Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Незнаев дека единствено ти си тој што може да зборува од позиција на Бог!

Посочи мој пост во кој такво нешто напишав....
И пак дој кажи ми дека лажам.[DOUBLEPOST=1419377282][/DOUBLEPOST]
Јас сум читал далеку ти пред да читаш.

Алал да ти е...Што разбра од прочитаното?[DOUBLEPOST=1419377314][/DOUBLEPOST]
Каде посочи точно се спомнува време, гравитација, ангели.

Постанокот, 1.1.[DOUBLEPOST=1419377346][/DOUBLEPOST]
Автоматски според тебе не постојат.

Не: според тебе не постојат, а според толкувањето од Светиите, постојат.

Веќе одговорив.
Ништо не си одговорил. Цитирај стих или не се бламирај. Тоа не е одговорено неодговарачу на поставени прашања.
Јас сеуште ќе чекам стих од шестодневието кај што некој од наведените термини го пишува.

Кога Исус го обвинуваат за богохулие, тој се повикува на псалм 82:6, каде јасно стои дека сите се богови и синови божји!

Двете најголеми лаги ан сатаната знаеш кои се? Дека живото е еден, и дека Господ е еден. Господ не е едне тоа е лага на сатаната дека бог е еден за да и се поклонуваат само на нејзе.

Несреќата е состојба а не сворено „нешто„. Несреќата почна кога Адам и жена му решија да се „одделат„ од Животодавецот, несакајќи да послушаат што им рече Он, туку послушаа што им рече лукавиот.

De be Miki,zarem do tolku e golem grevot sto kasnale od zabranetiot plod, za da ne moze da im bide prosteno, i tolku surovo da bidat kazneti i tie, i site idni pokolenija?

Da ne ima greska u tolkuvanjeto na ova?[DOUBLEPOST=1419377864][/DOUBLEPOST]
Двете најголеми лаги ан сатаната знаеш кои се? Дека живото е еден, и дека Господ е еден. Господ не е едне тоа е лага на сатаната дека бог е еден за да и се поклонуваат само на нејзе.

Kolku Gospod-i ima?

De be Miki,zarem do tolku e golem grevot sto kasnale od zabranetiot plod, za da ne moze da im bide prosteno, i tolku surovo da bidat kazneti i tie, i site idni pokolenija?

Адам и Ева, да изразеа навремено покајание, Бог би им простил и све би било у реду...[DOUBLEPOST=1419378304][/DOUBLEPOST]
Ништо не си одговорил. Цитирај стих или не се бламирај. Тоа не е одговорено неодговарачу на поставени прашања.
Јас сеуште ќе чекам стих од шестодневието кај што некој од наведените термини го пишува.

Да не сакаш и стих во кој е наведено создавањето од амебите?...
Читај: Постанок, 1,1.

Логички Исус Христос е еден, неговиот татко се два, толку знаеме за сега но тоа докажува дека не е еден.

Ок. Очигледно, јас не сум толку добар логичар како тебе. За жал.[DOUBLEPOST=1419378938][/DOUBLEPOST]
Адам и Ева, да изразеа навремено покајание, Бог би им простил и све би било у реду...

Ок де, згрешиле. Луѓе се. Создадени по божји образ и подобие.

Шо е толку страшно да им се прости?

Ок. Очигледно, јас не сум толку добар логичар како тебе. За жал.

Вие читате и не разбирате. Ил иси го тумачите како ќе ви биде по воља. Отецот или свевишниот никој не го видел. Но можам да ве уверам дека ќе се изненадите кога ќе дознаете кој е тој.

Вие читате и не разбирате. Ил иси го тумачите како ќе ви биде по воља. Отецот или свевишниот никој не го видел. Но можам да ве уверам дека ќе се изненадите кога ќе дознаете кој е тој.

А кога се дознава кој е тој?

Чиј суден ден? На единката или на целокупното човештво?

Откровение 6:

16 велејќи им на планините и на карпите: “Паднете врз наси сокријте не од лицето на Оној, Кој седи на престолот и гневот на Агнецот,
17 зашто дојде големиот ден на Неговиот гнев, и кој може да устои?”

Гледаш две личности се, оној кој седи на престолот, тоа е севишниот, и агнецот - јагнето.

Откровение 6:

16 велејќи им на планините и на карпите: “Паднете врз наси сокријте не од лицето на Оној, Кој седи на престолот и гневот на Агнецот,
17 зашто дојде големиот ден на Неговиот гнев, и кој може да устои?”

Гледаш две личности се, оној кој седи на престолот, тоа е севишниот, и агнецот - јагнето.

Нека е така.

Но, јас читам и нешто друго.

Дека лошо ни се пишува на судниот ден.

Што вели твојата логика - поарно е што покасно да дое судниот ден или што побрзо?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom