децата за вода да им молат :mad:

Нема врска,за 100.000 годишно можат да се поминат,јаас оваа година и тоа што бев преголем малер и невозможни работи шо ми се случуваа поминав 120.000,(ако дупло повеќе во зијан сум)

http://fokus.mk/zakonot-za-honorartsite-nejasen-ministerot-stavreski-se-pravi-naudren/

ајде некој нека прочита и да објасни што како,дали се опфатени сите овде?..колку што знам кладилницата неможи да се рачуна како работодавач[DOUBLEPOST=1419999006][/DOUBLEPOST]На пример и да поминиш годишно над 100.000 тука не ги рачунаат парите шо си ги изгубил и налет тоа треба да платиш 35% за придонеси ..нема логика ова ама можно е да не опфаќа тоа ме плаши,таму пиши за дополнителни придонеси а кладилницата се рачунаат бидејќи идат на твое име(лична карта,матичен број)

Инфoрмaцијa oд првa рaкa зa oнлaјн клaдилницaтa дo крaјoт нa јaнуaри ке биде демo верзијa пoтoчнo немa дa мoже дa се игрa сo пaри

здраво хонорарци :cool: дајте некоја сигурна........

направете добивка,после мислете му ја

А од кога пак добивањето на игри на срека се смета за хонорар тие можат ли да разберат дека во игрите на срека и се губат пари валјда не сме секој пат коа ке изиграме спортска или лото добитни а тоа дека не ги имам свртено 100 000 ги имама ама нека ме праша некој колку сум оставил таму а и од кај да знам јас може овој вработениот шо е таму игра спортска и на мое име кога има добивка ги повлекува парите ја да го кркам после.Инаку каде може да се види ова околу данокот може ли во УЈП да ми дадат извештај за тоа колкав данок сум платил годинава или може одма на нет да проверам на нивната страна аима ли некој поке инфо околу ова

А од кога пак добивањето на игри на срека се смета за хонорар тие можат ли да разберат дека во игрите на срека и се губат пари валјда не сме секој пат коа ке изиграме спортска или лото добитни а тоа дека не ги имам свртено 100 000 ги имама ама нека ме праша некој колку сум оставил таму а и од кај да знам јас може овој вработениот шо е таму игра спортска и на мое име кога има добивка ги повлекува парите ја да го кркам после.Инаку каде може да се види ова околу данокот може ли во УЈП да ми дадат извештај за тоа колкав данок сум платил годинава или може одма на нет да проверам на нивната страна аима ли некој поке инфо околу ова
Влези на страната на УЈП и има едно поле да внесеш матичен број, Пишува пребарување на даночни обврзници. Но сега нема да ти покаже колку данок имаш за оваа година. Списокот на даночни обврзници излегува во март.

Значи ве читам наназад страниве, и се прајте сосила будали. Као демек не чинело, маргини вакви маргини такви, а реално коефициентиве не се воопшто лоши. Башка ги има СИТЕ игри и други + дополнителни, шо на ниедна кладилница онлајн низ светов мислам дека воопшто не ни постојат.

Чисто за споредба, на бет365 вакви комбинации ако има видено некој, нека ми се јави. За фаворитите кога играат пример Реал, Челзи итн немаш 1и3+, имаш само 1и4+. Полувреме - крај и 3+ не постои.

yiKAyeI.png

Ваков тип не ни знаев дека постои искрено а играм доста долго време, и онлајн и во земските.

b49Ig0O.png

А за обичните коефициенти 1 х 2 , воопшто не се лоши, некои се слични некои се поголеми за 0.05, некои помали за исто толку.

Само тресите глупости, за да бидите во тие кул членовите кои што се заебаваат на сметка на странава. Значи не велам дека би играл, зашто играм по други кладилници, но дефинитивно би пробал. Ништо сега @Ставрогин ќе ме смета за без мозок, оти гледам имаше така искоментирано за тие што ќе ставеле макар и денар на кладилницава. А реално ти брату ако имаш толку пари колку шо кажуваш и прајш обрт на 3000 евра во ден, според моја логика и мислење нема да си го тупиш мозоко на кајгана форум и да се објаснуваш и да им се смејш на некој шо играле и како играле, туку ќе одиш некаде и ќе ги трошиш парите. Со пријатели, семесјтво, и нема ич кур да те боли за 2вин австриска видеолотарија за нас простиве, а ти наместо тоа читам ги колниш до 3то колено и си активен 24/7 на кајгана и се расправаш за онлајн кладилници. Па овие и го тагнуваат за да им кажи експертов дали е добра кладилницава или лоша :/

Се на се, странава е добра, треба да ја досредат заради тие грешките на српски и игрите во живо, ама незнам шо е толку лошо и шо е то шо не ви е ко шо треба. Ама знам како е, како шо рекол некој, така сите по него.

