Xbox360 гејмери

• Креатор на темата Креатор на темата darjanmk
  • Време на започнување Време на започнување
Вo дилемa сум дaли xbox360 или ps3 или дa сoбирaм пaри уште 2-3 месеци и дa си купaм ps4? Штo би билo нaјпaметнo? Пaтем Дaли нбa 2к15 мoже дa се игрa нa иксбoкс 360 и aкo дa кaквa е грaфикaтa некoј искуствo?

Вo дилемa сум дaли xbox360 или ps3 или дa сoбирaм пaри уште 2-3 месеци и дa си купaм ps4? Штo би билo нaјпaметнo? Пaтем Дaли нбa 2к15 мoже дa се игрa нa иксбoкс 360 и aкo дa кaквa е грaфикaтa некoј искуствo?
Сoбери си пaри зa PS4 и игрaј кaкo чoвек [emoji2]

Sent from my LG G3 using Tapatalk

• Ми се допаѓа
Reactions: ilz

Сите најнови видео игри од серијалите FIFA, NBA, NFL, NHL, Need For Speed, Pro Evolution Soccer и бројни други, излегуваат и ќе продолжат да излегуваат и за Xbox 360 и за PlayStation 3.

Xbox 360 ти е најисплатлив за играње на пиратски копии од видео игри, пред се, бидејќи за Xbox 360 има многу повеќе видео игри отколку за PlayStation 3. Потребно е хакнување на DVD читачот, за што може да ти заврши работа Драган ИДЦ од Аеродром или PSX Game Shop во Буњаковец. После хакнувањето, слободно можеш да ги симнуваш било кои пиратски копии од видео игри за Xbox 360, без разлика дали се стари или нови. Но постапките за режење на пиратските копии од видео игри не се исти, се разликуваат во зависност од заштитата со која доаѓа конкретната видео игра, сите постапки се детално објаснети поназад на оваа тема на форумов. Но за да можеш да играш на Xbox 360 преку Интернет, мораш да плаќаш Xbox Live Gold претплата, за разлика од PlayStation 3, со кој може бесплатно да се игра преку Интернет без никаква дополнителна претплата.

PlayStation 3 доаѓа со BluRay читач, што овозможува гледање на BluRay филмови. За да можеш да играш пиратски копии од видео игри на PlayStation 3, потребно е модификување на конзолата за да работи со PS3 Jailbreak мод, или нејзино модификување со некој Optical Drive Emulator, каково што е Cobra ODE. И со едниот и со другиот метод - овој вториов јас лично повеќе го препорачувам, иако не сум го испробал, пиратските копии од видео игри се играат преку хард дискот на конзолата. Ја симнуваш пиратската копија од видео играта преку Интернет, го поврзуваш хард дискот од конзолата со компјутерот, ја копираш пиратската копија од видео играта на хард дискот од конзолата, по што го враќаш хард дискот на конзолата назад во конзолата и ја играш пиратската копија од видео играта директно од самиот хард диск на конзолата.

И Xbox 360 и PlayStation 3 имаат свои предности и недостатоци.

Предност на Xbox 360 е огромната понуда на видео игри.

Недостатоци на Xbox 360 се потребата задолжително да користиш периферални уреди исклучиво од Мајкрософт, односно џојстиците, хард дискот - доколку одлучиш во иднина да купиш поголем хард диск за конзолата, слушалките - буквално сите дополнителни периферални уреди мораат да бидат од Мајкрософт и не се баш евтини, има исклучоци со периферални уреди кои се од други производители, но ни тие не се баш евтини, а меѓу недостатоците на Xbox 360 спаѓа и потребата од задолжително плаќање на Xbox Live Gold претплата доколку сакаш да играш преку Интернет.

Предност на PlayStation 3 се BluRay читачот и можноста за гледање на BluRay филмови, можноста за бесплатно играње на видео игри преку Интернет без никаква дополнителна претплата, како и можноста за користење на периферални уреди од било кој производител. Ова последново значи дека можеш да користиш различни џојстици од различни производители, внатрешен хард диск од било кој производител, слушалки, волан - буквално сите дополнителни периферални уреди можат да бидат од било кој производител, се додека перифералниот уред е наменет за PlayStation 3, односно не мораат да бидат од Сони.

Недостаток на PlayStation 3 е помалата понуда на видео игри во споредба со Xbox 360.

А кога сме кај PlayStation 4 и Xbox One, тие се тазе нови конзоли за видео игри, не се хакнати и на нив сеуште не може да се играат пиратски копии од видео игри, и на двете конзоли мора да се плаќа дополнителна претплата за да може да се игра преку Интернет, и сеуште не располагаат со масовна понуда на видео игри како што е во случајот со Xbox 360 и PlayStation 3.

Доколку се одлучиш за Xbox One или PlayStation 4 - од кои јас лично ти го препорачувам PlayStation 4, додека не бидат хакнати или модификувани за да може да се играат пиратски копии од видео игри на овие две конзоли, ќе мораш да плаќаш 50 до 60 евра за само 1 (ЕДНА) оригинална копија од видео игра, цените на видео игрите се исти и за Xbox One и за PlayStation 4 и тешко дека ќе се намалат во блиска иднина.

Последно уредено:
Предност на Xbox 360 е огромната понуда на видео игри.

Недостаток на PlayStation 3 е помалата понуда на видео игри во споредба со Xbox 360.

Не сваќам, објасни, ама во 3 реченици....

Не сваќам, објасни, ама во 3 реченици....

И во една реченица е тешко да се објасни.

Јас лично, каде и да свртам глава, насекаде гледам исклучиво наслови за Xbox 360, а многу ретко за PlayStation 3.

Но тука морам да додадам дека и некои видео игри на кои јас лично сум голем обожавател, се достапни само за компјутер и за Xbox 360, но не и за PlayStation 3, за кои наслови станува збор нема да откријам.

Така да, прашање е повеќе на вкус, отколку на реална цифра за која конзола има повеќе видео игри, а за која конзола има помалку видео игри.

Бладаш....
Сите игри што ги има на Xbox 360 ги има и на PS3 со исклучок на: Forza, Gears of War и Halo
Сега обајсни како тоа Xbox 360 има огромна понуда на игри?

Ако некоја конзола има квантитет и квалитет на игри тоа е PS3. Едина платформа за која се вложуваа пари во нови франшизи и се креираше база на игри кој ги нема на ниедно друго место.
Игри како: Uncharted, Last Of Us, Motorstorm, God Of War, Infamous, Gran Turismo, Killzone, Metal Gear Solid, Resistance, Heavy Rain, Beyond: Two Souls, Yakuza.
Наслови кој ќе ја оправдаат куповината и ќе понудат забава која ја немаш на ниту една друга платформа.

Последно уредено од модератор:
не знам што ти пишале/што имаш прочитано, и дали си одлучил, ама едно е сигурно - избор се прави според играта.
Ако е "exclusive" за некоја од конзолите, а сакаш да ја играш таа игра - ја земаш таа конзола
пример: јас си земав џбоџ360 затоа што Fable 2 е достапна само за 360ката и за ништо друго.
ПЦ - користам за FPS/multiplayer
xbox - освен Хало, што е супер интересна фпс за на конзола, таму играм игри ко Fable/Assassins/Sherlock итн - adventure type игри
да можев и PS ќе си земев, па и PS4ка можеби, или нинтендо, зошто да не, ама сега за сега само 360ка.. :icon_mrgr:

(освен за препукувања на тоа која е подобра конзола) најмногу се разочарувам кога има екклузив за нешто,
а посебно кога ги ставаат некои игри ексклузив за на конзола што реално можат да поминат како indie игрици за на ПЦ,
ама тоа е... :)
со среќа :icon_lol:

• Ми се допаѓа
не знам што ти пишале/што имаш прочитано, и дали си одлучил, ама едно е сигурно - избор се прави според играта.
Ако е "exclusive" за некоја од конзолите, а сакаш да ја играш таа игра - ја земаш таа конзола
пример: јас си земав џбоџ360 затоа што Fable 2 е достапна само за 360ката и за ништо друго.
ПЦ - користам за FPS/multiplayer
xbox - освен Хало, што е супер интересна фпс за на конзола, таму играм игри ко Fable/Assassins/Sherlock итн - adventure type игри
да можев и PS ќе си земев, па и PS4ка можеби, или нинтендо, зошто да не, ама сега за сега само 360ка.. :icon_mrgr:

(освен за препукувања на тоа која е подобра конзола) најмногу се разочарувам кога има екклузив за нешто,
а посебно кога ги ставаат некои игри ексклузив за на конзола што реално можат да поминат како indie игрици за на ПЦ,
ама тоа е... :)
со среќа :icon_lol:
Јaс имaм вo плaн дa ги игрaм нaјмнoгу нбa2к15. И Гтa5 мoжaм дa си дoзвoлaм кoнзoлa дo 15 000,кoјa кoнзoлa јa препoрaчувaш кaкo нaјдoбрa oпцијa зa тие пaри ?[DOUBLEPOST=1419294641][/DOUBLEPOST]
Јaс имaм вo плaн дa ги игрaм нaјмнoгу нбa2к15. И Гтa5 мoжaм дa си дoзвoлaм кoнзoлa дo 15 000,кoјa кoнзoлa јa препoрaчувaш кaкo нaјдoбрa oпцијa зa тие пaри ?
И oд кoе местo е нaјдoбрo дa купaм?

