Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
Што да направам за побрзо да ми се уклучува лаптопот? Му треба 1мин и 15сек за да се прикаже позадината, 15 секунди се задржува на Welcome... Инаку иам i7 со 8GB RAM, мислам дека треба многу побрзо да се уклучува...
Види кои се сервиси и програми се подигаат при палење на компјутерот, можеби има таму доста кои не треба да ти се подигаат заедно со виндовсот. Или со команда msconfig во срч барот или со некој програм пример ccleaner можеш да видиш и исклучиш се шо не ти треба

Си бара формат
Вчера му направив формат.
Види кои се сервиси и програми се подигаат при палење на компјутерот, можеби има таму доста кои не треба да ти се подигаат заедно со виндовсот. Или со команда msconfig во срч барот или со некој програм пример ccleaner можеш да видиш и исклучиш се шо не ти треба
Сите сервиси и програми се сведени на минимум, само оние што се потребни за графичката, аудио...[DOUBLEPOST=1419107371][/DOUBLEPOST]Не знам дали лошо сум направил формат, ама нема што лошо тука да направам, направив се како што треба и после ги инсталирав сите драјвери што ги имав претходно симнато од официјалната страна на DELL...

Вчера му направив формат.

Сите сервиси и програми се сведени на минимум, само оние што се потребни за графичката, аудио...
можно е дискот да има лоши сектори, направи му еден убав детален тест

Фала, ќе побарам на гугл за такви програми.
види која марка и модел ти е дискот и на страната на производителот имаат обично свои програми за тестирање, препорачувам да спуштиш ДОС програм и го подигнеш преку УСБ или ЦД

Можно е хардот да не ти чини, инсталацијата преку уефи ти е или обична ?

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

види која марка и модел ти е дискот и на страната на производителот имаат обично свои програми за тестирање, препорачувам да спуштиш ДОС програм и го подигнеш преку УСБ или ЦД
Може да ми пратиш порака и малку поопширно да ми објасниш дос ова она...
Можно е хардот да не ти чини, инсталацијата преку уефи ти е или обична ?

Го инсталирав windows-от преку CD, од MyComputer ја подигнав инсталацијата.

Може да ми пратиш порака и малку поопширно да ми објасниш дос ова она...

Го инсталирав windows-от преку CD, од MyComputer ја подигнав инсталацијата.
Не се инсталира така мора да ботираш преку со цд и да направиш целосен формат па да продолжиш со инсталацијата затоа и не ти работи како треба

Не се инсталира така мора да ботираш преку со цд и да направиш целосен формат па да продолжиш со инсталацијата затоа и не ти работи како треба

Ahm, fala ti, ke napravam taka format togas

другари дајте драјвери за atheros QCWB335 HP windows 7 ultimate mu staiv 32 bita e , ако ги има некој нека ми ги прате линк одека да ги симнам :yid:

другари дајте драјвери за atheros QCWB335 HP , ако ги има некој нека ми ги прате линк одека да ги симнам :yid:
Иди на официјалната страна на hp и симни си ги или ако не сакаш да се замараш и да бараш драјвери инсталирај driver booster и сам ке ти инсталира кој драјвери ти требаат

Иди на официјалната страна на hp и симни си ги или ако не сакаш да се замараш и да бараш драјвери инсталирај driver booster и сам ке ти инсталира кој драјвери ти требаат

za driver booster da ne treba nekoj aktivacija , sifri :(

za driver booster da ne treba nekoj aktivacija , sifri :(
Ја имаш на замунда спушти ја и инсталирај го внеси го клучот и мавни скен и за 5 мин имаш се живо и диво инсталирано од драјвери

Ја имаш на замунда спушти ја и инсталирај го внеси го клучот и мавни скен и за 5 мин имаш се живо и диво инсталирано од драјвери

ok fala ke probam pa ke ti pisam pp so sum naprail :oeoeoe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom