eBay (официјална тема)

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Отворив акаунт на ибеј и пејпал пред некој саат, разгледував разни работи на ибеј и ме заинтерсираа некои од нив, сега ако може некој да ми каже како да ставам пари на пејпал акаунтот и еве на пр, оваа маица чини 5 долари, а да ти ја достават 16 ? не е многу 16$ ? Ако е така за сите предмети, никако не се исплаќа да купуваш од таму или има и бесплатна достава ?
Тоа е аукција, цената ќе скокне уште повеќе пред крајот на аукцијата.
И да, ако најдеш маица за 5 долара, скоро сигурно шипингот ќе биде 10. Зошто? Бидеќи тоа е маркетинг, он ти го пушта со бесплатен шипинг, а ти си ја платил вредноста на маицата со шипингот.

Член од
31 декември 2009
Мислења
580
Поени од реакции
159
imas i besplatna dostava ama site se kinezi a ne se isplati od ebay da kupuvas kinesko pskapo e go imas aliexpress za kineski proizvodi.
a ako sakas od ebay treba viza elektron od banka i da go povrzes paypalot so nejze i stavas pari na karticata i pajpalot vlece od nejze.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.482
Поени од реакции
1.669
Порачав палто на ebay, но сега видов дека нема добра репутација продавачот и (најверојатно) нема да стигне. Ми пишува "Estimated delivery Oct 17 - Nov 05, 2014", Па сега ме интересира дали да чекам до 5 Ноември или сега да стегнам каде што пишува "I didn't receive it" . И после тоа, како оди постапката ?

Член од
20 октомври 2013
Мислења
1.096
Поени од реакции
509
Порачав палто на ebay, но сега видов дека нема добра репутација продавачот и (најверојатно) нема да стигне. Ми пишува "Estimated delivery Oct 17 - Nov 05, 2014", Па сега ме интересира дали да чекам до 5 Ноември или сега да стегнам каде што пишува "I didn't receive it" . И после тоа, како оди постапката ?
Пред 5 нoември немa дa мoжеш дa стиснеш, oднoснo дa oтвoриш случaј декa пoрaчкaтa не ти стигнaлa

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Член од
6 септември 2007
Мислења
190
Поени од реакции
49
Дали за фотоапарати или фото опрема која е користена или е со дефект купена од ebay, се плаќа царина или данок кај нас ?

Член од
18 октомври 2013
Мислења
7
Поени од реакции
0
dali si osloboden od carina bez razlika preku koja posta ti stigne proizvodot dokolku ne nadmine 45$?
i kolku iznesuva plakanjeto na ддв?18%?

Член од
29 август 2009
Мислења
131
Поени од реакции
22
Сакам да прашам зашто на секоја нарачка преку ebay ми земаат плус 50 денара... нарачувам преку visa картица од тутнска банка, дали треба да направам нешто за не ми земаат плус 50 денара, а како што видов Pay Pal еврото го рачуна како 1,99 долара. Што значи наместо да платам 190 денара спред Pay Pal ми излага дека треба да платам 250 денара и на овие 250 денара ми земаат плус 50 денара незнам зашто :unsure:

M

mar30

Гостин
ако некој порачувал мобилен од ебаy дали и колку се плака данок/царина.
телефонот е 320 евра.
пишујте ако не се плака данок/царина одма да нарачуем.

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Сакам да прашам зашто на секоја нарачка преку ebay ми земаат плус 50 денара... нарачувам преку visa картица од тутнска банка, дали треба да направам нешто за не ми земаат плус 50 денара, а како што видов Pay Pal еврото го рачуна како 1,99 долара. Што значи наместо да платам 190 денара спред Pay Pal ми излага дека треба да платам 250 денара и на овие 250 денара ми земаат плус 50 денара незнам зашто :unsure:
Кој поточно ти ги зима тие 50 денарИ? eBay? Paypal? Банката?

G

garthok

Гостин
ако некој порачувал мобилен од ебаy дали и колку се плака данок/царина.
телефонот е 320 евра.
пишујте ако не се плака данок/царина одма да нарачуем.
Над 50 евра роба се плаќа. За твоево стотина евра минимум.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Креирав сметка на eBay. E сега прашањето ми е, во профил кога пополнувам, треба да ставам Македонија како земја и адреса кај што живеам или како на пејпал Словенија (и адреса кај што живеам)?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Креирав сметка на eBay. E сега прашањето ми е, во профил кога пополнувам, треба да ставам Македонија како земја и адреса кај што живеам или како на пејпал Словенија (и адреса кај што живеам)?
На ибеј си ставаш што сакаш од кај сакаш.

Член од
29 август 2009
Мислења
131
Поени од реакции
22
еве ми ја сметката со нарачките.... после секоја нарачка ми земаат по 50 денара... значи ако ги ставам сите производи во корпа и одеднаш ги нарачам ми земаат само 50 денара, а ако ги купувам еден по еден за секој производ ми земаат по 50 денара

Attachments

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
еве ми ја сметката со нарачките.... после секоја нарачка ми земаат по 50 денара... значи ако ги ставам сите производи во корпа и одеднаш ги нарачам ми земаат само 50 денара, а ако ги купувам еден по еден за секој производ ми земаат по 50 денара
Картичката ти е VISA Electron од NLB? И дали имаш денари на неа или имаш долари/евра?

Kajgana Shop

На врв Bottom