Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Веќе го имам побиени, не ми е интересно да го побивам пак.
Жити црквата, дај цитирај го тој момент.
Искористи го својот интелектуален капацитет и дај конечно, наведи кој е твојот избор од можности...само без небулозно-фантазерско-хипотетички „набадања„.
Јас нудам аргументи, ти нудиш ултиматуми засновани на смешна и апсурдна глупост за суетен бог со човечки особини.
Да, има и лопатарски вистини, но не сите се вистинити.
Лопатарските вистини мора да бидат позлатени и да се наддаваат на лицитација, само така ќе станат вистинити.

Лопатарските вистини мора да бидат позлатени и да се наддаваат на лицитација, само така ќе станат вистинити.

...а верскиот неписменлак си отанува неписменлак, настрана од бесплодната „интелектуалност„.[DOUBLEPOST=1419800820][/DOUBLEPOST]
Жити црквата, дај цитирај го тој момент.

Ја‘ го:
„....Таман работа: така, секој за себе би бил убеден дека го чини „вистинскиот„ избор, немјаќи точно одредена референца за правилноста од изборот....„.

Превземено од:

http://forum.kajgana.com/threads/Ди...станати-убедувања.71895/page-214#post-7029111

Ја‘ го:
„....Таман работа: така, секој за себе би бил убеден дека го чини „вистинскиот„ избор, немјаќи точно одредена референца за правилноста од изборот....„.

Превземено од:
Дали ти немаш правилна референца поради тоа што не си педофил? Дали ако имаш можност да злоставиш дете, а немаш осибина (педофилија) која би била мотиватор за тоа, би значело дека немаш слободна волја?

...а верскиот неписменлак си отанува неписменлак, настрана од бесплодната „интелектуалност„.[DOUBLEPOST=1419800820][/DOUBLEPOST]

Ја‘ го:

Превземено од:

http://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-214#post-7029111
Додека еден останува верски неписмен(која е фиктивна категорија)друг останува вистински неписмен.Ајде еден одговор од тебе,вака како писмен,просветлен.Која заедничка особина ги поврзува политичарите и свештениците?

.Која заедничка особина ги поврзува политичарите и свештениците?

Глупаво ли прашање, а секако, под чест ми е да одговарам на глупости.

Ај сега ти, како изузетно писмен, одговори си на своето прашање: „...Која заедничка особина ги поврзува политичарите и свештениците?...„.

Живо ме занима...:sneaky:[DOUBLEPOST=1419803553][/DOUBLEPOST]
Дали ти немаш правилна референца поради тоа што не си педофил?

Пак прашање со двојна негација...
Море, ка‘ да читам прашања поставени од баткана од хабардовиот центар „за све и свашта„...:pos:

Пак прашање со двојна негација...
Море, ка‘ да читам прашања поставени од баткана од хабардовиот центар „за све и свашта„...:pos:
Заслужено си ја носиш титулата неодговарач на поставени прашања.

Заслужено си ја носиш титулата неодговарач на поставени прашања.

Напротив: одговарам на секое прашање на кое го знам одговорот, а не се сеќавам дека си одговорил на моето прашање, кое неколку пати го повторувам со денови, освен ако сметаш дека небулозите кои ги пишуваш се точен одговор на моето прашање.

За прашањата упатени до мене по рецептот „а ла хабардов центар„, на кои очекуваш мој одговор, напросто, не ми се арчи времето...

@Murugan ,
ќе си одговориш на прашањето?...

Тогаш што те спречува да одговориш на прашањето што ти го поставив?

Не ме спречува ништо, а еве зашто не одговарам.

Пред неколку години, по стек од околности, бев во хабардовиот центар во Скопје, и глумејќи „ја нисам одавле„, побарав да ми дадат една брошурка со прашања, која ја барав не ради мене, туку ради други луѓе (да не должам „што и како„). Госпоѓицата која ми ја даде брошурката, стана нападно агресивна кон мене, очигледно добро увежбана за таа улога, обидувајќи се да ме „навлече„ на финта која веќе ми беше позната. За среќа, се отарасав брзо од неа.

Брошурката ја земав дома и од љубопиство, ја пролистав да видам „што има во неа„. Има(ше) збирка од прашања, едно 100 и кусур, од поедноставни кон посложени. Ги читам ја‘ така прашањана и што да видам: прашањата се склопени така, што во едно и исто прашање, вметнати се најмалку две и повеќе прашања, кои се меѓусебно противречни, а кои треба да се одговорат со еден и ист одговор, понуден во брошурката, по начелото „да-не„. Се обидов на ги прочитам прашањата и да ги одговорам и оп, пробљем! На било кое прашање, било кој одговор и да го дадев, одговорот ќе беше погрешен! Финта?...Оф корс: на едно сложено и противречно прашање не можев да дадам прост одоговор со „да„ или „не„, оти било кој даден одговор ќе беше точен во дел од прашањето а погрешен кон остатокот од прашањето.

Има и друга финта: ако некој се нафати да одговори на поставените прашања, а одговорите ги достави до „центарот„, тогаш одреден батка од „центарот„ ќе ги прегледа доставените одговори, ќе „увиди„ дека одговарачот згрешил во сите одговори, ќе рече дека одговарачот има страотен психички проблем, ама нема везе, тие од „центарот„ ја имаат „вистинската„ терапија, која се состои од курсеви од неколку нивои, за кои одговарачот на прашањата ќе мора да плати-нели!

Еве ги двете главни причини ради кои нејќам да одговорам:
- првата, ја имаш во погорниот текст: што и да ти одговорам, ќе биде погрешен одговор и
- втората: ми поставуваш исконструирани прашања за ситуации, кои не се дел од моето секојдневие и живеење.

Последно уредено:
Не ме спречува ништо, а еве зашто не одговарам.

Пред неколку години, по стек од околности, бев во хабардовиот центар во Скопје, и глумејќи „ја нисам одавле„, побарав да ми дадат една брошурка со прашања, која ја барав не ради мене, туку ради други луѓе (да не должам „што и како„). Госпоѓицата која ми ја даде брошурката, стана нападно агресивна кон мене, очигледно добро увежбана за таа улога, обидувајќи се да ме „навлече„ на финта која веќе ми беше позната. За среќа, се отарасав брзо од неа.

Брошурката ја земав дома и од љубопиство, ја пролистав да видам „што има во неа„. Има(ше) збирка од прашања, едно 100 и кусур, од поедноставни кон посложени. Ги читам ја‘ така прашањана и што да видам: прашањата се склопени така, што во едно и исто прашање, вметнати се најмалку две и повеќе прашања, кои се меѓусебно противречни, а кои треба да се одговорат со еден и ист одговор, понуден во брошурката, по начелото „да-не„. Се обидов на ги прочитам прашањата и да ги одговорам и оп, пробљем! На било кое прашање, било кој одговор и да го дадев, одговорот ќе беше погрешен! Финта?...Оф корс: на едно сложено и противречно прашање не можев да дадам прост одоговор со „да„ или „не„, оти било кој даден одговор ќе беше точен во дел од прашањето а погрешен кон остатокот од прашањето.

Има и друга финта: ако некој се нафати да одговори на поставените прашања, а одговорите ги достави до „центарот„, тогаш одреден батка од „центарот„ ќе ги прегледа доставените одговори, ќе „увиди„ дека одговарачот згрешил во сите одговори, ќе рече дека одговарачот има страотен психички проблем, ама нема везе, тие од „центарот„ ја имаат „вистинската„ терапија, која се состои од курсеви од неколку нивои, за кои одговарачот на прашањата ќе мора да плати-нели!

Еве ги двете гравни причини ради кои нејќам да одговорам:
- првата, ја имаш во погорниот текст: што и да ти одговорам, ќе биде погрешен одговор и
- втората: ми поставуваш исконструирани прашања за ситуиации, кои не се дел од моето секојдневие и живеење.
Каква врска има хабардовиот центар со мене и со прашањето кое ти го поставив?! Значи поентата е да видиме дали слободната волја е причината за постоење на злото! Ако не се плашиш од вистината, одговори на поставеното прашање:
Дали ако имаш прилика, можност да злоставиш дете, а немаш особина (педофилија) која би била причина за тоа, би значело дека немаш слободна волја?
Тоа што гледаш небулоза во прашањето е најдобар показател за нивото на индоктринација кај тебе! Бидејќи аргументите и фактите што ја рушат твојата заблуда, ги доживуваш како противречност, како обид некој да те навлече! Иако тоа е прост логички аргумент!

Напротив: одговарам на секое прашање на кое го знам одговорот, а не се сеќавам дека си одговорил на моето прашање, кое неколку пати го повторувам со денови, освен ако сметаш дека небулозите кои ги пишуваш се точен одговор на моето прашање.

За прашањата упатени до мене по рецептот „а ла хабардов центар„, на кои очекуваш мој одговор, напросто, не ми се арчи времето...

[B]@Murugan[/B] ,
ќе си одговориш на прашањето?...
Кое прашање ти мене ми го постави?Сега кога проверувам откако се вклучив,гледам дека моето прашање кое беше наменето за тебе,стана твое поставено.А не чини вака да се присвојува све и свашта,утре ќе речеш отстапими ја куќата,дај ми ја колата.Јес да сте полни со алчност,себичност,лага и превара,ама па до толку да не се почитува туѓата сопственост,претерано е.Сега веќе не е потребно да одговараш на прашање,бидејќи ти поствесно со твојата постапка го одговори.Ти го направи тоа што сите го очекуваа.На политичар да му се постави прашање,тој нема да го одговори туку ќе те шета преку мориња и планини,ќе те врати десетици години ,ќе ја обвини претходната власт,и никогаш нема да ја признае својата немоќ и неуспех.

Не знам колку сте запознае со ова размислување.

bandicam%202014-12-29%2016-09-01-685.jpg

bandicam%202014-12-29%2016-09-24-113.jpg

bandicam%202014-12-29%2016-09-41-228.jpg
[DOUBLEPOST=1419890754][/DOUBLEPOST]Мислам дека ова е вистна, погледајте и коемнтирајте.

Kratka prezentacija Michaela Heisera o mogućem datumu rođenja Isusa Krista interpretacijom Otkrivenja 12 služeći se astronomskim programom jer gibanje zvijezda i planeta u odnosu na Zemlju je poput satnog mehanizma, možemo se vratiti bilo kada u prošlost (ili budućnost) i provjeriti njihove položaje u odnosu na zemlju ili određena mjesta na zemlji.

John W. Schoenheit objašnjava na temelju tekstova iz Novog Zavjeta zašto imamo razloga vjerovati da je Krist rođen u mjesecu rujnu.

Da li je moguć baš ovaj datum? Vjerojatnost je izgledna. Vrijeme će pokazati.

Otkrivenje 12: 1-5
I znak veliki pokaza se na nebu: žena, obučena u sunce, i mjesec pod nogama njezinim, i na glavi njezinoj vijenac od dvanaest zvijezda.
Bijaše trudna i vikala je od bolovala i mučila se da rodi,
I pokaza se drugi zrak na nebu: i gle, veli, crven zmaj, imajući sedam glava i deset rogova; i na glavama njegovim sedam kruna;
I rep njegov odvuče trećinu zvijezda nebeskih, i baci ih na zemlju, i zmaj stajaše pred ženom, koja je imala da rodi, da joj proždere dijete, kad rodi.
I rodi muško, sina, koji će vladati svim narodima štapom gvozdenim; i dijete njezino bi uzeto k Bogu i prijestolju njegovu.

Luka 1: 35-37 (bitan detalj koji govori koliko je Ivan Krstitelj stariji od Isusa)
Anđeo joj odgovori: "Duh Sveti doći će na tebe, i sila Svevišnjega osjenit će te. Zato će se i Sveto, što će se roditi od tebe, zvati Sin Božji.
I Elizabeta, rođakinja tvoja, u starosti svojoj zače sina, i ona, koju zovu nerotkinjom, broji već ŠESTI mjesec.
Jer u Boga nije nemoguća nijedna stvar."

Luka 1: 5-7 (bitan detalj o ocu Ivana Krstitelja za određivanje začeća Ivana Krstitelja)
U dane Heroda, kralja Judeje, živio je neki svećenik po imenu Zaharija, iz svećeničkog REDA ABIJE. Žena je njegova vukla lozu iz roda Aronova i zvala se Elizabeta.
Bili su oboje pravedni pred Bogom i živjeli su besprijekorno u svim zapovijedima i uredbama Gospodnjim.
A bili su bez djece; jer je Elizabeta bila nerotkinja, i oboje su bili već poodmakli u godinama.

Последно уредено:
Кое прашање ти мене ми го постави?Сега кога проверувам откако се вклучив,гледам дека моето прашање кое беше наменето за тебе,стана твое поставено.А не чини вака да се присвојува све и свашта,утре ќе речеш отстапими ја куќата,дај ми ја колата.Јес да сте полни со алчност,себичност,лага и превара,ама па до толку да не се почитува туѓата сопственост,претерано е.Сега веќе не е потребно да одговараш на прашање,бидејќи ти поствесно со твојата постапка го одговори.Ти го направи тоа што сите го очекуваа.На политичар да му се постави прашање,тој нема да го одговори туку ќе те шета преку мориња и планини,ќе те врати десетици години ,ќе ја обвини претходната власт,и никогаш нема да ја признае својата немоќ и неуспех.

Да скратам, пош‘о гле‘ам нејќеш да одговориш: очекуваше од мене да ти одговорам дека и политичарите и свештениците ем лажат ем крадат и тоа ги чини да бидат „исти„, така?...:sneaky:

Да кажеш дека политичар лаже и краде, со тебе ќе се согласам „секундарно„, оти е појќе од очигчлдно дека во жалосна Македонија (а и шире...) нема фаца у политиката, дури и од најнискиот партиски ешалон, која не се офајдила од позицијата која фацата ја стеклана преку својата партиска поставеност на таа позиција.

Но, да кажеш дека свештенството лаже и краде, а притоа сам Бог (им) заповеда да не лажат и крадат, тоа е, најблаго речено, приглуп став, заснован на ништо, односно заснован на својата/твојата омраза кон свештенството.

Политичарите пак, пош‘о се „ред до ред„ све јаааааки атеисти, за нив „не важат„ Божјите Заповеди па они и немаат пречки во своето лажење и крадење, кое е лесно за евидентирање...[DOUBLEPOST=1419963214][/DOUBLEPOST]
Каква врска има хабардовиот центар со мене и со прашањето кое ти го поставив?! Значи поентата е да видиме дали слободната волја е причината за постоење на злото! Ако не се плашиш од вистината, одговори на поставеното прашање:
Дали ако имаш прилика, можност да злоставиш дете, а немаш особина (педофилија) која би била причина за тоа, би значело дека немаш слободна волја?
Тоа што гледаш небулоза во прашањето е најдобар показател за нивото на индоктринација кај тебе! Бидејќи аргументите и фактите што ја рушат твојата заблуда, ги доживуваш како противречност, како обид некој да те навлече! Иако тоа е прост логички аргумент!

Веќе одгвоорив: болтуавниот текст ја има суштината од мојот одговор:

„...Не ме спречува ништо, а еве зашто не одговарам.

- втората: ми поставуваш исконструирани прашања за ситуации, кои не се дел од моето секојдневие и живеење
....„.

Никој не коментира дали има вистина во тоа дека Господ Исус Христос е роден на 11 септември?

Да скратам, пош‘о гле‘ам нејќеш да одговориш: очекуваше од мене да ти одговорам дека и политичарите и свештениците ем лажат ем крадат и тоа ги чини да бидат „исти„, така?...:sneaky:

Да кажеш дека политичар лаже и краде, со тебе ќе се согласам „секундарно„, оти е појќе од очигчлдно дека во жалосна Македонија (а и шире...) нема фаца у политиката, дури и од најнискиот партиски ешалон, која не се офајдила од позицијата која фацата ја стеклана преку својата партиска поставеност на таа позиција.

Но, да кажеш дека свештенството лаже и краде, а притоа сам Бог (им) заповеда да не лажат и крадат, тоа е, најблаго речено, приглуп став, заснован на ништо, односно заснован на својата/твојата омраза кон свештенството.

Политичарите пак, пош‘о се „ред до ред„ све јаааааки атеисти, за нив „не важат„ Божјите Заповеди па они и немаат пречки во своето лажење и крадење, кое е лесно за евидентирање...[DOUBLEPOST=1419963214][/DOUBLEPOST]

Веќе одгвоорив: болтуавниот текст ја има суштината од мојот одговор:

„...Не ме спречува ништо, а еве зашто не одговарам.

- втората: ми поставуваш исконструирани прашања за ситуации, кои не се дел од моето секојдневие и живеење
....„.
Политичарите биле јаки атеисти,демек.Вистинските атеистички политичари некој се изумрени,некои имаат по 85 години.Сегашните кои се активни во политиката,и од опозиција и од власта,ќе ги видиш на Божик,Водици,колку се јаааки атеисти.За другото дека свештениците не краделе,бидејќи Бог им забранил.Тоа можеш да го кажеш на некое дете од 7 години.Крадат,и тоа на велико,не оти јас ги мразам,туку таква е реалноста.Крадат и поповите и оџите.Ако не е така,зошто тогаш не пријавуваат данок како сите бизнисмени,сопственици,секој што заработува.Јас не можам да разберам,оној бедник кој собира пластични шишиња да преживее му се пресметува данок,а попот кој зема приходи(сумата непозната) нема данок.Каде е правдата тука.Нема фискални,нема данок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom