SEO за почетници

• Креатор на темата Креатор на темата templar55
  • Време на започнување Време на започнување
Не оди и не оди... Неможам да ранкирам ни 1 страна...
Дали проба со паразитни сајтови да рангираш, пример со rebelmouse.com и слични на него. Паразитните сајтови се слични на web 2.0 ама разликата е што добиваш линк од inner pages за разлика од web 2.0 каде што добиваш линк од home page. Пробај нема да зажалиш.

Па се утепав од барање. Ништо не најдов:
*Домените на GD Most Active се +$300 добрите ПР2+
*Домените на Deleted идат како алва, успеав да земам два ПР2 домени но со никакви metrics на нив
*Пробав со Scrapebox да скенирам листи од expire.biz освен кинески anchor ништо друго нема.
*Пробав со Xenu методот сите се регистрирани домени.

Сега барам барем некој брокер за домени.
baras da kupis ili imas za prodavanje ?
Jas sum vo domain industrijata podolgo vreme.
Kako bi mozel da pomognam ?

Вечер може да споделам туториал како да добиете линк од .pdf sharing sites. Принципот е ист како и со останатите методи а може и листата да ја споделам за пдф сајтовите. Поздрав.

Вечер може да споделам туториал како да добиете линк од .pdf sharing sites. Принципот е ист како и со останатите методи а може и листата да ја споделам за пдф сајтовите. Поздрав.
чекаме :)

Последно уредено:
Ова е листата на doc. sharing sites:
issuu.com
slideshare.net
scribd.com
docstoc.com
box.com
mediafire.com
personal.crocodoc.com
ge.tt
calameo.com
pdfcast.org
docdroid.net
flipsnack.com
viewdocsonline.com
boxpdf.com
Значи ги градите на ист принцип како и web 2.0 со ваш anchor text. За да полесно се индексираат може до овие линкови да изградите social bookmarks и чат пат неколку блог коментари. Препорачувам само 1 линк да ставате во овие документи и гледајте да е што погоре во текстот т.е. препорачливо е да е во првиот пасус или пак до средината на текстот највеќе. Не ставајте на дното на документот ваши линкови затоа што ке изгубат на моќ. Можете и пар социјални сигнали да додадете, сигурен сум дека ке помогне.

Ова е листата на doc. sharing sites:
issuu.com
slideshare.net
scribd.com
docstoc.com
box.com
mediafire.com
personal.crocodoc.com
ge.tt
calameo.com
pdfcast.org
docdroid.net
flipsnack.com
viewdocsonline.com
boxpdf.com
Значи ги градите на ист принцип како и web 2.0 со ваш anchor text. За да полесно се индексираат може до овие линкови да изградите social bookmarks и чат пат неколку блог коментари. Препорачувам само 1 линк да ставате во овие документи и гледајте да е што погоре во текстот т.е. препорачливо е да е во првиот пасус или пак до средината на текстот највеќе. Не ставајте на дното на документот ваши линкови затоа што ке изгубат на моќ. Можете и пар социјални сигнали да додадете, сигурен сум дека ке помогне.
темплар, ајде за нас почетниците во СЕО, верувам дека некаде тоа го имаш објаснато, но да не идам по сите постови. Какви се овие сајтови, како они влијаат врз СЕО, дали може некој туторијал за нив?
Благодарност за ота што ги делиш своите знаења со нас

Дечки, дали ова спаѓа во SEO?

If you have interest in forum posting and linkbuilding too?

Ова е нешто што ме прашаа, ама јас појма да си немам. Аконекој знае што и како се работи ова, слободно нека ме контактира по ПП

П.С. Сепак, нема да биде лошо и да се објасни тука да научиме, нели?

Spaga pod seo, neznam sea sto potocno te interesira?

Ме интересира дали е ова можно да оди заедно.

На еден вебсајт да ги има следниве работи:

- Google Adsense
- Amazon Affiliate (eStore)
- Ebay Affiliate

Значи башка што гугл адсенсот ќе стои од страните со банери, во постовите сакам да ставам банери со Buy now линкови кои што водат до Амазон и Ибеј, дали е тоа можно да се имаат сите овие или кршење е на правилата?

Некој да не има искуства со ранкување малце PBN линкови плус социални линкови (FB Twitter StumbleUpon итн.)[DOUBLEPOST=1418227562][/DOUBLEPOST]И дали некој користел Onlywire?

Последно уредено:
Ме интересира дали е ова можно да оди заедно.

На еден вебсајт да ги има следниве работи:

- Google Adsense
- Amazon Affiliate (eStore)
- Ebay Affiliate

Значи башка што гугл адсенсот ќе стои од страните со банери, во постовите сакам да ставам банери со Buy now линкови кои што водат до Амазон и Ибеј, дали е тоа можно да се имаат сите овие или кршење е на правилата?
Не е кршење на правила, но адсенсе со афилејт не е баш практично, затоа што потенцијален потрошувач може да ти замине од страната за 0.5 долари од адсенсе наместо да купи производ и да добиеш одреден %.

Не е кршење на правила, но адсенсе со афилејт не е баш практично, затоа што потенцијален потрошувач може да ти замине од страната за 0.5 долари од адсенсе наместо да купи производ и да добиеш одреден %.

Ќе разгледам, ако оди се супер со affiliate тогаш нема да имам потреба од адсенс.
Него уште ова ме интересира, еве за пример да земеме суплементи, дали ќе можам да ставам линкови од кои сакам суплементи во постовите, или ќе бидам ограничен од страна на Амазон?
Фала. :)

Некој да не има искуства со ранкување малце PBN линкови плус социални линкови (FB Twitter StumbleUpon итн.)[DOUBLEPOST=1418227562][/DOUBLEPOST]И дали некој користел Onlywire?
јас само со PBN.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom