eBay (официјална тема)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Имам денари... мислиш дека поради тоа ми земаат плус 50 денара на секоја нарачка ?
Не би требало. Јас сум на VISA од NLB и секогаш имам само денари, никогаш не ми земале повеќе од што треба. Да си прашаш во банка за што се тие 50 денари?

Член од
29 август 2009
Мислења
131
Поени од реакции
22
Не би требало. Јас сум на VISA од NLB и секогаш имам само денари, никогаш не ми земале повеќе од што треба. Да си прашаш во банка за што се тие 50 денари?
А дали и на тебе Pay Pal ти го рачуна доларот како 1,9 евро ? Или има опција да се купува во евра без да се доплаќа нешто ?

Последно уредено:

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
А дали и на тебе Pay Pal ти го рачуна доларот како 1,9 евро ? Или има опција да се купува во евра без да се доплаќа нешто ?
Не стaвaм пaри нa oејпaл, тaму кoнстaнтнo ми е 0.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
174
Поени од реакции
139
здраво. сакам да порачам 7-8работи преку и беј и ме интересира дали ако нарачката вкупно изнесува преку 25 долари плајчам нешто плус ?

Член од
28 јули 2014
Мислења
25
Поени од реакции
0
Дали можам да продавам на Ибеј производи од Македонија, со македонски или бугарски пејпал акаунт?
Благодарам однапред.

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
На 13 Октомври порачав 3 работи од различни продавачи и нарачките уште не ми се стигнати.
Пред недела дена ги контактирав продавачите дека не ми се стигнати нарачките и сите тројца ми кажаа да сум почекал околу една недела дека можно е да каснат ради божиќните празници многу нарачи се праќале итн, итн. Денес се логирам на ибеј за да отворам кејс за врќање на парите и гледам дека еден од производите што ги имав порачани го нема во листата дека сум порачал како и никогаш да не сум го прачал. Знаели некој како е можно тоа?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
На 13 Октомври порачав 3 работи од различни продавачи и нарачките уште не ми се стигнати.
Пред недела дена ги контактирав продавачите дека не ми се стигнати нарачките и сите тројца ми кажаа да сум почекал околу една недела дека можно е да каснат ради божиќните празници многу нарачи се праќале итн, итн. Денес се логирам на ибеј за да отворам кејс за врќање на парите и гледам дека еден од производите што ги имав порачани го нема во листата дека сум порачал како и никогаш да не сум го прачал. Знаели некој како е можно тоа?
Во историја на купување ги имш купувањата?
Можеш и на сметката на пејпал да бараш враќање на средствата

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Во историја на купување ги имш купувањата?
Можеш и на сметката на пејпал да бараш враќање на средствата
Гледав во историја нема ништо, но успеав преку емаил да го најдам тој производ од предходно што ми имаат пратено потврда дека сум порачал, отворив кејс па ке видиам што ке се слулчи.
Чудно е тоа што од 3 производи ни еден не ми стигна. Се сомневам дека од пошта вработените ги крадат. Неможе од 3 производи од различни продавачи, порачани пред 2 месеци ни еден да не ми стигне.
Предходно не ми стигна картичката од пејонир која беше испратена со обична пошта, а нарачките што ги правам од алиекспрес без проблем ми стигнуваат, претпоставувам дека имаат тракинг број па не се осмелуваат да ги крадат нив.

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
кој е најдобар начин за достава преку ибеј ,која е разликата помегу FREE Standard International Flat Rate Postage, FREE Economy Int'l Shipping, FREE Small Packets - International - Air,Free international shipping

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
кој е најдобар начин за достава преку ибеј ,која е разликата помегу FREE Standard International Flat Rate Postage, FREE Economy Int'l Shipping, FREE Small Packets - International - Air,Free international shipping
Па незнам дали е паметно да купуваш од ибеј, мене од 3 пратки ниедна не ми стигна и 3-те се од разлилни продавачи, продавачите имаат многу висок рејтинг. Не се сомневам дека продавачите ги испратиле пратките, мислам дека кај нас у пошта ги крадат или со други зборови си ги присојуваат. Тебе можеби нема да ти се случи истото како на мене но ризично е.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
174
Поени од реакции
139
Дали некој можи да ми помогни околу продавање на ибеј ? нека ми пиши пп ако некој има продавано

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Па незнам дали е паметно да купуваш од ибеј, мене од 3 пратки ниедна не ми стигна и 3-те се од разлилни продавачи, продавачите имаат многу висок рејтинг. Не се сомневам дека продавачите ги испратиле пратките, мислам дека кај нас у пошта ги крадат или со други зборови си ги присојуваат. Тебе можеби нема да ти се случи истото како на мене но ризично е.
Ако не ти стигнат пратките купени од ибеј продавачите ти ги враќаат парите

Член од
21 февруари 2012
Мислења
1.649
Поени од реакции
867
Ако не ти стигнат пратките купени од ибеј продавачите ти ги враќаат парите
Toa да, ми ги вратија, но ми беше важно да ми стигнат порачките, една од порачките ми беше за поклон.

OMGWTFBBQ

Bone for Tuna
Член од
3 февруари 2007
Мислења
8.802
Поени од реакции
4.420
A инаку како иде враќањето на пари ако се плаќа преку paypal? Нели не може receive money на мак. paypal, па како би идела оваа процедура?

Kajgana Shop

На врв Bottom