Дежурна Ординација! #2

• Креатор на темата Креатор на темата Ѓорѓески
  • Време на започнување Време на започнување
Колку ке треба да ако го оставам самото да падне или мора да се дупне?

Дали некој имал искуство од црвени точки на јазик а накај голтката да му се појават и црвени како херпес нешто ? Ми се појавија чувствувам дека ме дразнат не знам што е.

Тоа што си се сетила дека е можно депресија е сосема во ред.
Она што би може да е- нарколепсија(обично се појавува во адолесцентниот период, но ниту една возраст не е исклучена) каталепсија(имаш ли мускулна слабост?). Диагностика- ЕЕГ, Невролог.

Бајаги тешки дијагнози даваш друже, мешаш многу работи. Нарколепсија и каталепсија не се одликуваат со ваква поспаност.
Мислам дека членот треба да си провери функција на штитна жлезда.

Колку ке треба да ако го оставам самото да падне или мора да се дупне?
Ne paga. Moze krvta da se povlece. Neznam kolku vreme stoi. Na drugarot samo sto mu se pojavi go dupnavme.

Имав хеликобактери, до денес пиев апчиња, скоро еден месец. Иначе од 12 негде ноември почнав да сеќавам нешто на желудникот и од тогаш се до сега на диета бев, мрсно ништо, месо црвено не, кафе не, цигари не, алхохол не, благо не. И ми се смачи :D Ме интересира некој поупатен да ми кажи како да продолжам понатаму,знајме сега дека иди нова година,празници многу... на шо да пазам најмногу за да не ја активирам пак бактеријата? И дали смеам алхохол да пијам? Читав дека мастиката,узото и црвеното вино се добри за уништување на бактеријата.

Имам болки во левата рака под лактот. Нема модринка, а болката е веќе месец дена. Како тапа болка. Пробав со масажа не помина. Што може да е?

Знае некој дали кај нас при операција на тенко црево, поконкретно на терминален илеум се користи лапароскопија или пак отворена операција?

Имав хеликобактери, до денес пиев апчиња, скоро еден месец. Иначе од 12 негде ноември почнав да сеќавам нешто на желудникот и од тогаш се до сега на диета бев, мрсно ништо, месо црвено не, кафе не, цигари не, алхохол не, благо не. И ми се смачи :D Ме интересира некој поупатен да ми кажи како да продолжам понатаму,знајме сега дека иди нова година,празници многу... на шо да пазам најмногу за да не ја активирам пак бактеријата? И дали смеам алхохол да пијам? Читав дека мастиката,узото и црвеното вино се добри за уништување на бактеријата.
Избегнувај слатки работи, млеко и алкохол воопшто. Домашна пилешка супа ти е најдобра за такво нешто. И не го оптеретувај желудникот со многу храна. А хеликобактер еднаш ако си ја добил со здравје да си ја носиш...

Јас ги пиев апчињата можеби повеќе од 3 месеци. Малце да не е месец дена , прво иди терапија со 2 антибиотици истовремено па после оди терапија со апчиња за намалување киселина во желудник (ланзул) пошто таа бактерија се развива во кисела средина, така да се што предизвкува и(ли) зголемува киселини - треба да избегаваш некој период но сигурно повеќе од месец дена, месец дена се малце.

Бајаги тешки дијагнози даваш друже, мешаш многу работи. Нарколепсија и каталепсија не се одликуваат со ваква поспаност.
Мислам дека членот треба да си провери функција на штитна жлезда.
Забелешката за хипердиагностика е сосема на место. Немав предвид каталепсија, туку катаПлексија. Хипотиреоза е исто сосема возможно но
Scarlett O'hara
пиша дека лабараторија се е во ред.(испита ли TSH, T3,4).
Во однос на нарколепсијата еве една табела, може да се самоиспиташ.
Epworth Sleepiness Scale.http://www.britishsnoring.co.uk/sleep_apnoea/epworth_sleepiness_scale.php

,,,,chaj od divo origano so kapki od istotaka divo origano,navistina se neshto poskapi no se prilichno efikasni,
,,,a za dietetskiot rezhim sho da ti kazham ima da gladuvash i da pametish, a popat ke ti bide i korisno bidejki vo isto vreme ke napravish detoksikacija na organizmot,
,yup ide NG ama ako ne sakash poftorno da si ja navlechesh ke morash da izdrzhish iako ti e od se smacheno,,,pozzzzz,,,,:icon_mrgr:,
,,,i PS vo sluchajov kako terapija odi tripl terapija od antibiotika i plus antacidi,,,
,,,,a i ovoa,,
PRIRODNI LEK ZA HELIKO BAKTERIJU
Naš prvi predlog je laneno seme,koje se pokazalo kao izuzetno efikasno sredstvo za želudac,spominjali smo ga više puta u našim člancima ali nije na odmet ponoviti još koji put.Evo šta vam je potrebno za ovaj krajnje jednostavan recept:

• Supenu kašiku lanenog semena ,prelijte sa šoljom(2dl) proključale vode.
  • Poklopite šolju i pustite da odstoji najmanje dva do tri sata.
  • Nakon toga procedite i uzimajte po supenu kašiku lanenog semena ,neposredno pred svaki obrok.
Sluz iz lanenog semena će dospeti na zidove vašeg želuca,umanjiće bol u želucu,smanjiti tegobe kod infekcija,naročito ako je u pitanju gastritis,koji karakteriše osetljiva i nadražena sluznica.Inače heliko bakterija ne mora biti jedini razlog da biste svakodnevno konzumirali seme od lana,ono se preporučuje i zdravim osobama,makar kašika dnevno,jer je odlična prevencija za mnoge bolesti ,poboljšava varenje,uspostavlja redovnu stolicu i dr..

,,,,i PPS nekade naletav na ovoj tel broj070/550-565 javi se na nego bidejki chitam deka imaat poprilichni rezultati vo lechenje na bolesti so nachin na ishrana,javi se i rasprashaj se mozhebi ke najdesh i za tebe neshto vo odnos na ishranata,,

Последно уредено:
Помош од лекар ама ај да си прашам и тука дали има некој со сличен проблем. Има веќе 2-3 недели како ме боли главата и тоа во задниот дел кај тилот. Чуствувам некоја тапа болка, некое нелагодно чуство во тилот и над ушите, како некој да ми ја притска главата. Инаку притисокот претежно ми е низок 100/70, 110/80 или пак нормален. Инаку чуствувам болка и во вратот. Други симптоми нема. Од лекови само аналгин на своја рака. Болката се издржува ама повеќе ме мачи тоа нелагодното чуство, изгледа многу мислам. Знам дека треба да одам на лекар и знам дека сум за ќотек.

Помош од лекар ама ај да си прашам и тука дали има некој со сличен проблем. Има веќе 2-3 недели како ме боли главата и тоа во задниот дел кај тилот. Чуствувам некоја тапа болка, некое нелагодно чуство во тилот и над ушите, како некој да ми ја притска главата. Инаку притисокот претежно ми е низок 100/70, 110/80 или пак нормален. Инаку чуствувам болка и во вратот. Други симптоми нема. Од лекови само аналгин на своја рака. Болката се издржува ама повеќе ме мачи тоа нелагодното чуство, изгледа многу мислам. Знам дека треба да одам на лекар и знам дека сум за ќотек.
Земи кафетин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom