Пријателе сите социјалисти/комунисти зборам за битниве фацки пред да умрат пекале да бидат закопани во црква и да се исчистат од гревови. Твојата утопија е небитна за овој дел од разговорот и оваа тема сите по убедување како тебе да мислите дека сте отргнати и чисти од спрегите на државата и религијата, но се лажете и самите, а и другите.Не се идентификувам со симболи и обележја. Се раѓам гол и бос без тетоважи, симболични претстави у главата и било какви антропогени измишљотини за припадност на секта, држава, религија и сл. Си припаѓам сам на себе, им припаѓам на моите, на тие што ме сакаат, и припаѓам на Земјата како планета и на целиот Универзум. Не се идентификувам ниту со вентилаторот за знаме, ниту со 16 кракото грчко сонце, ниту со вмровски/бугарски а ни циркуски лав.
Што значи, џабе се препукувате за нешто што кога сте се родиле не ви било значајно а ниту ќе ви биде значајно кога ќе умирате.
И јас не знам Ајде отворете трансакциона сметка и донирајте пари за да заминам од овде со мојот чист мозок. Со задоволство би.Ја незнам што си се родил на ова тло, кога си таков пацифист болње да те пратиме на проектов Mars One таму ќе им бидеш од корист со твојот "чист" мозок.
Да бидам искрен, појма немам у која држава живеам. Ако е ова воопшто некаква си држава, оти мене ми изгледа на османски вилает каде беснеат арнаутски банди.Џабе ќе се објаснувате со @König, човекот врска нема во која држава живее и кои му се основните обележја. Ако си македонец барем не коментирај на вакви теми каде што немаш капацитет на размена на паметни и докажани мислења
Не е Македонец, македонски бугарин е или така нешто. Тоа ти доаѓа како ти да коментираш за грбот на Индија дали ти се допаѓа или не. Мислам небитен е.Џабе ќе се објаснувате со @König, човекот врска нема во која држава живее и кои му се основните обележја. Ако си македонец барем не коментирај на вакви теми каде што немаш капацитет на размена на паметни и докажани мислења
ја имаш таа ѕвезда на иконите со Богородица.Македонците со словенско потекло никогаш не го користеле и не го знаеле тој симбол. Ниту пак некогаш се идентификувале со него.
Amen!Не се идентификувам со симболи и обележја. Се раѓам гол и бос без тетоважи, симболични претстави у главата и било какви антропогени измишљотини за припадност на секта, држава, религија и сл. Си припаѓам сам на себе, им припаѓам на моите, на тие што ме сакаат, и припаѓам на Земјата како планета и на целиот Универзум. Не се идентификувам ниту со вентилаторот за знаме, ниту со 16 кракото грчко сонце, ниту со вмровски/бугарски а ни циркуски лав.
Што значи, џабе се препукувате за нешто што кога сте се родиле не ви било значајно а ниту ќе ви биде значајно кога ќе умирате.
И кога си се родил си бил идентификуван со роден број, па среќа што според нешто твоите можеле да распознаат во болница.Не се идентификувам со симболи и обележја. Се раѓам гол и бос без тетоважи, симболични претстави у главата и било какви антропогени измишљотини за припадност на секта, држава, религија и сл. Си припаѓам сам на себе, им припаѓам на моите, на тие што ме сакаат, и припаѓам на Земјата како планета и на целиот Универзум. Не се идентификувам ниту со вентилаторот за знаме, ниту со 16 кракото грчко сонце, ниту со вмровски/бугарски а ни циркуски лав.
Ај ќе прекинам со реплика не дека немам што да ти одговорам туку фактот што на крајот пак ќе си останеме секој со својот став. Терај даље[DOUBLEPOST=1419127730][/DOUBLEPOST]И кога си се родил си бил идентификуван со роден број, па среќа што според нешто твоите можеле да распознаат во болница.
Доколку било обратно, тие можеле да подигнат нечие туѓо дете и никогаш можеби да не дознаеш чие потекло водиш.
Иако би ги засакал и другите родители, целиот свој живот би го поминал во заблуда. Се’ ова поради еден погрешен евиденциски број.
Останатиот дел од коментарот не дава смисла, бидејќи некому кому тие работи не му значат, не би требало да користи претенциозни провокации. Ако си сакал да оставиш впечаток на некој кој “не ебе жива сила“, “кур ми е двор ми е“ муабети, поштеди не’ од поуките што требало да ни биде значајно во животот. Кери он дјуд.
Јас уствари набивам али тоа не е твоја работа што јас праам у кревет. Глеј си работа котачуАма се идентификуваш со педери и лезбачи...се идентификуваш кога ти го некој набие од позади со тие виножито боји
Да али некој се индентификуваат,т.е повеќето.Ние што уствари сакаме да живееме тука,а ти можеш да киднеш низ целиот универзиум.Не се идентификувам со симболи и обележја. Се раѓам гол и бос без тетоважи, симболични претстави у главата и било какви антропогени измишљотини за припадност на секта, држава, религија и сл. Си припаѓам сам на себе, им припаѓам на моите, на тие што ме сакаат, и припаѓам на Земјата како планета и на целиот Универзум. Не се идентификувам ниту со вентилаторот за знаме, ниту со 16 кракото грчко сонце, ниту со вмровски/бугарски а ни циркуски лав.
Уште една фотографија од црквата во Разловци:А кај тебе во МОРДОР со што се идентификувате?[DOUBLEPOST=1418902431][/DOUBLEPOST]
Church of St. Demitrija in Bitola Macedonia, built in 1830
Gates of a church from 1750's from Prilep, Macedonia
Village Razlovci 1850