Јaс имaм вo плaн дa ги игрaм нaјмнoгу нбa2к15. И Гтa5 мoжaм дa си дoзвoлaм кoнзoлa дo 15 000,кoјa кoнзoлa јa препoрaчувaш кaкo нaјдoбрa oпцијa зa тие пaри ?

И едната и другата видео игра ги има и за Xbox 360/Xbox One и за PlayStation 3/PlayStation 4.

Од гледна точка на економска исплатливост, најисплатливо ти е да купиш PS3 Super Slim со сопствена внатрешна меморија со капацитет од 12 GB, која во Пан Европа се продава по цена од 11.990 денари.

Во Пан Европа исто така се продава и NBA 2K15 по цена од 3.990 денари, а за Grand Theft Auto V не знам.

Знам дека во 2013 година кога GTA V излезе во продажба, во Пан Европа се продаваа посебни GTA V изданија на PlayStation 3, кои доаѓаа со оригинална копија од видео играта, но тешко дека сеуште би имале на лагер нешто од тоа посебно издание.

Во Академска Книга, односно Гејм Он, во Градски Ѕид, можеби ја има GTA V за PlayStation 3, по цена од 3.399 денари, велам можеби, бидејќи ја има на нивниот официјален веб сајт, но дали ја имаат на лагер, тоа е друго прашање.

Исто така можеш да провериш и во Југотон, можеби ја имаат таму на лагер GTA V за PlayStation 3.

Ова досега спомнатово важи доколку планираш да играш оригинални копии од видео игри, а ќе можеш и бесплатно да ги играш преку Интернет доколку го одбереш PlayStation 3.

Доколку планираш да играш пиратски копии од видео игри, истото е изводливо и со PlayStation 3, но ќе мораш да ја однесеш конзолата кај Драган ИДЦ во Аеродром или кај PSX Game Shop во Буњаковец за да ја модификува конзолата за да работи со PS3 Jailbreak или со Cobra ODE, за да можеш да играш пиратски копии од видео игри преку хард дискот на конзолата.

Доколку сепак сакаш да играш пиратски копии од видео игри, но не преку хард дискот, туку изрежани на DVD дискови, тогаш подобро да собереш уште 4.000 денари и купи го овој хакнат Xbox 360 S од кај Драган ИДЦ по цена од 18.800 денари, кој доаѓа со сопствен хард диск со капацитет од 250 GB.

http://www.idc.com.mk/250 GB

За само 700 денари повеќе, односно за 19.500 денари, од кај Драган ИДЦ можеш да купиш посебно издание од новиот Xbox 360 E, исто така со сопствен хард диск со капацитет од 250 GB, но истовремено и со оригинални копии од видео игрите Halo 4 и Tomb Raider.

http://www.idc.com.mk/product/product&path=20_59&product_id=312

Но чисто за потсетување - на Xbox 360 мора да се плаќа Xbox Live Gold претплата за да може да се игра преку Интернет.

Пиратските копии од видео игри - доколку се правилно изрежани во зависност од заштитата која ја користи конкретната видео игра - можат да се играат преку Интернет доколку платиш Xbox Live Gold претплата, но сепак ризикуваш да бидеш откриен и да ти биде банирана конзолата од Xbox Live.

Некои велат дека со години конзолите им се хакнати и дека сеуште не се банирани и играат пиратски копии од видео игри преку Интернет без никакви проблеми, но ги има и други кои велат дека биле банирани неколку недели или неколку месеца откако почнале да играат пиратски копии од видео игри преку Интернет.

Последно уредено:
И едната и другата видео игра ги има и за Xbox 360/Xbox One и за PlayStation 3/PlayStation 4.

Од гледна точка на економска исплатливост, најисплатливо ти е да купиш PS3 Super Slim со сопствена внатрешна меморија со капацитет од 12 GB, која во Пан Европа се продава по цена од 11.990 денари.

Во Пан Европа исто така се продава и NBA 2K15 по цена од 3.990 денари, а за Grand Theft Auto V не знам.

Знам дека во 2013 година кога GTA V излезе во продажба, во Пан Европа се продаваа посебни GTA V изданија на PlayStation 3, кои доаѓаа со оригинална копија од видео играта, но тешко дека сеуште би имале на лагер нешто од тоа посебно издание.

Во Академска Книга, односно Гејм Он, во Градски Ѕид, можеби ја има GTA V за PlayStation 3, по цена од 3.399 денари, велам можеби, бидејќи ја има на нивниот официјален веб сајт, но дали ја имаат на лагер, тоа е друго прашање.

Исто така можеш да провериш и во Југотон, можеби ја имаат таму на лагер GTA V за PlayStation 3.

Ова досега спомнатово важи доколку планираш да играш оригинални копии од видео игри, а ќе можеш и бесплатно да ги играш преку Интернет доколку го одбереш PlayStation 3.

Доколку планираш да играш пиратски копии од видео игри, истото е изводливо и со PlayStation 3, но ќе мораш да ја однесеш конзолата кај Драган ИДЦ во Аеродром или кај PSX Game Shop во Буњаковец за да ја модификува конзолата за да работи со PS3 Jailbreak или со Cobra ODE, за да можеш да играш пиратски копии од видео игри преку хард дискот на конзолата.

Доколку сепак сакаш да играш пиратски копии од видео игри, но не преку хард дискот, туку изрежани на DVD дискови, тогаш подобро да собереш уште 4.000 денари и купи го овој хакнат Xbox 360 S од кај Драган ИДЦ по цена од 18.800 денари, кој доаѓа со сопствен хард диск со капацитет од 250 GB.

http://www.idc.com.mk/250 GB

Но чисто за потсетување - на Xbox 360 мора да се плаќа Xbox Live Gold претплата за да може да се игра преку Интернет.

Пиратските копии од видео игри - доколку се правилно изрежани во зависност од заштитата која ја користи конкретната видео игра - можат да се играат преку Интернет доколку платиш Xbox Live Gold претплата, но сепак ризикуваш да бидеш откриен и да ти биде банирана конзолата од Xbox Live.

Некои велат дека со години конзолите им се хакнати и дека сеуште не се банирани и играат пиратски копии од видео игри преку Интернет без никакви проблеми, но ги има и други кои велат дека биле банирани неколку недели или неколку месеца откако почнале да играат пиратски копии од видео игри преку Интернет.
Случајно да не знаеш дали на xbox игрите може да се играат преку usb ? некаде читнав нешто но не дочитав па се двоумам бидеќи xbox-от што го зедов доаѓа само со 4 GB хард чисто сумњам дека може да се инсталира некоја игра или пак ќе мора да земам оригинал хард од мајкро.. ?

Случајно да не знаеш дали на xbox игрите може да се играат преку usb ? некаде читнав нешто но не дочитав па се двоумам бидеќи xbox-от што го зедов доаѓа само со 4 GB хард чисто сумњам дека може да се инсталира некоја игра или пак ќе мора да земам оригинал хард од мајкро.. ?

Мислам дека може, но не сум најдобро упатен и запознаен со тоа.

Сигурно останатите членови на форумот се подобро упатени и подобро запознаени со тоа и ќе можат да ти помогнат.

Што мислите вреди да се дадат 7,400 денари за Kinect? Вака изгледа итнересно .. но дали игри би се најдувале пиратерија за него ?

Јaс имaм вo плaн дa ги игрaм нaјмнoгу нбa2к15. И Гтa5 мoжaм дa си дoзвoлaм кoнзoлa дo 15 000,кoјa кoнзoлa јa препoрaчувaш кaкo нaјдoбрa oпцијa зa тие пaри ?[DOUBLEPOST=1419294641][/DOUBLEPOST]
Се тоа што @Dexter26 го напиша, ама и ко што рече тој,
да ни кажеш дали планираш да го чипуваш и да играш пиратски игри, (тука ете @Dexter26 и сигурно други членови ќе ти помогнат, јас не се разбирам во пиратерија на конзола) :)
или да го држиш оригинал и да купуваш оригинал игри? :)

едит/ Иначе да, јас го имам земено џбоџот од кај Драган ИДЦ за 16 иљади пред некоја година, со 320 хдд и голд мембершип. Незнам сега како иде, и кај се има, ама најдобро од тука каде што препорачуваат и другите членови да избереш место за да купиш :)

• Ми се допаѓа
Многу е едноставно. Ако сакате ултимејт уживање во игрите (и ако ви е подлабок џебот), само најновите генерации на 2те конзоли.
Ако сте повеќе за пиратерија, џабе прашувате за ПС4/хБокс 1, разликата е небо/земја. Тогаш земајте постарата генерација.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom