Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
коа сме кај слики
But, but .. you ARE a racist. There's no confusion in that.[DOUBLEPOST=1418240268][/DOUBLEPOST]
Муабетов е, „не дека сум расист ама црнците се глупи“ и згора на тоа like од toj/taa што е најгласен подржувач на multicult, anti-rasist. :)
Не, ти си глуп е муабетот. Заедно со останативе "расни" плачипички.

Да не биде на празно, од неколку црни луѓе што ги познавам, еден престојува веќе години овде - сите поедино имаат поголем коефициент на интелигенција од сите вас бели супериорци што се собравте на темава заедно. Ако земаме в предвид дека немаме црно население тука, а ова се само примери кои јас ги знам, тогаш некако џабе плакативе што ги лепите тука кога во пракса, реално, има доста од нив на кои вода само може да им носите како батлери, не па друго.

Еден предава пет јазика на приватен факултет, другиот е сопственик на компанија со која Грујо наш преговара да ја донесе тука, и една девојка која работи во француски институт како астрофизичар.

Не дека си расист, ама глуп си. Као црнциве, таков си роден, шо да ти прајме.

Последно уредено:
Член од
7 ноември 2014
Мислења
444
Поени од реакции
1.007
But, but .. you ARE a racist. There's no confusion in that.[DOUBLEPOST=1418240268][/DOUBLEPOST]

Да не биде на празно, од неколку црни луѓе што ги познавам, еден престојува веќе години овде - сите поедино имаат поголем коефициент на интелигенција од сите вас бели супериорци што се собравте на темава заедно. Ако земаме в предвид дека немаме црно население тука, а ова се само примери кои јас ги знам, тогаш некако џабе плакативе што ги лепите тука кога во пракса, реално, има доста од нив на кои вода само може да им носите како батлери, не па друго.

Еден предава пет јазика на приватен факултет, другиот е сопственик на компанија со која Грујо наш преговара да ја донесе тука, и една девојка која работи во француски институт како астрофизичар.

Колку толерантно и прогресивно од твоја страна.Вие слодоумните сте обично тие кои црекате околу тоа да нема предрасуди а без никаква мака одма давате етикети дека некој е расист.Повеќе вреди со хардкор џихадист да разговара човек,бидејќи со нив барем знаеш на што стоиш.Они се отворени во своите мислења,додека пак вие сте тие кои се криете и изигравата високо морални личности со тоа што ми трубите овде за некоја толеранција и колку вие немате предрасуди.Се надевам дека ќе бидете среќни кога би живееле опкружени со луѓе од сите бои и религии,таму сигурно ќе имате за што да си мудрувате околу ЛГБТ права,феминизам и либарализам :)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422

Пред да почнам, ќе игнорирам дека воопшто си рекол навреди со цел да направиш пародија од мојата јасна констатација поткрепена со изјавата на puno, која патем речено е цитирана и јасно покажува расизам иако е тоа несвесно и несакајќи. Нема да ти вратам за навредите, пошто и не ме тангираат ниту погаѓаат твоите навреди. Тие само го покажуваат твоето воспитание.

Како прво и основно не сум расист, немам никакви предрасуди спрема расите, ниту пак мислам дека белата раса треба да има повеќе права од другите луѓе и такво нешто никад немам изјавено на форумов. Интелектуалната способност и припадноста на некоја раса е друга тема на муабет и јас тука не гледам дека е сходно да се коментира тоа, кога сме веќе кај лепењето етикети. Мојот став го изразив неколку страни назад во врска со мултикултуризмот и ако си прочитал ќе го знаеш.

Е сега пошто сум според тебе глуп како црнциве, ќе ми објасниш ли од кај се најде повикан да одговориш на мојот пост?

Еве ја иначе уште еднаш на оваа страна, расистичката изјава на puno:
Викаат белата раса е најсупериорна, ама за жолтите некако неможат да направат никаква пропаганда, затоа се фокусираат само кај црнците, со тие е најлесно.
Која патем речено има like од @Agda Beata.

Е сега, нит го терав јас puno да го напише ова, ниту Agda Beata да му стисне like.

Последно уредено:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Колку толерантно и прогресивно од твоја страна.Вие слодоумните сте обично тие кои црекате околу тоа да нема предрасуди а без никаква мака одма давате етикети дека некој е расист.Повеќе вреди со хардкор џихадист да разговара човек,бидејќи со нив барем знаеш на што стоиш.Они се отворени во своите мислења,додека пак вие сте тие кои се криете и изигравата високо морални личности со тоа што ми трубите овде за некоја толеранција и колку вие немате предрасуди.Се надевам дека ќе бидете среќни кога би живееле опкружени со луѓе од сите бои и религии,таму сигурно ќе имате за што да си мудрувате околу ЛГБТ права,феминизам и либарализам :)
Па си расист. Како да те наречам? Несфатен? :D

It walks like a duck, quacks like a duck, its a fucking duck.

Чим вреди повеќе со хардкор џихадист да разговараш, бујрум, не мора да губиш време со нас :D. Не можам да сум без предрасуди кон некој кој активно дискриминира. Успатно и нејќе да биде наречен тоа што е, по дефиниција. Мочаш врз нас а го нарекуваш дожд :D.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.308
Поени од реакции
28.236

Eпа кога ги знаеш црнциве шо не пробаш со нив па да знаеш како е ,а не мене да ме прашуваш !?!?!?
@Ska Maniac - Шо праиме што јас сум белец и преферирам бели пратнери а пак сум ЗА "расно" мешање? :D

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Воспитан дечко сум Јамајка :). Раснет сум да не покажувам почит и воспитание со луѓе ко тебе и другиве дотични на темава, затоа таков впечаток.

Тоа што пуно пиша се однесува на тенденцијата на супериорците да се водат оа една група која е најбројно малцинство и бил анајголема мета на расизам, и секако, преку мемиња и заебанции, и најисмејувана. Барем јас така сфатив.[DOUBLEPOST=1418242281][/DOUBLEPOST]
Eпа кога ги знаеш црнциве шо не пробаш со нив па да знаеш како е ,а не мене да ме прашуваш !?!?!?
Што да пробам со нив што не би пробал со тебе љубави? :love:

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Воспитан дечко сум Јамајка :). Раснет сум да не покажувам почит и воспитание со луѓе ко тебе и другиве дотични на темава, затоа таков впечаток.
Воспитан си значи да немаш толеранција кон неистомисленици. Толку од мулти култи....
Али нејсе, де објасни каков сум тоа јас да видиме.

Тоа што пуно пиша се однесува на тенденцијата на супериорците да се водат оа една група која е најбројно малцинство и бил анајголема мета на расизам, и секако, преку мемиња и заебанции, и најисмејувана. Барем јас така сфатив.
А со тоа и ја сместува како интелектуално инфериорна раса во директна споредба со жолтата раса, со која патем речено белците „неможат да спроведуваат пропаганда, како што го прават тоа со црнците“. Ова е типична расистичка изјава, која не сум ја кажал јас, ниту пак некому сум ја монтирал.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.308
Поени од реакции
28.236

Тоа што пуно пиша се однесува на тенденцијата на супериорците да се водат оа една група која е најбројно малцинство и бил анајголема мета на расизам, и секако, преку мемиња и заебанции, и најисмејувана. Барем јас така сфатив.[DOUBLEPOST=1418242281][/DOUBLEPOST]

Eве кој на кого му мава заебанции

И една паметна мисла на Сократ :

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Воспитан си значи да немаш толеранција кон неистомисленици. Толку од мулти култи....
Али нејсе, де објасни каков сум тоа јас да видиме..
Неистомисленици? Ако така нарекуваш расисти, неонацисти и расни борци и супериорци, тогаш да. Со други кои имаат различни мислења од моите на други теми сум океј. Нив како да ги наречам? :D

А со тоа и ја сместува како интелектуално инфериорна раса во директна споредба со жолтата раса, со која патем речено белците „неможат да спроведуваат пропаганда, како што го прават тоа со црнците“. Ова е типична расистичка изјава, која не сум ја кажал јас, ниту пак некому сум ја монтирал.
Ти би знаел за типично расистички изјави. Своевиден експерт си на тоа поле така да ти верувам. Сега и Пуно ќе го сметам за расист, само ти мирен спиј вечерва.

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.308
Поени од реакции
28.236
Воспитан дечко сум ....

Ако си воспитан дечко ке сфатиш дека јас сум традиционалист и повеке преферирам

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Неистомисленици? Ако така нарекуваш расисти, неонацисти и расни борци и супериорци, тогаш да. Со други кои имаат различни мислења од моите на други теми сум океј. Нив како да ги наречам? :D
Нив можеш да ги наречеш „неистомисленици достојни за мулти култи“.

Ти би знаел за типично расистички изјави. Своевиден експерт си на тоа поле така да ти верувам.
Де кажи од кај ја извади евалуацијата за мојата експертиза по полето на расистички изјави.

Kajgana Shop

На врв Bottom