ОНЕ и ВИП се споија

• Креатор на темата Креатор на темата DadoTom
  • Време на започнување Време на започнување
Dobredojdovte -10 godina ponazad koga bese mobimak i cosmofone : )
e ovaa moja cudesna zemja ......

Истото соопштение и од Оне.
http://www.one.mk/detalni-informacii-1210/items/one_soopstenie.html

Ако зарибаме со овој систем ќе се распише тендер за 3 оператор. Можеби некој како Теленор би влегол евентуално затоа што секаде во соседството ги има

koga kese spojat One-Vip. ako pocnat da gasnat bazni stanici kade sto im se duplirani ,ke bidi katastrofa ni od vip ni od one posledno vreme mrezite im se uzas,
a 3ti ako vleze togas Telenor, kese razmrda pazarrot vo vistinska smisla eve Globul bg sto go kupija rasturaat, vo Srbija isto,

koga kese spojat One-Vip. ako pocnat da gasnat bazni stanici kade sto im se duplirani ,ke bidi katastrofa ni od vip ni od one posledno vreme mrezite im se uzas,
a 3ti ako vleze togas Telenor, kese razmrda pazarrot vo vistinska smisla eve Globul bg sto go kupija rasturaat, vo Srbija isto,
Незнам дали си на Вип, али огромно подобрување осетив на мрежата, и при зборење и со интернетот, последниве 2 недели. Така да мислам сериозно си фатиле да работат и од спојувањето со Оне очекувам уште подобрување

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Пази влез на 3 оператор не се надевам многу зошто дуополот е опасна работа да кажеме дека Т-мобиле и Вип ќе се договорат да одат со цена која на новиот оператор нема да му одговара и тој едноставно нема да вложи кај нас. Плус они се правдаат со виртуелниот оператор Алба фон кој засега ги таргетира само албанците во Македонија.

Пази влез на 3 оператор не се надевам многу зошто дуополот е опасна работа да кажеме дека Т-мобиле и Вип ќе се договорат да одат со цена која на новиот оператор нема да му одговара и тој едноставно нема да вложи кај нас. Плус они се правдаат со виртуелниот оператор Алба фон кој засега ги таргетира само албанците во Македонија.
koj Albafon e na One mreza odnosno na novata kompanija koja ke bide br1 operator bidejki vo % ke go pominat t-mobile, drrug virtuelen ako vlezi,ama duopolot kene otepa pod 600 denari nema da ima pretplata tolku e na t-mob tolku ke bide i na novata kompanija One-Vip

Јас не очекувам дека цените ќе пораснат затоа што самите референтни цени на интерконекциите се намалени и тоа е траен ефект гарантиран со закон. Единствено може да се случи никогаш повеќе да нема тарифи од типот за 500 денари се неограничено али цената на сообраќај е тој. Ќе видиме

koj Albafon e na One mreza odnosno na novata kompanija koja ke bide br1 operator bidejki vo % ke go pominat t-mobile, drrug virtuelen ako vlezi,ama duopolot kene otepa pod 600 denari nema da ima pretplata tolku e na t-mob tolku ke bide i na novata kompanija One-Vip
Е овој податок не го знаев и кога се ова ќе го додадеш се прашувам која манга го има Вип па да се дозовли толку оператори и моќ да има. Ниту АЕК ниту Антимонополска ниту комисија за заштита на конкуренција превзема нешто страмота!

Е овој податок не го знаев и кога се ова ќе го додадеш се прашувам која манга го има Вип па да се дозовли толку оператори и моќ да има. Ниту АЕК ниту Антимонополска ниту комисија за заштита на конкуренција превзема нешто страмота!

мислам дека карлос слим има умешано прсти бидејки како што јас знам а1 австрискиот мобилниот оператор која е негова сопстевеност се истите фирми на вип во хрватска и македонија и од еднаш добија капитал и се расфрлаа со пари во инвестиции со купување
колку што ме држи сеќавање на кофенранцијата што беше во охрид за телекомуникации беше и слим па најавуваше инвестииции во македонија

„оне.Вип“ ќе биде името на новиот мобилен оператор

http://media.mk/article/59474/onevip-ke-bide-imeto-na-noviot-mobilen-operator[DOUBLEPOST=1420803357][/DOUBLEPOST]Исто така еве го официјалниот документ до Комисијата: http://www.kzk.gov.mk/images/Vestiimages/1323/ПРЕЗЕМИ.pdf
Одлуката ако добро сфатив треба да биде донесена до 18ти, освен ако некоја трета страна не поднесе забелешки и истите не го одолжат процесот.

Последно уредено:
„оне.Вип“ ќе биде името на новиот мобилен оператор

http://media.mk/article/59474/onevip-ke-bide-imeto-na-noviot-mobilen-operator

Исто така еве го официјалниот документ до Комисијата: http://www.kzk.gov.mk/images/Vestiimages/1323/ПРЕЗЕМИ.pdf
Одлуката ако добро сфатив треба да биде донесена до 18ти, освен ако некоја трета страна не поднесе забелешки и истите не го одолжат процесот.

Значи треба да го изгласаме @Curious за предвидувач/јасновидец на годината 2014, бидејќи уште на 22 октомври 2014 во пост #33, точно го погоди името на новиот оператор во кој ќе се претопат ОНЕ и Вип.

А како ќе се вика новата компанија? О НЕ ВИП?

И благодарност до @Fringe бидејќи не потсети на новото име во декември 2014 во пост #69.

Имаше како ќе се вика новата фирма
О не вип

Ебати креативноста, не знам кои им се задолжени за маркетинг и промоција на овие, но поочајно решение за име не можеа да измислат.

Мене уште ми се нејасни некои работи. Вип и Близу нели се заедно? Оне си има телевизија Boom. Што ќе биде со тоа? Која телевизија ќе остане? Што ќе биде со салоните на Вип и Оне? Ќе ги спојуваат? Ќе има вишок персонал па ќе отпуштаат?

Мене уште ми се нејасни некои работи. Вип и Близу нели се заедно? Оне си има телевизија Boom. Што ќе биде со тоа? Која телевизија ќе остане? Што ќе биде со салоните на Вип и Оне? Ќе ги спојуваат? Ќе има вишок персонал па ќе отпуштаат?
Blizoo ќе продолжи да постои посебно од новиот оператор, барем тоа беше последната информација :) Што значи дека новиот оператор ќе го нуди бумот, а близу ќе биде посебен.
Па логично би било таму каде што има салони од двата оператори, едниот да се затвори. Таму каде што има само салон од едниот оператор да си остане.
За вишок персонал, сигурно ќе има, што ќе значи и дека ќе треба некои и да бидат отпуштени.[DOUBLEPOST=1420817051][/DOUBLEPOST]Иначе, дали некој(а) знае дали one.VIP планира миграција од DVB-T на DVB-T2 платформата за бумот?
Да знам дека ќе повлече трошоци во однос на ресирверите и други работи, но барем ќе имаат поголем капацитет и квалитет на бежичната телевизија.

Последно уредено:
Колку смешно име...[DOUBLEPOST=1420823399][/DOUBLEPOST]Горе доле како што предвидов.... Близу ќе стане небитен, а моделот е слично како во Хрватска. Рачунајте на добра iptv платформа што мислам дека ќе ја имаат а Бум ТВ ќе стане спореден сервис како VIPnet SAT TV во Хрватска. Имаат и ИП ТВ и сателитска. Осеќам пазарот ќе се размрда иако се збори за коннцетрација сепак стабилноста на мрежата ќе се зголеми затоа што ќе се оптимизираат со повеќе базни станици

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom