Член на раководството
Форевер тугедер
- Член од
- 15 март 2006
- Мислења
- 698
- Поени од реакции
- 20
Процесорот 240е (Солун),графичка 260е (Солун),се друго од Скопје,матична 188е интеикс,кулер ~2000 Сет,меморија 6200 (за двете) Нико,ХД инетикс 4400,напојување ~65е (Белград),режач ~30е (Белград),двд ром сет ~1700,куќиште 50е (со 350w напајање) нико,монитор Веро 2-инфошоп ~15000,термална паста Arctic Ceramique (2 у свет)- Солун 5е.
ЈАс порано така собирав компјутери од повеќе различни фирми али ЈОК појќе.
Еднаш ми се деси срање,плоча од Скопска фирма, ЦДрежач од Београд а останато од 2-3 битолски фирми,и по недела дена ми иди човекот му рестартира компјутерот на игра, пошто софтверски се пробав, почнаа хардвердските маки, каде и да го пуштрев: Скопје за матична - викаа до графичката,кај овие што ја зедов графичката викаа процесорот е (оти не беше од кај нив земен)..... и така дадов куп пари за брза пошта, 2 недели се срамев кај луѓето на кој му го подадов компјутерот и на крај испадна дека е плочата по еден куп маки кога цел ден и ноќ правев комбинации со делови и компоненти.... и за што ... за 20 евра што ме фати поефтно така собрана. Од тогаш се си пазарам кај еден дилер и било што да се случи комплет кај него е сервисот.