Помош, проблеми, прашања, совети...

Член од
23 октомври 2011
Мислења
887
Поени од реакции
2.207
Симни програм batcal стартувајго и следи ги упатствата. Батеријата ти е стара, има изгубено капацитет и погрешно пријавува уште колку има преостанато.
Благодарам за одговорот. Го симнав програмот batcal и веднаш го скенирав лаптопот, но за да се изврши функцијата fix errors ми бара клуч да се купи кој кошта пеесетина долари. :( Може ли некако тој клуч бесплатно да се најде на интернет или да симнам слична програма што нема да ми бара клуч?

Ceci0

Captain
Член од
20 јануари 2011
Мислења
334
Поени од реакции
208
Кога ќе уклучам ПЦ по само 2-3 секунди добивам Disk Usage 100% (na windows 8). Некогаш не ни се стартува Windowsot воопшто. Пробав со преинсталација на Windows, инсталирав и 7 и 8 но пак истото. До што би можел да е проблемот?

Член од
20 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
106
Кога ќе уклучам ПЦ по само 2-3 секунди добивам Disk Usage 100% (na windows 8). Некогаш не ни се стартува Windowsot воопшто. Пробав со преинсталација на Windows, инсталирав и 7 и 8 но пак истото. До што би можел да е проблемот?
Само го ре инсталираш Windows-от или го форматираш цел Hard Disc?

Член од
20 декември 2014
Мислења
99
Поени од реакции
106
Пробав и едно и друго. На крај пак исто
Вака пробај, оди во стартот и пиши ,,view local services‘‘ одкако ќе ти се отвори прозорецот најди го ‚‚Background Intelligent Transfer Service‘‘ и стопирај го исто така и чекирај го windows update на manual. Би требало да го реши проблемот пробај па ако се јавува незнам како да ти помогнам :cenzura:

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.732
Поени од реакции
11.608
Последните два дена кога ќе уклучам youtube ми закочува лаптопот и по неко време излегува ова:

Во исто време ми се губи и звукот, значи нема никаков звук, ни на филм, ни на песни, ни свири чатот на фејсбук... Решение?

п.с вчера се среди со рестарт, ама не планирам секој ден тоа да го праам...

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.172
Последните два дена кога ќе уклучам youtube ми закочува лаптопот и по неко време излегува ова:

Во исто време ми се губи и звукот, значи нема никаков звук, ни на филм, ни на песни, ни свири чатот на фејсбук... Решение?

п.с вчера се среди со рестарт, ама не планирам секој ден тоа да го праам...
najverovatno zastaren flashplayer , instaliraj go ovaj i vidi dali ke se oprae rabotata http://get.adobe.com/shockwave/

gata salvaje

matufa
Член од
2 декември 2011
Мислења
6.882
Поени од реакции
10.440
Imam eden problem.....mi izbi prodolzen kabel na koj sto bese uklucen i komjuterot. Za toa vreme kompjuterot se iskluci i koga go ukluciv povtorno si raboti najnormalno osven sto ekranot treperi celo vreme kako da vibrira. Care nekoe?

Член од
25 февруари 2009
Мислења
1.565
Поени од реакции
417
Imam eden problem.....mi izbi prodolzen kabel na koj sto bese uklucen i komjuterot. Za toa vreme kompjuterot se iskluci i koga go ukluciv povtorno si raboti najnormalno osven sto ekranot treperi celo vreme kako da vibrira. Care nekoe?
Најверојатно излезот на графичката или самата графичка рикнала, а можно е и мониторот.

Провери со друг монитор или куќиштето на друг монитор.

Член од
21 декември 2005
Мислења
196
Поени од реакции
0
Сретнав таков сличен проблем, малце веројатно дека истото е и кај тебе ама провери за секој случај, корисникот не е техничко лице, компјутерот имаше инсталирано java jre најверојатно за да може да врти некаква јава програма или некаков јава видео player, и забележав дека на c: и d: партициите во скриени папки имаше околу 150-200гб фајлови со различни јава екстензии - .java .jar итн. многу чуден проблем, ги избришав и тоа беше тоа. Сигурно бил некаков вирус, форматирање не беше опција, одтогаш нема таков проблем...
Edit: Покасно видов дека си преинсталирал и пак го имаш истиот проблем..

Последно уредено:
Член од
7 јули 2014
Мислења
1.243
Поени од реакции
1.162
Дaјте некoе хaрдверкo решение кaкo дa гледaм филмoви oд usb нa телевизoр кoј имa rca/scart влезoви.

Член од
16 јули 2013
Мислења
3.880
Поени од реакции
4.409
УСБ портите ме дупат нешто,пред некое време УСБ-то не ми го примаше ако не го рестартирам компјутерот,сеа џојстикот шо ми го примаше од еднаш не сака ги пробав сите порти на компјутерот,но финтата е што ни со рестартирање нејке да ми го прочита џојстикот.Со формат ќе се реши работава и онака планирам да му праам зимава или може и полесно ? Не ми го чита џојстикот а ден пред тоа си работеше најнормално џојстикот..

Член од
7 јули 2008
Мислења
36
Поени од реакции
17
Ајде ако може мала помош :)

Кога гледам 1к филмови на ТВ со усб од 16гб филмовите малце сецкаат (најверојатно поради слабата read speed на усб-то?), а кога пуштам 4к видео на усб од 4гб тоа не сецка.

Дали проблемот е до усб-то или нешто друго? Ако е до него, дајте ми предлог што усб да купам што нема да прави проблеми и на 4к резолуција?

Ако купам усб 3.0 дали портот на ПЦ што е 2.0 ке го чита усб 3.0?

И дали е попаметно да купам екстерен хард само за филмови што се преку сила 30гб?

Kajgana Shop

На врв Bottom