Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
1 декември 2014
Мислења
52
Поени од реакции
68
Istoto cuvstvo od 96ta, koga bea golemite protesti, jas bev prva sredno I togas ni se zakanuvaa da ne iskacame na protest, imase trka so profesorite do vlezna pred da zakljucat, najtragicno e sto vodacite na tie protesti del od niv se na vlast, zaboravile za sto se protestirase so glad, treba da se zasramat sto na site nacini sakaat da gi zamolcat studentite I srednoskolcite.

Drzev edna parola
"Denes nie pred vlada, a koga vladata pred nas?!"
Најтрагично е дел од тие што тогаш ти забранувале денес беа во првите редови и главни подржувачи на демократијата.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Во некои средни училиште како под диктатура беа затворени вратите и им беше укинато правото да излезат и да го поддржат протестов.

(n)
Читај малку повозрасни кои го имат истото доживеано 1996 и не паѓај у несвест како да е нешто ново и невидено во МК

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Се сеќаваш ли зошто се протестираше тогаш? Пишав и погоре и ние во Струмица излеговме но чекавме да ни поминат часовите. Затоа и реков оваа паѓање во несвест од оние кои тогаш не ни дозволуваа да излеземе за време на часевите е чисто лицемери.
не е лицемерие туку обид за подгревање на атмосфера.Делумно успеа.

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
И јас бев. Секоја чест младино то се чека.

Доброволци некој да ја хакне ебаната страница на КУРИР.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Повеќе од минатиот пат,но не баш многу голема бројка.Мирно, дури и премногу ја на овие Мајдан би им правел да е до мене.

Најкриво ми е што знам огромен број на луѓе што се против ова оценување,но ги мрзеше да мрднат малце со газот и да се појават.

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Како бе не се најде некој да ги запали овие од курир какви полтрони се без никаков образ, како можат во огледало да се погледнат лиглиња...иако никогаш не сум бил политички определен до крај сепак ги фаворизирав вмро порано али мојот глас веќе НИКОГАШ не го добиваат.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.691
Читај малку повозрасни кои го имат истото доживеано 1996 и не паѓај у несвест како да е нешто ново и невидено во МК
Трагедијата е што, 15 години покасно ти сметаш дека ова е сеуште во ред (y)
Браво дечки, браво на сите што излеговте! Се надевам дека ова ќе вроди со плод!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Штета навистина што партиите ги угушија и овие протести. Подобро да излегоја илјада студенти кои навистина од лични причини се за потемелни и пообмислени реформи. Одколку што ислегоја волку масовно луѓе пензионери, партиски активисти, партиски активисти и што ли уште не. Поентата не е квантитетот туку квалитетот на едни протести. Вака ете ве сместија во еден ист кош. Јас да сум во тој организациски одбор на протестите на клоци би ги мавал Геровски, Фрчковски и компанија кои не им дават да дишат на децата.
И на крај краева за курир јасно е нема што да се трошат зборови ама зошто немаше ниту еден транспарент ПЛУС ИНФО ОСТАВЕТЕ НЕ ДА ДИШЕМЕ или нешто во тој стил.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не туку трагедијата е што млади луѓе како тебе подлегнуваат на тие спинови направени од истите тие кои ги затвараа вратите пред 15 години.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Леле срце ми се наполни денес!
Браво, браво за сите студенти, средношколци, професори, родители, пензионери што беа присутни на протестов! :cuc:
"Ова е почеток!"

Последно уредено:
Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Несметам дека тоа е во ред, не сум сметал тогаш не сметам и ни денес ама јас за среќа сум се изборил во животот да ја имам таа привилегија да мислам со своја глава. Трагедија е тоа што тие што тогаш не ги пуштаа децата денес глумат лудило и истото ни го продават како најголемо чудо.
Трагедија е исто така што на студентски протести огромен ама огромен процент беа луѓе ама што немат сега а ниту во иднина би можеле да имат допирна точка со студентите.
Овој протест би требало да биде протест најмногу на идните студенти евентуално подржан од сегашните. За жал беше угушен од пензионери, стечајци, испартизирани фукционери и што ли уште не.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.691
Не туку трагедијата е што млади луѓе како тебе подлегнуваат на тие спинови направени од истите тие кои ги затвараа вратите пред 15 години.
А трагедија над трагедиите е што на 30+ години лижеш гз на некој.
Колку и да сакам да те игнорирам не можам,посилно е од мене.

Член од
15 август 2009
Мислења
2.023
Поени од реакции
4.874
Штета навистина што партиите ги угушија и овие протести. Подобро да излегоја илјада студенти кои навистина од лични причини се за потемелни и пообмислени реформи. Одколку што ислегоја волку масовно луѓе пензионери, партиски активисти, партиски активисти и што ли уште не. Поентата не е квантитетот туку квалитетот на едни протести. Вака ете ве сместија во еден ист кош. Јас да сум во тој организациски одбор на протестите на клоци би ги мавал Геровски, Фрчковски и компанија кои не им дават да дишат на децата.
И на крај краева за курир јасно е нема што да се трошат зборови ама зошто немаше ниту еден транспарент ПЛУС ИНФО ОСТАВЕТЕ НЕ ДА ДИШЕМЕ или нешто во тој стил.
И да излезеа само студенти и само 100 пак ќе беа окарактеризирани како партиски.

Значи толку ниско падна Груевски да не ми се верува. Место да чуе што предлагаат студентите како реформи, он се фатил како слеп за стап и се прави најпаметен. И ќе имаш желба да останеш тука и да допринесуваш за државата how yes no. После натписите во Курир се срамам што живеам тука и што овие кретени ни ја водат државата.

Kajgana Shop

На врв Bottom