Општи вело муабети, прашања, совети

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Kako не е возен ич,а си го гледал на водно.
Според ,мене цената е висока,али и лазе знае да ги опердаши доста кога им ги продава бајковите.

Одам пред 2-3 недели да прашам за педали и ми вели 7000 денари.
Што педаљи ќе беа за 7000:zver:
ами што е Водно да го качиш со тој бајк по асвалт, мојон што е со послаба опрема на извртени 4 000 по земја, камења па нема мука сеа за сеа, иначе ете бајкот се продаде за една вечер, кога го ставија, тогаш и отиде...

а педали јас пред 2 месеци си нарачав од chainreactioncycles ( http://www.chainreactioncycles.com/mk/en/shimano-m530-spd-trail-mtb-pedals/rp-prod67249 ) стигнаа за 3 недели, ако не ти се брза нарачај си...

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
За квалитетни делови, само Chainreаction, се што сум порачал до сега од кај нив немало промашај. Плус цените им се топ, поефтини се од кај нас.
Ако бараш Ок педаљи оди во Бајкстоп, знам летото имаа од Wellgo (платформа). Или пак овие, сепак поефтини од кај Лазе, гледам доста ги возат DH и ги фалат.
Едина мана е то шо се плаќа 10%данок и 18%ДДВ, јас од кај нас ништо немам купено, све земам од чеинриекшан. Но некогаш кај нас на царина не ни ги отвараат пратките, некогаш ко за беља ќе ги отворат, то е будалска држава и слепци љуѓе.
Корисничката поддршка им е одлична, едноставно нема промаш со нив, се што продаваат им е со висок квалитет и одлични цени.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
а педали јас пред 2 месеци си нарачав од chainreactioncycles ( http://www.chainreactioncycles.com/mk/en/shimano-m530-spd-trail-mtb-pedals/rp-prod67249 ) стигнаа за 3 недели, ако не ти се брза нарачај си...
Добро, ти возиш SPD, јас ги мразам. Топ се за пумпање темпо, ама и добри за паѓање, посебно ако не си навикнат, како мене. :D
Инаку со душа ги чекам овие да ми ги донесат, Shimano Saint MX80, викаат топ педаља. Ќе видиме на пролет што ќе кажат. :)

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Добро, ти возиш SPD, јас ги мразам. Топ се за пумпање темпо, ама и добри за паѓање, посебно ако не си навикнат, како мене. :D
Инаку со душа ги чекам овие да ми ги донесат, Shimano Saint MX80, викаат топ педаља. Ќе видиме на пролет што ќе кажат. :)
Ами нов сум и јас релативно со спд, денес баш на средно при тргнување се залепив на земја хаха, еден дедо ми вика ти дечко у место бе паѓаш, како ли возиш :D
за земја помагаат многу, точакот баш го владееш, нема бегање лево десно, да ти излизгаат нозе, да те исфрли од точак ради дупка...
Прв пат коа отидов со спд на чистилиште, паднав 5-6 пати :)

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855

Од CR ги нарача? И колку те коштаа? Колку што знам овие ги користат 99% за даунхил. :D

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Од CR ги нарача? И колку те коштаа? Колку што знам овие ги користат 99% за даунхил. :D
Пријател од странство ќе ми ги донесе. Инаку, неполни 50 ЕУР ме чинат. На попуст.
Точакот ми е All mountain геометрија и сакам поагресивно офроуд да возам. Така да добро ќе ми дојдат.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
Пријател од странство ќе ми ги донесе. Инаку, неполни 50 ЕУР ме чинат. На попуст.
Точакот ми е All mountain геометрија и сакам поагресивно офроуд да возам. Така да добро ќе ми дојдат.
Уште го имаш Спешалајзот или се поднови?

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Едина мана е то шо се плаќа 10%данок и 18%ДДВ, јас од кај нас ништо немам купено, све земам од чеинриекшан. Но некогаш кај нас на царина не ни ги отвараат пратките, некогаш ко за беља ќе ги отворат, то е будалска држава и слепци љуѓе.
Корисничката поддршка им е одлична, едноставно нема промаш со нив, се што продаваат им е со висок квалитет и одлични цени.
До 45 евра не се плаќа.

Член од
6 јуни 2014
Мислења
295
Поени од реакции
64

5кa педaлa. Претежнo се кoтисти зa дх и aм. Нoгaтa вooпштo не се лизгa, дури и нa влaжнo време...

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
До 45 евра не се плаќа.
До 22.5 евра не се плаќа, од 22.5 до 45евра само 18% ДДВ, над 45 евра данок и царина. Пак ќе речам, реалноста е поинаква, мене 70% од пратките не ни ги имаат чепнато, за другото сум платил.
Се е до царина, нешто врви нешто не, како ќе им се фати уз рака така.

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
И јас имав едно време замисла да го правам "агресивен", ама не му стои на таков точак...
од кога стана и ти стручњаќ? Зошто да не му стојат педаљите. А и на крајот не се тие за убавина на точакот туку за грип да имаш на ногата. Размисли малце пред да пишувш.

КвикСилвер

Модератор
Член од
28 март 2010
Мислења
4.545
Поени од реакции
5.855
од кога стана и ти стручњаќ? Зошто да не му стојат педаљите. А и на крајот не се тие за убавина на точакот туку за грип да имаш на ногата. Размисли малце пред да пишувш.
Не сум, не се ни правам стручњак. Само кажав дека најчесто тие педаљи ги возат ДХ. Стварно незнам во што сум го докажал мојот експертизам. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom