Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Не ја гледам толку многу вината на Ловрен. Ако беше на местото каде што го барате а Валенсија наместо да дрибла ја дадеше у средина пак ќе беше проблем позиционирањето на Ловрен.

Ван Перси беше маркиран од Шкртел, а Ловрен беше вишок. Доколку беше 3-4 метра понапред, ќе го пресечеше дриблингот на Валенсија. Не дека е главен кривец Ловрен, ама 20 милионски играч мора да знае дека требаше да го маркира празниот простор.

Ван Перси беше маркиран од Шкртел, а Ловрен беше вишок. Доколку беше 3-4 метра понапред, ќе го пресечеше дриблингот на Валенсија. Не дека е главен кривец Ловрен, ама 20 милионски играч мора да знае дека требаше да го маркира празниот простор.

Кога станува збор за тој гол според мене Ловрен има најмала кривица. Прв е Кутињо, кој си го аборава играчот некаде на 40 метри од гол и го остава да се шалта, после подеднакво се криви Морено и Ален, првиов што не е на местото каде што треба да биде, вториов што е поминат од едноног фудбалер ко мало дете и на крај Ловрен со неговото „феноменално“ позиционирање.

Се разбира, како што кажа, тоа не го менува фактот дека мисироф сега за сега е тотална утка.

Кога станува збор за тој гол според мене Ловрен има најмала кривица. Прв е Кутињо, кој си го аборава играчот некаде на 40 метри од гол и го остава да се шалта, после подеднакво се криви Морено и Ален, првиов што не е на местото каде што треба да биде, вториов што е поминат од едноног фудбалер ко мало дете и на крај Ловрен со неговото „феноменално“ позиционирање.

Се разбира, како што кажа, тоа не го менува фактот дека мисироф сега за сега е тотална утка.

Така реков и јас. Ловрен не е главен кривец за голот, ама мене ме фрустира фактот што истата грешка ја прави 3 пат, во 20 утакмици.
А за мене најголем кривец е Кутињо за голот.

Се надевам дека нема ни тронка вистина во муабетот за Очоа.

Малце ми е мутно ова со Очоа. Зашто сега да плаќаат фее кога летоска со босман се заклучуваше трансферов. Зашто сега да го ангажираат кога човеков стана нинџа. Комотно можеше да си упише семестар, чисто да си си конкурираат со Џоно академецот.
Немав некоја жеља да прокоментирам за викендов па ајде сега кога веќе тргнав да скршам пар зборој. Кога на некој ке треба да му доловам што се случило би му направил споредба кога бев по работи во Кам. Си напазарив што требаше и сега на каса оставам корпата и тоалетните х2 ги ставив од страна затоа што се магариња(од тие по 10+2 или колку се незнам...) немаше место на лентата. И си доаѓам дома забележувам дека сум ги гагнал магарињава. Кој срам ме мавна. Полно беше луѓе а јас апашлук сум направил на ни помалце ни повеќе тоалетна артија. И тоа не една, ди цопа магариња толкави. За голој како на мечов можат само да го си го забришат тоа манурето.
Разликата беше во голман и напаѓач. Посоодветно само во напаѓаџ затоа што Рахим е теле, а Марио не го коментриам.

Незнам дали ги гледавте у18 ФА куп со Брадфод. Играа 3-1-4-1 Роситер дм а Чиривела пред него. Страшно разбирање и проигрувања имаа двајцава. Чири имаше многу јаки пасеви. Играа уште и Оџо, Кент и Вилсон така да тешко некој од нив да влезе во комбинација за со Бормут. А плус имаат и у21 меч со Норич денес. И навистина незнам кој ке игра напаѓач денес.

Кој Очоа кој сини очи!!!

Има ли газда у оваа куќа бре....па човекот неможе да му земе место на Камени во Малага![DOUBLEPOST=1418793747][/DOUBLEPOST]Инаку ова шо кружи за Де Бур .... мене ми се свиѓа.
Иако сеуште не сум 100% за клоца на Роџерс....сепак ако продолжи вака до крај на месецов, а шансите се ОГРОМНИ....во Јануари можеби и ќе бидам.

Мислам дека Де Бур ќе биде голем менаџер.

Цитатот на @the_kop беше даден на база на оваа анализа.

Него мене не ми е јасно....Роџо гледа телевизија или не?

Кара во оваа анализа мислам дека му беше на врвот од јазикот да каже дека Роџерс воопшто не работи со одбраната.
Ја прескокна таа реченица за да каже it's all about pasing, presing and possesion!

Кара во оваа анализа мислам дека му беше на врвот од јазикот да каже дека Роџерс воопшто не работи со одбраната.
Ја прескокна таа реченица за да каже it's all about pasing, presing and possesion!

Знам дека сликите се од анализата на Џејми.
Иначе, поставеноста во одбраната ни е ужасна, што е огромен проблем.

Знам дека сликите се од анализата на Џејми.
Иначе, поставеноста во одбраната ни е ужасна, што е огромен проблем.

Добра е забелешката и на Невил....
Сличен проблем сме имале и пред Ловрен....

Него ја сеуште се чудам .....
Роџерс е познат по менување на позиција на играч...
Зошто Ловрен досега не е пробан како Лев бек.
Мислам дека ги има сите предиспозиции.....можеби не е толку брз но сепак за е побрз од Енрике и Џонсон.
Очигледно е дека знае со топка...башка и факт е дека знае да даде пас.

Така би го избегнале лошото позиционирање на еден штопер...а и би добиле неверојатна цврстина на левата страна!

Во анализава нели имаше и иссечок на настапот на Ловрен лани на Олд Трафорд. И таму Ловрен ја направи истата грешка, оставајќи празен простор со левиот бек од добри 15 метри. Ама добро кажа Кара, ова не е некој којзнае колку тежок проблем за совладување, но во денешниов фудбал и најмала грешка може скапо да те кошта. Посебно против екипи како Јунајтед.

А инаку и јас не сум за Очоа, можат многу подобар голман да најдат на пазарот. Мене искрено многу ми е криво што летото не го купивме Ворм, а според ова што го читам, комитетот му го одбил трансферот на Брендан, бидејќи 'биле многу пари за бек ап голман'.[DOUBLEPOST=1418815635][/DOUBLEPOST]

Мислам дека ги има сите предиспозиции.....можеби не е толку брз но сепак за е побрз од Енрике и Џонсон.

Така би го избегнале лошото позиционирање на еден штопер...а и би добиле неверојатна цврстина на левата страна!

Види вака. Како за стопер, Ловрен е доволно брз играч. НО, Ловрен нема експлозивност при првиот чекор, како и скоро секој стопер во светот, а тој прв чекор е пресуден против брзо крило.

Иванович во Челзи? :)
Мислам дека не е толку брз...

Во анализава нели имаше и иссечок на настапот на Ловрен лани на Олд Трафорд. И таму Ловрен ја направи истата грешка, оставајќи празен простор со левиот бек од добри 15 метри. Ама добро кажа Кара, ова не е некој којзнае колку тежок проблем за совладување, но во денешниов фудбал и најмала грешка може скапо да те кошта. Посебно против екипи како Јунајтед.

А инаку и јас не сум за Очоа, можат многу подобар голман да најдат на пазарот. Мене искрено многу ми е криво што летото не го купивме Ворм, а според ова што го читам, комитетот му го одбил трансферот на Брендан, бидејќи 'биле многу пари за бек ап голман'.

Според мене ова не е мала грешка...туку огромна.
Невил мислам дека беше што потенцираше дека поради лошото поставување на Ловрен...Ален и Џерард во случајов влегуваат во во структурата на лошо позиционирање. Да се одигра како што треба односно да се одира како што е во примеров со Туре.....Џерард и Ален лесно би ги затварале средишните позиции.

Во тој случај... можеби би направиле некоја контра од лани затоа што во случајов би немало поместување или ротација на позициите на играчите.

Што се однесува до голман......јас не сум ниту за Ворм, поготово не во комбинација со Мињоле.
Ворм или Мињоле мене ми се исти по квалитет.....тие би биле добри само како бекап на некој од рангот на Ханданович, Сиригу па дури и Бернд Лено иако е 21/2 години.[DOUBLEPOST=1418816233][/DOUBLEPOST]
Иванович во Челзи? :)
Мислам дека не е толку брз...

Па мислам дека и не е голема разликата....
Сепак и самата позиција си го прави своето....доколку би бил на таа позиција тоа секако би се променило....во поглед на брзината.
[DOUBLEPOST=1418815635][/DOUBLEPOST]

Види вака. Како за стопер, Ловрен е доволно брз играч. НО, Ловрен нема експлозивност при првиот чекор, како и скоро секој стопер во светот, а тој прв чекор е пресуден против брзо крило.

Експлозивност во првиот чекор не ни треба да има.....такви предиспозиции се бараат во напагачки ориентираните играчи....Крило или шпиц!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom