Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Појасно здравје.
Сеа во шестодението не се спомнуваат ангели, ниту ѓаволи,сатаната ич, рајот танко нешто после седмиот ден го пише.

Покорисно е да прашаш отколку да се инаетиш...
Ангелите се створени пред да биде створен материјалниот Свет и заедно со Бог, ангелите битисуваат на Небесата. Демоните, како потемнети ангели, отпаднаа од Небесата уште пред да биде створен првиот човек. Истите тие демони, се творци на злото, кое никаде не е запишано во Постанокот.[DOUBLEPOST=1419365210][/DOUBLEPOST]
Тука е апстрактниот концепт со кој @Атеист те "малтретира". Несреќата.

Од това „малтретирње„ сум посебно потресен...:coffee:[DOUBLEPOST=1419365383][/DOUBLEPOST]
Сеа она што не ми е јасно е од каде овие нешта настанале? Во шестодението не се створени.Бог не ги створил.

Прочитај во Постанок, 1.20 и 1.21 и 1.24 и самото ќе ти се кажит.[DOUBLEPOST=1419365448][/DOUBLEPOST]
Исус не е Бог,.

...велат Богоборците.

Последно уредено:
Ангелите се створени пред да биде створен материјалниот Свет и заедно со Бог, ангелите битисуваат на Небесата. Демоните, како потемнети ангели, отпаднаа од Небесата уште пред да биде створен првиот човек. Истите тие демони, се творци на злото, кое никаде не е запишано во Постанокот.
Ами ти рече дека ако нешто не е запишано во постанокот не постои.

Прочитај во Постанок, 1.20 и 1.21 и 1.24 и самото ќе ти се кажит.

Викаш само. Ај да речеме дека иде само ова си животните, не дека некои се изоставени како лилјаците, китојте и некои се поситни ствари, туку кажи несреќата кој ја создал?Чиракот?

Така е, паралелните светови се доста интересна идеја. И стварно се интересни импликациите кој би можеле да постојат во однос на брановата функција и теоремата на Бел. Иако се само хипотези таквите импликации, сепак постои научна издржаност за истите ,која како и кај останатите хипотези треба да се докаже пред да биде прифатена како точна.За сеа не сме во состојба да ја потврдиме идејава. То е то.

Гледај го филмот
[URL='http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0CCUQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.imdb.com%2Ftitle%2Ftt0289879%2F&ei=GdCZVJbRA6XaywPWjYL4Cg&usg=AFQjCNFRihI87FcIbgZk4hLleO7CetPzHg']The Butterfly Effect (2004) - IMDb[/URL]

Ангелите се створени пред да биде створен материјалниот Свет и заедно со Бог, ангелите битисуваат на Небесата. Демоните, како потемнети ангели, отпаднаа од Небесата уште пред да биде створен првиот човек. Истите тие демони, се творци на злото, кое никаде не е запишано во Постанокот.[DOUBLEPOST=1419365210][/DOUBLEPOST]

Од това „малтретирње„ сум посебно потресен...:coffee:[DOUBLEPOST=1419365383][/DOUBLEPOST]

Прочитај во Постанок, 1.20 и 1.21 и 1.24 и самото ќе ти се кажит.[DOUBLEPOST=1419365448][/DOUBLEPOST]

...велат Богоборците.
Поткрепи го тоа твое тврдење со доказ.Каде Исус кажува самиот за себе дека е Бог.Само не ми цитирај од Стариот Завет,бидејќи си го толкувате вас како што ви одговара.Ниту ми пишувај стихови од Посланијата,бидејќи никој отворено од нив не рекол дека Исус е Бог.Ниту пак негде е пишано дека Тој Бог има и своја мајка,која покасно ќе стане Богородица.

Поткрепи го тоа твое тврдење со доказ..

Како треба да изгледа доказот?[DOUBLEPOST=1419367073][/DOUBLEPOST]
Само не ми цитирај од Стариот Завет,

А ти, најди ми стих каде е споменат Исус во Стариот Завет...[DOUBLEPOST=1419367152][/DOUBLEPOST]
Ниту ми пишувај стихови од Посланијата,бидејќи никој отворено од нив не рекол дека Исус е Бог.

А бе беги оттука...:icon_lol:

Види во Јован, 20.28.[DOUBLEPOST=1419367326][/DOUBLEPOST]
Ниту пак негде е пишано дека Тој Бог има и своја мајка,која покасно ќе стане Богородица.

Види во Исаија, 7.14.
Види во Лука, 2.48.

Последно уредено:
Поткрепи го тоа твое тврдење со доказ.Каде Исус кажува самиот за себе дека е Бог.Само не ми цитирај од Стариот Завет,бидејќи си го толкувате вас како што ви одговара.Ниту ми пишувај стихови од Посланијата,бидејќи никој отворено од нив не рекол дека Исус е Бог.Ниту пак негде е пишано дека Тој Бог има и своја мајка,која покасно ќе стане Богородица.

MIKI1 напиша:
Пази сега ш‘о му вели Исус на Апостолот:

„...Му одговори Исус (!!!):„Толку време сум со вас, а зар не си Ме познал, Филипе? Кој Ме видел Мене, Го видел Отецот, па како ти велиш: „Покажи ни‘ Го Отецот„?....„

Евангелие по Јован, 13.9.

А?...

Ами ти рече дека ако нешто не е запишано во постанокот не постои.

Цело време барам стих од Постанокот. во кој е јасно напишано дека злото е створено.

Викаш само. Ај да речеме дека иде само ова си животните, не дека некои се изоставени како лилјаците, китојте и некои се поситни ствари, туку кажи несреќата кој ја создал?Чиракот?

Несреќата е состојба а не сворено „нешто„. Несреќата почна кога Адам и жена му решија да се „одделат„ од Животодавецот, несакајќи да послушаат што им рече Он, туку послушаа што им рече лукавиот.

Несреќата е состојба а не сворено „нешто„. Несреќата почна кога Адам и жена му решија да се „одделат„ од Животодавецот, несакајќи да послушаат што им рече Он, туку послушаа што им рече лукавиот.
Ако се е според промислата на Бог, тогаш било која состојба што не требало да постои би ја предвидел и би ја спречил. Бог што гледа грешка или превид во сопствената креација не е совршен, не е сезнаен, не е Господ.[DOUBLEPOST=1419374285][/DOUBLEPOST]
Кажува, но кога го обвинуваат за Богохулие и сакаат да го каменуваат еве што вели:

Јован 10:
30.Јас и небесниот Татко сме едно.“
31.Еврејските верски водачи повторно грабнаа камења, за да Го каменуваат.
32.Исус им рече: „По упатство на Мојот небесен Татко направив многу добри дела со кои им помогнав на луѓето. Поради кое од тие добри дела Ме каменувате?“
33.Еврејските водачи Му одговорија: „Не Те каменуваме поради добрите дела, туку поради богохулство, зашто, иако си човек, се правиш Бог!“
34.Исус им одговори: „Зар не е запишано во вашиот Закон дека Бог вели за народните водачи: ,Јас реков, богови сте‘?

Во случајов се повикува на Псалм 82:6, каде стои следново:

6.Навистина реков: „Вие сте богови и сите сте синови на Сèвишниот!

Значи Исус во своја одбрана вели - јас не реков ништо што не го пишува во тората, а таму пишува дека сите ние сме богови и синови на севишниот.

Последно уредено:
Цело време барам стих од Постанокот. во кој е јасно напишано дека злото е створено.
Така ли? Ако добро се сеќавам рече не постанокот туку во шестодневието (ака 1 глава од постанокот) ако не е создадено тогаш не постои? Така ли беше?
Ајде сега кажи постои ли време? Постои ли гравитација? Постојат ли ангели?
Ако е потврден одговорот на барем едно од прашањата посочи го стихот во “шестодневието“ кај што пишува дека ги создал.

Така ли? Ако добро се сеќавам рече не постанокот туку во шестодневието (ака 1 глава од постанокот) ако не е создадено тогаш не постои? Така ли беше?

Така е сеуште: Шетстодневот од Постанокот. Токму Шестодневот јасно посочува што е створено.[DOUBLEPOST=1419375876][/DOUBLEPOST]
Ајде сега кажи постои ли време? Постои ли гравитација? Постојат ли ангели?
Ако е потврден одговорот на барем едно од прашањата посочи го стихот во “шестодневието“ кај што пишува дека ги создал.

Еве го стихот: Постанок, 1.1. Читај внимателно.[DOUBLEPOST=1419375932][/DOUBLEPOST]
Ако се е според промислата на Бог, тогаш било која состојба што не требало да постои би ја предвидел и би ја спречил.

Зборуваш од позиција на Бог. За среќа, Он не промуслува како што ти размислуваш.[DOUBLEPOST=1419376090][/DOUBLEPOST]
Бог што гледа грешка или превид во сопствената креација не е совршен, не е сезнаен, не е Господ.

Тачно: грешки прават само створени и несовршени битија.
Бог го створи човекот по Својот „образ„ и „подобие„ а не со вградена грешка.

Ако се е според промислата на Бог, тогаш било која состојба што не требало да постои би ја предвидел и би ја спречил. Бог што гледа грешка или превид во сопствената креација не е совршен, не е сезнаен, не е Господ.[DOUBLEPOST=1419374285][/DOUBLEPOST]
Кажува, но кога го обвинуваат за Богохулие и сакаат да го каменуваат еве што вели:

Јован 10:
30.Јас и небесниот Татко сме едно.“
31.Еврејските верски водачи повторно грабнаа камења, за да Го каменуваат.
32.Исус им рече: „По упатство на Мојот небесен Татко направив многу добри дела со кои им помогнав на луѓето. Поради кое од тие добри дела Ме каменувате?“
33.Еврејските водачи Му одговорија: „Не Те каменуваме поради добрите дела, туку поради богохулство, зашто, иако си човек, се правиш Бог!“
34.Исус им одговори: „Зар не е запишано во вашиот Закон дека Бог вели за народните водачи: ,Јас реков, богови сте‘?

Во случајов се повикува на Псалм 82:6, каде стои следново:

6.Навистина реков: „Вие сте богови и сите сте синови на Сèвишниот!

Значи Исус во своја одбрана вели - јас не реков ништо што не го пишува во тората, а таму пишува дека сите ние сме богови и синови на севишниот.

Па што е тука чудно? Сите сме ние паднатите ангели.

Зборуваш од позиција на Бог. За среќа, Он не промуслува како што ти размислуваш.
Незнаев дека единствено ти си тој што може да зборува од позиција на Бог! Па згора на тоа и исто сте размислувале.....
Да не седевте у иста клупа у школо?
Тачно: грешки прават само створени и несовршени битија.
Бог го створи човекот по Својот „образ„ и „подобие„ а не со вградена грешка.
Ако Бог после создавањето посочи било што како грешно, зло, непотребно, а нема друг креатор освен него, кој ја направил или допуштил грешката?[DOUBLEPOST=1419376942][/DOUBLEPOST]
Па што е тука чудно? Сите сме ние паднатите ангели.
Кога Исус го обвинуваат за богохулие, тој се повикува на псалм 82:6, каде јасно стои дека сите се богови и синови божји!

Така е сеуште: Шетстодневот од Постанокот. Токму Шестодневот јасно посочува што е створено.[DOUBLEPOST=1419375876][/DOUBLEPOST]

Еве го стихот: Постанок, 1.1. Читај внимателно.[DOUBLEPOST=1419375932][/DOUBLEPOST]
Јас сум читал далеку ти пред да читаш. Ти или не читаш или се правиш на Тошо. Каде посочи точно се спомнува време, гравитација, ангели. Нема такво нешто. Автоматски според тебе не постојат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom