Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сoбери си пaри зa PS4 и игрaј кaкo чoвек [emoji2]Вo дилемa сум дaли xbox360 или ps3 или дa сoбирaм пaри уште 2-3 месеци и дa си купaм ps4? Штo би билo нaјпaметнo? Пaтем Дaли нбa 2к15 мoже дa се игрa нa иксбoкс 360 и aкo дa кaквa е грaфикaтa некoј искуствo?
Вo дилемa сум дaли xbox360 или ps3 или дa сoбирaм пaри уште 2-3 месеци и дa си купaм ps4? Штo би билo нaјпaметнo? Пaтем Дaли нбa 2к15 мoже дa се игрa нa иксбoкс 360 и aкo дa кaквa е грaфикaтa некoј искуствo?
Предност на Xbox 360 е огромната понуда на видео игри.
Недостаток на PlayStation 3 е помалата понуда на видео игри во споредба со Xbox 360.
Не сваќам, објасни, ама во 3 реченици....
не знам што ти пишале/што имаш прочитано, и дали си одлучил, ама едно е сигурно - избор се прави според играта.Вo дилемa сум дaли xbox360 или ps3 или дa сoбирaм пaри уште 2-3 месеци и дa си купaм ps4? Штo би билo нaјпaметнo? Пaтем Дaли нбa 2к15 мoже дa се игрa нa иксбoкс 360 и aкo дa кaквa е грaфикaтa некoј искуствo?
Јaс имaм вo плaн дa ги игрaм нaјмнoгу нбa2к15. И Гтa5 мoжaм дa си дoзвoлaм кoнзoлa дo 15 000,кoјa кoнзoлa јa препoрaчувaш кaкo нaјдoбрa oпцијa зa тие пaри ?[DOUBLEPOST=1419294641][/DOUBLEPOST]не знам што ти пишале/што имаш прочитано, и дали си одлучил, ама едно е сигурно - избор се прави според играта.
Ако е "exclusive" за некоја од конзолите, а сакаш да ја играш таа игра - ја земаш таа конзола
пример: јас си земав џбоџ360 затоа што Fable 2 е достапна само за 360ката и за ништо друго.
ПЦ - користам за FPS/multiplayer
xbox - освен Хало, што е супер интересна фпс за на конзола, таму играм игри ко Fable/Assassins/Sherlock итн - adventure type игри
да можев и PS ќе си земев, па и PS4ка можеби, или нинтендо, зошто да не, ама сега за сега само 360ка..
(освен за препукувања на тоа која е подобра конзола) најмногу се разочарувам кога има екклузив за нешто,
а посебно кога ги ставаат некои игри ексклузив за на конзола што реално можат да поминат како indie игрици за на ПЦ,
ама тоа е...
со среќа![]()
И oд кoе местo е нaјдoбрo дa купaм?Јaс имaм вo плaн дa ги игрaм нaјмнoгу нбa2к15. И Гтa5 мoжaм дa си дoзвoлaм кoнзoлa дo 15 000,кoјa кoнзoлa јa препoрaчувaш кaкo нaјдoбрa oпцијa зa тие пaри ?
Јaс имaм вo плaн дa ги игрaм нaјмнoгу нбa2к15. И Гтa5 мoжaм дa си дoзвoлaм кoнзoлa дo 15 000,кoјa кoнзoлa јa препoрaчувaш кaкo нaјдoбрa oпцијa зa тие пaри ?
И oд кoе местo е нaјдoбрo дa купaм?
Случајно да не знаеш дали на xbox игрите може да се играат преку usb ? некаде читнав нешто но не дочитав па се двоумам бидеќи xbox-от што го зедов доаѓа само со 4 GB хард чисто сумњам дека може да се инсталира некоја игра или пак ќе мора да земам оригинал хард од мајкро.. ?И едната и другата видео игра ги има и за Xbox 360/Xbox One и за PlayStation 3/PlayStation 4.
Од гледна точка на економска исплатливост, најисплатливо ти е да купиш PS3 Super Slim со сопствена внатрешна меморија со капацитет од 12 GB, која во Пан Европа се продава по цена од 11.990 денари.
Во Пан Европа исто така се продава и NBA 2K15 по цена од 3.990 денари, а за Grand Theft Auto V не знам.
Знам дека во 2013 година кога GTA V излезе во продажба, во Пан Европа се продаваа посебни GTA V изданија на PlayStation 3, кои доаѓаа со оригинална копија од видео играта, но тешко дека сеуште би имале на лагер нешто од тоа посебно издание.
Во Академска Книга, односно Гејм Он, во Градски Ѕид, можеби ја има GTA V за PlayStation 3, по цена од 3.399 денари, велам можеби, бидејќи ја има на нивниот официјален веб сајт, но дали ја имаат на лагер, тоа е друго прашање.
Исто така можеш да провериш и во Југотон, можеби ја имаат таму на лагер GTA V за PlayStation 3.
Ова досега спомнатово важи доколку планираш да играш оригинални копии од видео игри, а ќе можеш и бесплатно да ги играш преку Интернет доколку го одбереш PlayStation 3.
Доколку планираш да играш пиратски копии од видео игри, истото е изводливо и со PlayStation 3, но ќе мораш да ја однесеш конзолата кај Драган ИДЦ во Аеродром или кај PSX Game Shop во Буњаковец за да ја модификува конзолата за да работи со PS3 Jailbreak или со Cobra ODE, за да можеш да играш пиратски копии од видео игри преку хард дискот на конзолата.
Доколку сепак сакаш да играш пиратски копии од видео игри, но не преку хард дискот, туку изрежани на DVD дискови, тогаш подобро да собереш уште 4.000 денари и купи го овој хакнат Xbox 360 S од кај Драган ИДЦ по цена од 18.800 денари, кој доаѓа со сопствен хард диск со капацитет од 250 GB.
http://www.idc.com.mk/250 GB
Но чисто за потсетување - на Xbox 360 мора да се плаќа Xbox Live Gold претплата за да може да се игра преку Интернет.
Пиратските копии од видео игри - доколку се правилно изрежани во зависност од заштитата која ја користи конкретната видео игра - можат да се играат преку Интернет доколку платиш Xbox Live Gold претплата, но сепак ризикуваш да бидеш откриен и да ти биде банирана конзолата од Xbox Live.
Некои велат дека со години конзолите им се хакнати и дека сеуште не се банирани и играат пиратски копии од видео игри преку Интернет без никакви проблеми, но ги има и други кои велат дека биле банирани неколку недели или неколку месеца откако почнале да играат пиратски копии од видео игри преку Интернет.
Случајно да не знаеш дали на xbox игрите може да се играат преку usb ? некаде читнав нешто но не дочитав па се двоумам бидеќи xbox-от што го зедов доаѓа само со 4 GB хард чисто сумњам дека може да се инсталира некоја игра или пак ќе мора да земам оригинал хард од мајкро.. ?
Се тоа што @Dexter26 го напиша, ама и ко што рече тој,Јaс имaм вo плaн дa ги игрaм нaјмнoгу нбa2к15. И Гтa5 мoжaм дa си дoзвoлaм кoнзoлa дo 15 000,кoјa кoнзoлa јa препoрaчувaш кaкo нaјдoбрa oпцијa зa тие пaри ?[DOUBLEPOST=1419294641][/DOUBLEPOST]
И oд кoе местo е нaјдoбрo дa купaм?