Xbox360 гејмери

• Креатор на темата Креатор на темата darjanmk
  • Време на започнување Време на започнување
Епа вака.TBRED има ли некоја програма освен таа Maxpayload Tool да можам да направам овербурн на цедето зошто таа не ми го поддржува цд-ромот.Помагај зошто уште малце ако ме понервира цд-ромот ќе го искршам :)
Nema , krsi ! :)

Da toj, cim go podezuva znaci mozes.proveri ubavo dali go ima vo listata na poddrzani rezaci za max payload

Da toj, cim go podezuva znaci mozes.proveri ubavo dali go ima vo listata na poddrzani rezaci za max payload
Sega ke proveram,inace fala mnogu za pomosta posle ke probam da ja simnam FIFA 15 i ke ja izrezam preku laptop.Ako saka ok ako ne,ne sigurno deka ke zalam edno cede.Ni na kraj pamet nemase da mi tekne deka laptopov ke moze da reza dual layer... :)[DOUBLEPOST=1418501672][/DOUBLEPOST]TBRED,пробав од лаптоп да режам.Си одеше све океј и дојде 100% Комплет ама на крај кај што прави Finalising Disc заглавува на 99%.Што е работата?

Последно уредено:
Сакам да земам xbox one од америка е сега ме интересира дали ќе има некој проблем со тоа ntsc и pal системите и дали само ќе треба тука да си купам приклучок за европски штеќери. И ако имате нешто плус да ми пообјасните ќе бидам благодарен зошто по долго време зимам конзола и не сум сигурен што и како.

Сакам да земам xbox one од америка е сега ме интересира дали ќе има некој проблем со тоа ntsc и pal системите и дали само ќе треба тука да си купам приклучок за европски штеќери. И ако имате нешто плус да ми пообјасните ќе бидам благодарен зошто по долго време зимам конзола и не сум сигурен што и како.
Xbox one konzolite se region free kako i ps4

Јас денес си порачав Xbox 360 E од Франција не ни видов што е дали е ntsc или pal никаде не ни пишува а и мене ме интересира што како друго за xbox :)

Јас денес си порачав Xbox 360 E од Франција не ни видов што е дали е ntsc или pal никаде не ни пишува а и мене ме интересира што како друго за xbox :)

Доколку е од Европа, тогаш е во PAL регион, исто како и Македонија.

а што треба да знаеме пред да ги чипуваме ? сакам да ја чипувам е сега незнам ни како се режи цд-то ни ништо дали лесно можи да ми ја банираат конзолата?

а што треба да знаеме пред да ги чипуваме ? сакам да ја чипувам е сега незнам ни како се режи цд-то ни ништо дали лесно можи да ми ја банираат конзолата?
Сега иксбоксите се чипуваат со најнов фирмвер LT3.0,е сега за режање на цд е мн лесно.Јас ги режам со Imgburn.Ако играта што ја симнуваш има .dvd фајл ќе го отвориш тоа со ноутпед и ќе ги копираш тие бројките што ги пишува таму.Ќе уклучиш Imgburn и ќе идеш Tools>Settings>Write.Кога ќе отвориш Write има Options и таму пишува Layer Break.Има едно прозорче каде што треба да ги вметнеш бројките.Потоа одиш OK.Откако ќе стиснеш ОК ќе те врати на почеток,и таму ќе го стиснеш првото Write Image File to Disc.Каде што пишува Source ќе стиснеш Browse File и ќе го отвориш dvd. фајлот од играта значи НЕ .iso фајлот.Ќе наместиш на 2х брзина и почни да режаш :).Но пред тоа треба да знаеш дали твојот цд-ром подржува да режа Dual Layer. Ако си од Скопје цедиња имаш во Еми медиа.Игрите ги режам на Verbatim DVD+R DL 8.5GB.
За банирање мислам дека неможат да те фатат и да те банираат,но тоа може да ти се случи само ако играш пиратски игри онлајн и правиш апдејти(за апдејтите не сум сигурен дали можат да те фатат,бидејќи пред неколку години банираа и за правење апдејти ако ти е чипуван иксбоксот).Јас до сега имам играно онлајн којзнае колку пати дури и кога беше ризично па никому ништо еве до ден денес играм.Ако неможеш ти сам да режаш игри,тогаш можеш да купиш од Драган IDC.
Цените за игрите се:
На Вербатим-200ден.
И имаше уште едни мислам дека беа Data Write Yellow но незнам дали уште се продаваат на такви цедиња,тие беа околу 160-170ден.

За повеќе информации можеш да прашаш овде:http://www.idc.com.mk/

Поздрав :D

Сега иксбоксите се чипуваат со најнов фирмвер LT3.0,е сега за режање на цд е мн лесно.Јас ги режам со Imgburn.Ако играта што ја симнуваш има .dvd фајл ќе го отвориш тоа со ноутпед и ќе ги копираш тие бројките што ги пишува таму.Ќе уклучиш Imgburn и ќе идеш Tools>Settings>Write.Кога ќе отвориш Write има Options и таму пишува Layer Break.Има едно прозорче каде што треба да ги вметнеш бројките.Потоа одиш OK.Откако ќе стиснеш ОК ќе те врати на почеток,и таму ќе го стиснеш првото Write Image File to Disc.Каде што пишува Source ќе стиснеш Browse File и ќе го отвориш dvd. фајлот од играта значи НЕ .iso фајлот.Ќе наместиш на 2х брзина и почни да режаш :).Но пред тоа треба да знаеш дали твојот цд-ром подржува да режа Dual Layer. Ако си од Скопје цедиња имаш во Еми медиа.Игрите ги режам на Verbatim DVD+R DL 8.5GB.
За банирање мислам дека неможат да те фатат и да те банираат,но тоа може да ти се случи само ако играш пиратски игри онлајн и правиш апдејти(за апдејтите не сум сигурен дали можат да те фатат,бидејќи пред неколку години банираа и за правење апдејти ако ти е чипуван иксбоксот).Јас до сега имам играно онлајн којзнае колку пати дури и кога беше ризично па никому ништо еве до ден денес играм.Ако неможеш ти сам да режаш игри,тогаш можеш да купиш од Драган IDC.
Цените за игрите се:
На Вербатим-200ден.
И имаше уште едни мислам дека беа Data Write Yellow но незнам дали уште се продаваат на такви цедиња,тие беа околу 160-170ден.

За повеќе информации можеш да прашаш овде:http://www.idc.com.mk/

Поздрав :D
Како тоа дури и кога е ризично планирам да го чипувам и нормално да не купувам игри туку да ги режам и барем некогаш да играм online..

купувам XBOX 360 Slim или E... по можност чипуван со LT 3.0... понуди по приватна порака...

Сега иксбоксите се чипуваат со најнов фирмвер LT3.0,е сега за режање на цд е мн лесно.Јас ги режам со Imgburn.Ако играта што ја симнуваш има .dvd фајл ќе го отвориш тоа со ноутпед и ќе ги копираш тие бројките што ги пишува таму.Ќе уклучиш Imgburn и ќе идеш Tools>Settings>Write.Кога ќе отвориш Write има Options и таму пишува Layer Break.Има едно прозорче каде што треба да ги вметнеш бројките.Потоа одиш OK.Откако ќе стиснеш ОК ќе те врати на почеток,и таму ќе го стиснеш првото Write Image File to Disc.Каде што пишува Source ќе стиснеш Browse File и ќе го отвориш dvd. фајлот од играта значи НЕ .iso фајлот.Ќе наместиш на 2х брзина и почни да режаш :).Но пред тоа треба да знаеш дали твојот цд-ром подржува да режа Dual Layer. Ако си од Скопје цедиња имаш во

Нејке со двд.фајлот кажува ерор, пак мора исо да се стави
ХГД3 сакаш да кажеш дека нема потреба да го поминуваш преку abgx360?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom