- Член од
- 17 декември 2014
- Мислења
- 87
- Поени од реакции
- 87
Rabotat ama sigurno gi fake predpraznicna euforija ![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
небитно каква еуфоруја ги фака за заверка на документ ми е, не ми се иде до бг само за тоа кога можам истото да го направам и во амбасадаваRabotat ama sigurno gi fake predpraznicna euforija![]()
Фала за информацијатаna 24, 25 i 26 praznuvaat bozik, potoa doaga vikend znaci 27 i 28 isto taka nerabotni, 29 i 30 rabotat i 31 e neraboten docek na nova godina, 1 i 2 ne rabotat potoa faka vikend i pak pocnuvaat so rabota od 5 januari![]()
Cela rab na forumo e tva so nogo od nas nemat nisto i probuvat na sekakvi nacini vidi od nekoj blisok cicko vujko dedo itn sto ima bg pass ili eventualno moli se i ti kak site da se smene nesto u bg pa bez dopolnitelna da bideок што се случува ако закасниме со тој дополнителен документ? Дури сега видовме дека на 3ти ноември излегло бројчето за дополнителна проверка.И има некој датум до 1ви декември( што веќе помина) И што треба да се прави побогу, кај да најдам таков документ, ни дедо ни баба ни куче немам бугарско.
Дополнителниот документ се бара од самиот почеток,порано небеше така. сега е. поздравИзвинете ако е претходно одговорено но некако ми прави забуни, дали дополнителниот документ го бараат за произход (1 идење) или при второто т.е. за другата процедура?
Дополнителниот документ го бараат од ДАБЧ за да може да ти го издадат произходот,без дополнителен документ нема произход и тука завршува постапката.Ако веќе си поднел документи за државјанство во Министереството на правосудие пред март(незнам точно од кога почнаа да барат дополнителни документ од ДАБЧ) оваа година,тогаш дополнителниот документ го носиш во Министерството на правосудие.Извинете ако е претходно одговорено но некако ми прави забуни, дали дополнителниот документ го бараат за произход (1 идење) или при второто т.е. за другата процедура?
Да, точно е тоа. Сега има некој нов закон од почеток на декември. Морав и јас сите документи да ги заверам во Софија на нотар......... еден куп пари дадов.Интересена работа, денес бев во бугарската амбасада во скопје за да заверам копија од бугарска црква пред да ја предадам како дополнителни документи. Ми рекоа дека истото морам да го направам на нотар во бугарија а дека тука може само да ми ја потврдат исправноста на преведените(приспособените) изводи кои ми се потребни за да ја покажам врската по која сум поврзан со имателот на документот од црквата