Кладилница (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Топче
  • Време на започнување Време на започнување
Ова го играм за денес .. вчера јако ме заеба Веспрем денес вакво едно на 50 денари .Прегледај го приврзокот 109770
Емен од Мафо ја препишав да видиме дали ќе излезе.
Da vidime brat, i jas se nadevam na najdobroto. Ne se kompletni gostite falat igraci i bashka so 3tiot golman ke nastapat. Po pretpostavka lesno treba da pomine ova utakmica za 3+ e 1.45 koff, se ocekuvaat golovi , i mislam deka bez problem Emmen ke pobedi .. Ama sepak topka e,sve e mozno, pa ke vidime..

Малце оф топик, ама чисто за инфо да си знаеме колку наши пари вртат кладилнициве :D

Четирите најголеми спортски обложувалници годишно вртат околу 150 милиони евра.

Македонија е вистински Елдорадо за спортските обложувалници. Остваруваат огромни приходи и профити, се шират низ целата земја и вработуваат стотици луѓе, на што можат да им позавидат и најголемите компании во земјава.

На пример, четирите најголеми спортски обложувалници во Македонија- Спорт лаиф трејд, Златна копачка, Бетсити Балкан и Бет-про бил хил, само минатата година заработиле вкупни приходи од 140 милиони евра, профит од 4,3 милиони евра, а во нив биле вработени дури 970 луѓе.

Најголемата меѓу нив, спортска обложувалница Спорт-лаиф трејд, во текот на изминатата година имала приходи од близу 71 милиони евра и профит од 3,5 милиони евра. Колку за споредба Спорт лаиф трејд лани имала за 5 милиони поголеми приходи од ланецот супермаркети Веро и поголеми приходи од многу други големи компании меѓу кои и Цементарница Усје, Пивара Скопје, Фершпед, рудникот Бучим...Во обложувалницата Спорт-лаиф трејд лани работеле 511 луѓе, што е повеќе на пример од бројот на вработени во Џонсон Мети, најголемата странска инвестиција во Македонија.

Втората најголема спортска обложувалница Златна Копачка еден има годишни приходи од 41,5 милиони евра и профит од 640 илјади евра, а во неа лани работеле 233 лица.
Трета по големина е спортската обложувалница Бетсити Балкан која лани имала приходи од 16 милиони евра, профит од 170 илјади евра и вработувала 92 лица.

Најмалата меѓу нив Бет-про вил хил лани заработила приходи од 12 милиони евра и профит од 36 илјади евра, а во неа работеле 134 лица.

извор
Прoфитoт нa клaдилниците е МНOOOГУ пoгoлем oд oвa штo стoи кaкo oфицијaлен извештaј зaтoa штo гoлемите уплaти сингл скoрo сите клaдилници си ги штитaт сo уплaти нa oнлaјн клaдилниците. Личнo и персoнaлнo имaм седенo сo гaздa нa не тoлку гoлем лaнец клaдилници дoдекa гo прaвеше oвa. Oстaнувaaт вo игрa сaмo ситните нaрoдни ливчињa нa кoи нaшиве клaдилници прaвaт ненoрмaлнo гoлем прoфит.

Uste ova i tolku za denes.

Zalgiris 83,5+ (1.90)
-Igrat protiv nastroena napagjacka ekipa Sassari, koja igra brza kosarka i napadot mu trae vo prosek od 10 sekundi. Mislam deka Zalgiris lesno ke ja nadmine granicata od 83

Panathinaikos - Barca 153.5-
Пао е дефанзивен тим, дома се добри и секогаш играат на мал број поени, Барса без Наваро и Абринес.
Mitrovic 10.5+
Немаат друга замена на позиција 4 Ѕвезда, би требало да игра доста време како и обично против релативно послаби противници на негова позиција.
Huertel 11.5+
Вилијамс е сталка во одбрана, очекувам Ертел и онака да даде 3 тројки, лесно мислам ќе помине ова.

Прoфитoт нa клaдилниците е МНOOOГУ пoгoлем oд oвa штo стoи кaкo oфицијaлен извештaј зaтoa штo гoлемите уплaти сингл скoрo сите клaдилници си ги штитaт сo уплaти нa oнлaјн клaдилниците. Личнo и персoнaлнo имaм седенo сo гaздa нa не тoлку гoлем лaнец клaдилници дoдекa гo прaвеше oвa. Oстaнувaaт вo игрa сaмo ситните нaрoдни ливчињa нa кoи нaшиве клaдилници прaвaт ненoрмaлнo гoлем прoфит.
Плус тоа мал милион ситни кладилници по села кои работаат без одданочување.

Braunsweig 2 2.4
Herenveen-ADO 1 1.55
Auxere 1 2.3

Morgan Schneiderlin (13/3), Victor Wanyama (15/3), Florin Gardos (3/0) are suspended, Jay Rodriguez (0/0), Sam Gallagher (0/0), Dusan Tadic (16/1+6 assists) and Jake Hesketh (2/0) are injured, Steven Davis (15/0) and Graziano Pelle (16/7, top-scorer) are doubts. za utre everton 2ка можи да се проба или евентуално х2

Дамевски по смс има porto
Norveska
Nancy

3.30

Sent from my iPhone using Tapatalk

За денес ќе одам на Црногорките...
Влегоа во форма сестрите...
Опасна екипа на чело со Кача Булатовиќ,оваа слободно нека оди да се проба во машки ракомет:shok2:....
Шпанките се добри,се потпираат пред се на добрата одбрана,ама очекувам овде Балканскиот инает да дојди до израз...
И Шведска ќе ја играм да даде 26 гола..
Досега со сите изиграа одлично,феноменална екипа се,мислам дека и денес ќе изиграат максимално во напад...

Дамевски по смс има porto
Norveska
Nancy

3.30

Sent from my iPhone using Tapatalk
http://www.betshoot.com/102051-Nancy-vs-Clermont-betting-tips за нанси еве ти причина зошто ја има ставено

еве ви мои два тикети мешани за денес и утре, ако ви се бендиса нешто одберете, сингл ме мрзи да ги сликам во спор лајф ми се уплатени 3те.
tiket1.png tiket2.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom