Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ок, За воља на вистината треба да го изнесеш целиот контекст, бидејќи според овој мој цитат никаде не гледам дека сум рекол дека окултистите ја изислиле науката. Според она што секој логичен човек би заклучил од кажаното (ако го ставиш целиот контекст) е дека окултизмот се претставува себеси, сосема погрешно, како наука. Според твојот заклучок за целава работа можам да констатирам дека како осговорник си лажов а со тоа ја потрврдуваш целата моја забелешка дека измислувате топла вода КАКО ТОЧНА!
За волја на вистината, ниту нешто одзедов, ниту нешто додадов во цитатот! Да премолчев нешто, да додадев нешто, или да сменев нешто, ќе имаше некој основ да се вадиш, вака си само едно очајно, злонамерно, подло и кутро човече што мисли дека со лажење ќе постигне било што.[DOUBLEPOST=1418169935][/DOUBLEPOST]
Значи се мразиш самиот себе си, или си далеку од самоспознание и самокритичност?
Доволно сум самокритичен, без гајле. Сеуште не сум паднал толку ниско да сметам дека треба да уништам нечиј углед, репутација и живот преку ширење клевети и лаги.

Последно уредено:

Клошар.

Еднаш бев 4NHK0.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
965
Поени од реакции
850
Вие атеистите сте безвредни, безнадежни неверници, не заслужувате ниту да се отвори тема за вас и воопшто за вашите мислења. Вие за џабе живеете и се карате со луѓето пратени од Бога. Да сум модератор воопшто ќе ја нема оваа тема, а и секоја тема која го содржи зборот ,,атеист''!

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Вие атеистите сте безвредни, безнадежни неверници, не заслужувате ниту да се отвори тема за вас и воопшто за вашите мислења. Вие за џабе живеете и се карате со луѓето пратени од Бога. Да сум модератор воопшто ќе ја нема оваа тема, а и секоја тема која го содржи зборот ,,атеист''!
Steta selektorot I manager, ni e baniran, inaku vednas ke dobiese primamliva ponuda da igras centarfor za nas.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ова е еден приказ на хронологија на историјата. Дали е точен и дали можете вие да ги направите хронолошки настаите од библијата од адам па до денешна цивилизација.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.345
Поени од реакции
8.947
Ова е еден приказ на хронологија на историјата. Дали е точен и дали можете вие да ги направите хронолошки настаите од библијата од адам па до денешна цивилизација.

Еве ти многу подетална библиска хронологија отколку оваа што си ја постирал:

http://biblehub.com/timeline/

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Еве ти многу подетална библиска хронологија отколку оваа што си ја постирал:

http://biblehub.com/timeline/
Нема логика, како е можно тогаш месопотамија, или тие сумеријани да имаат цивилизација толк уразвиена 5.500 годни пред наша ера?

Кога бил потопот? Некои викаат пред 10 - 12 илјади години.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.345
Поени од реакции
8.947
Нема логика, како е можно тогаш месопотамија, или тие сумеријани да имаат цивилизација толк уразвиена 5.500 годни пред наша ера?

Кога бил потопот? Некои викаат пред 10 - 12 илјади години.

https://www.scribd.com/doc/51847978/Ian-Wilson-Prije-Potopa-Before-the-Flood

Се топеле глечерите од последното Ледено доба и нивото на морето нагло се зголемувало во периодот од 13 илјади до 6 илјади години п.н.е.

Кога точно биле погодени Месопотамија и Левант не знам.

Мора да имаш во предвид дека во линкот е историјата на хронолошките случувања значајни за Израел, значи има само локален карактер. Тука не се споменуваат историите на Персија, Индија, Кина, Австралија, Америка, Европа...

Во линкот е наведено дека Големиот Потоп се случил before 2500 BC. Значи, не се тврди дека се случил 2500 год. п.н.е., туку пред 2500 год. п.н.е., а тоа може да било и 10 000 години п.н.е. И не заборави, дека настаните опишани тука се на локално ниво. Ниту Ное, Шем, Хам и Јафет со нивните жени биле единствените што го преживеале потопот на планетата Земја, ниту пак во арката ги ставиле сите животни што постоеле на Земјата.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_flood_myths

Последно уредено:
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Еве ќе ти повторам уште еднаш и на тебе и на сите останати што ме обвинуваат дека мразам некого поради тоа во што верува:
Ти и таквите како тебе ве презирам и не ве поднесувам затоа што сте лицемери! Затоа што клеветите, помагате во ширење лаги и воопшто не ви е грижа дали со тоа ќе уништите нечиј живот! Значи вие за мене сте олицетворение на подлост! Ти на пример, постираш клевета од таблоид за која на долго и широко е дискутирано на темата за телема уште пред повеќе од година дена и за која постојат деманти од нас! Со тоа што го занемаруваш демантот, немаш доказ за клеветата а помогаш во ширењето на таа гнасна клевета, свесно се обидуваш да уништиш нечиј живот! Ние сме луѓе како и сите други! Имаме семејства, пријатели, луѓе што ни значат и луѓе на кои им значиме! Ама ти и сличните на тебе тоа не им е гајле кога помагате во ширењето на тие гнасни лаги и стереотипи! Лицемерите немаат националност и вероисповест, тие может да бидат и христијани и муслимани и атеисти! Јас го мразам лицемерието твое, а не тоа во кое веруваш или неверуваш!
Напротив повод за ерупција на омразата кај тебе, беше затоа што сметав различно од тебе, или уште повеќе само постирав линк. На никој од линковите не пишуваше ’’внимание лага’’ ти сметаш дека се лага, има други што сметаат дека е вистина.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Напротив повод за ерупција на омразата кај тебе, беше затоа што сметав различно од тебе, или уште повеќе само постирав линк. На никој од линковите не пишуваше ’’внимание лага’’ ти сметаш дека се лага, има други што сметаат дека е вистина.
Линковите беа демантирани од нас, што сме членови, плус линковите беа од треторазредни таблоиди, чии автори ни средно најверојатно немаат завршено. Единствена цел на тие лешинари е да соберат што повеќе прегледи, од истите тие "извори" можеш да прочиташ наслови како "Цеца ги прекрсти нозете и цел балкан виде тоа што таа го криеше" или "Со ќумбе на дрва чека муштерии на автопат".....
Ваква вест, демантирана лично од неколку членови на ОТО, ти ја постираш после една година, и ми продаваш овде муда за бубрези како тоа било онака, невино - информативно!
Јад беда и мизерија! Дно дна се луѓе како тебе! Подлост, злонамерност и очај преточени во обид да се оцрни некој....да се уништи нечија репутација, углед....живот. :sick:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Е ова е ’’јака’’ релевантност.
Е да, членови од ОТО не се релевантни да демантираат, ама затоа таблоид како Курир, е јака релевантност да изнесува што е Редот и што се случува во него.:tapp:

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.345
Поени од реакции
8.947
Линковите беа демантирани од нас, што сме членови, плус линковите беа од треторазредни таблоиди, чии автори ни средно најверојатно немаат завршено. Единствена цел на тие лешинари е да соберат што повеќе прегледи, од истите тие "извори" можеш да прочиташ наслови како "Цеца ги прекрсти нозете и цел балкан виде тоа што таа го криеше" или "Со ќумбе на дрва чека муштерии на автопат".....
Ваква вест, демантирана лично од неколку членови на ОТО, ти ја постираш после една година, и ми продаваш овде муда за бубрези како тоа било онака, невино - информативно!
Јад беда и мизерија! Дно дна се луѓе како тебе! Подлост, злонамерност и очај преточени во обид да се оцрни некој....да се уништи нечија репутација, углед....живот. :sick:
Мене не ми е јасно зашто се замараш што пишувало во некој таблоид. Зарем е вредно да се дискутира за таков фецес, кој се занимава со тоа кој со кого легнал, дали на оваа или она ѝ испаднале градите и која го покажала задникот, а која "мачката"? Настани од светско значење, нели?

Глупаво е да те обземаат негативни милси како што се гнев, бес, лутина и омраза. Зарем не знаеш дека духовно напреднатите луѓе не се оптоваруваат со тоа што некој за нив мисли или што им рекол. Едноставно, тие се над тоа. А ти дозволуваш да те обземат страстите. Зошто?

Kajgana Shop

На врв Bottom