Жал ми падна кога ти го прочитав постот. Сериозно. Ваква комбинација на неразбирање и исфрустрираност ретко се гледа. Не знам од каде да почнам да ти објаснувам. Ајде од коефициентите, па понудата, па на крајот за мојата маленкост.

Кога некој ќе напише дека за него разлика од 0.5 не е важна, не знам дали да се смеам или да плачам. На кошарките оваа ѓубре од кладилница нуди 1.85 коефициент. Пајнакл нуди 1.95. Ако одиграш 10 синглови по 1000 денари во македонската кладилница и погодиш 6 (што е одличен резултатат) ќе бидеш во плус од 1100 денари, на Пајнакл ќе бидеш плус 1700. Разлика од 10 евра. Помножи го тоа по 365 дена да видиш колкава е разликата. Со 1.85 скоро да не можеш да бидеш во плус. Но се разбира, разлика 0.5 за таков мајстор како тебе не е важна, бидејќи ти секој ден ќе годиш 10 од 10.

За понудата на комбинирани типови. Знаеш зошто ги нема во он лајн кладилниците? Затоа што никој не им ги игра. А не им ги играат тие игри затоа што маргините се огромни. Тоа се типови за многу глупави луѓе, какви виреат само во Србија и Македонија. Апсолутно е невозможно долгорочно да бидеш во плус со такви типови. Можам да ти покажам на пример од 2+ прво 1+ второ колку крадат кладилниците, но се сомневам дека ќе разбереш. Генерално, кладилниците најлесно крадат на екстремните типови, на многу малите и многу големите. Колку повеќе коефициентите од двете страни се ближат до 2, полесно се гледа кражбата.

Што се однесува до меме и колку заработувам, јас сто пати постирав принт скринови овде. Ти дали веруваш или не веруваш, мене ме боли онаа работа. И веројатно не постои полузерски и поисфрустриран муабет од оној, брат, јас да имав 50 000 евра ќе бев на Хаваите и ќе си го ладев. Тоа се соништа на полуписмени копита кои во животот не виделе повеќе од 1000 евра на едно место. Парите имаат една многу незгодна особина, се трошат, и мораш цело време да се обидуваш да ги правиш.

Кога ќе пораснеш, ќе сфатиш што ти кажувам.

Последно уредено:
Чекајте малце бе, чим овие почнаа со онлајн обложување, сега ќе почнат и моцарт, спортлајф и остали.

Спортлајф еднаш пишаа дека чекаат закон затоа што страната им е спремна но немало закон, кога ќе вовеле таков закон ќе ја активираат нивната страна за онлајн е сега колку е вистина незнам.

А ова ако треба да се плаќа 35 посто данок ако имаш над 100.000 е тешко срање.

Тај Лосон го имав 16,5+ и момакот дава точно 16.Во последни 30 секунди утнал слободно.:yid:

Спортлајф еднаш пишаа дека чекаат закон затоа што страната им е спремна но немало закон, кога ќе вовеле таков закон ќе ја активираат нивната страна за онлајн е сега колку е вистина незнам.

А ова ако треба да се плаќа 35 посто данок ако имаш над 100.000 е тешко срање.
Ти немaш претстaвa зa кoлку ќе гo нaмaлaт прoфитoт земскиве клaдилници aкo вoведaт oнлaјн клaдење. Тoa штo дoсегa немaa вoведенo oнлaјн клaдење не беше рaди зaкoн или немoжнoст, беше бизнис oдлукa. Вo мaтнo нaјдoбрo се лoви, вaкa имaaт ROI зa кoј мoжaт дa сoнувaaт oнлaјн клaдилниците.

@Ставрогин интересно е како ти ми зборуваш за фрустрираност а 2 страни наназад им колниш деца до 3то колено заради тоа шо си отвориле кладилница.

За коефициентите за кошарките пример имаат слични ако не и исти со земските кладилници, не прават споредба со Пајнакл.

Друго за комбинираните типови, на бет365 има неколку а на фаворитите им даваат само можност 1&4+ што е преглупаво и премногу. Тука имаш ги имаш сите комбинации и незнам од кај ти е податоков дека играле така само глупави луѓе (ти си најпаметен и се знајш па можно е и ова да е точно) можам јас со слики да ти покажам колку бев во плус дури бев во МК од Реал и Баерн играње дабл 1-1&3+ 1-1&4+ 2+I2+II, ама ајде имало кражби во коефициентите..

Друго за сумиве кој ги кажуваш секако дека не е така ќе живеам на Хаваи, но доколку сум во + месецов од спортска 50к евра тогаш сигурно нема да си го тупам умов на форум кајгана каде сите бараат магија за да им биде тикетот добитен. А за мене дали имам видено 1000 е на едно место е многу глупаво од твоја страна и да имам да не тие во мисла :)

Немора да ми објаснуваш повеќе, не се разбираме а нема ни да се разбериме. Поз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom