Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

Член од
20 април 2009
Мислења
994
Поени од реакции
946
Led Zeppelin ги слушам од самите мои почетоци..Што да се каже освен тоа дека сигурно се меѓу топ 3 најдобри рок бендови на сите времиња.. Имаше периоди кога малку бев разочаран од фактот дека користеле многу од Америчкиот фолклор и блуз, но со годините забележав дека мора од некаде да се почне, а тоа што тие го започнаа е безвременско...Одлична ритам секција мора да се каже која е одличен темел за талентот на Плант и Пејџ. Уште повеќе ме радува фактот дека се едни од ретките бендови кои не ги ставија парите на прво место во моментот кога почина Бонам..За атмосферата во секоја песна е сувишно да се зборува..Од друга страна Queen ги немав слушано многу, се до пред некое време кога почнав да ја слушам целата дискографија, нешто подалеку од овие познати хитови..Мојата реакција беше ваква :vozbud:За талент да не дискутирам, премногу талент има во Queen,во секој член, во секоја песна...а Фреди е ПРЕМОЌЕН. На душава и карактерот повеќе ми лежат Led Zepp, па затоа мојот глас оди токму за нив!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Ajде бе, доизјанувајте се, имаме два мадафака бенда :D

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ajде бе, доизјанувајте се, имаме два мадафака бенда :D
Е ајде де. Јас не можам да одберам за кој да гласам.
Queen се бенд кој порано не можев да ги смислам. Со тек на време и со се почесто преслушување, ги засакав ептен. Енергијата и харизмата на Фреди е незаменлива. За гласот не ни коментирам.
Од друга страна пак Цепелините ги слушам уште од кога почнав да разбирам што е добра музика. Еден од првите бендови кои ги засакав и ден денес сум уште зависна од нивната музика. Неизбежни се во мојата листа.
И не, никако не можам да одлучам за кој да гласам. :brlav:

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Led Zeppelin фазла не дискутирам тука, а песнава им е прогласена за најдобра балада на сите времиња и една од по омилените од нив :)
http://youtu.be/BcL---4xQYA

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Овој пат ќе имаме дуел на двајца одлични гитаристи. Да видиме како ќе се одвива оваа споредба :D

Влатко Стефановски (Леб и сол) vs Точак (Смак)

vs

П

Пе Џо

Гостин
Точак дефинитивно. Попрепознатлив звук има, поразумно ја користи техникаta (не се курчи). Дефинитивно подобар композитор а и поинтересен интерпретатор.
Скромен а поткован и шо е најважно увек си ја оставал музиката за себе, а не за телевизори и реклами.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
Сеа сигурно ќе има некој коментар „Кај се споредуваат Влатко и Точак коа не свират исто?“:D

Точак дефинитивно. Влатко ме нервира и како појава воопшто и како музичар. Не е дека Точак е којзнае што гитарист, ама В.С. не го варам.

P.S. Thunder from the blue sky :facepalm:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
И јас би за Точак. Ми има некое чудно изразување на емоциите, специфично, а воедно доста силно. Стефановски е страшен гитарист, особено му ги сакам со Тадич, акустиките.

Smak - Zajdi zajdi

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Го неам слушано Точак многу, туј таму некоја песна, некоја луда солажа, знам колку е спремен и јак гитарист али ќе оддвојам некоаш време за повеќе.
Само знам дека Влатко тука мамето и го расплака на гитарата! Плус тој џези гитарски звук шо најпојќе ми прија. <3

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Да ме прашаше некој пред една година ќе одговорев Мјуз без размислување.

Сега одговорам Рејдиохед без размислување.

Kajgana Shop

На врв Bottom