Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
ZOTE,

поапокалиптично од ова:

http://borbazaveru.info/content/view/7316/1/

здравје...
Тогаш значи дека времето е блиску

Дел од тврдењата велат дека до 2017 година целото човештвото ќе мора да има чип во своето тело.

http://tocka.com.mk/5/144857/zastrasuvacko-36-meseci-po-stapuvanjeto-na-zakonot-vo-sila-sekoj-covek-mora-da-ima-cip-vo-sebe[DOUBLEPOST=1418135685][/DOUBLEPOST]
Garant bile hologrami.

Kulite bliznacki se chitavi.

Kanadski novinar i istraživač Serž Monast prvi je upozorio na projekat Blue Beam posle režirane svetske ekonomske i političke krize, još sredinom devedesetih

Korak dva podrazumeva da se laserska svetla i zvuci koriste za projekat blistavog i kompletno izmišljenog “šou programa” na nebu. Neki u vezu sa ovim delom plana dovode i kemtrejlse (o čemu smo pisali više puta), hemijske tragove aviona koji, osim što nas truju, nebo čine belim ili sivim, što je idealna pozadina za ove projekcije – kao bioskopsko platno.

A šta će biti tematika svemirske predstave velikih razmera? Osim slika NLO, sa trodimenzionalnim optičkim hologramima i posebnim zvucima, našao bi se tu i religijski “dodatak”: različite slike za različite delove sveta – u skladu sa dominirajućim religijskim nacionalnim verovanjima na tom području.

http://webtribune.rs/kanadski-novinar-ubijen-jer-je-otkrio-sta-se-sprema-posle-lazirane-svetske-krize/

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
@ZOTE ova so hologramive ragja somnez da ne slucajno pred 2014 godini go napraile istovo?
Ова е едно од можните сценарија, не мора ова да биде, но факт е дека со НЛО и ванземаљци се води медиумска пропаганда со која се убедуваат луѓето дека не ги створил Господ Бог туку некоја ванземаљска цивилизација. Така да и затоа ова теорија се уклапа во таа прича.

Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Зошто изгубено? мислеше дека светиите ништо не кажале за јогата, а доби информација дека не е така. Научи нешто ново.[DOUBLEPOST=1418142195][/DOUBLEPOST]
Не, уопште не ми е репер нечие верување за тоа дали ќе ја мразам, сакам, почитувам или презирам една личност. Но лицемерието, злонамерноста, намерното ширење лаги, извртувањето на вистината итекако се причина за горенаведеното.
Напротив повод за ерупција на омразата кај тебе, беше затоа што сметав различно од тебе, или уште повеќе само постирав линк. На никој од линковите не пишуваше ’’внимание лага’’ ти сметаш дека се лага, има други што сметаат дека е вистина.

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Garant bile hologrami.

Kulite bliznacki se chitavi.
500.000 tona betona i čelika, građevinskog materijala svake zgrade pretvoreno je u sitan prah pre nego što su pale na tlo.

Zato su zgrade nestale brzinom većom od brzine slobodnog pada. To se vidi na svim snimcima: dok padaju, betonske grede nestaju u vazduhu kao cigareta koja ubrzano sagoreva, i pretvaraju se u prašinu. Očigledno je korišćena neka napredna tehnologija. Da su zgrade srušene na bilo koji poznat način ostalo bi brdo materijala, razlomljenog čelika i betona, u visini desetak spratova (stručnjaci su izraučunali u kojoj visini). Umesto toga, tlo je na mestu gde su bile zgrade potpuno ravno, sa nesrazmerno malo otpada, i nesrazmerno mnogo prašine koja se razvejala celim gradom. Nisu ostale nikakve ruševine zgrada od 110 spratova, osim fasade prizemlja - i tone prašine.

линк

http://www.ivantic.net/Dejvid Ajk i zavere/Kule Blznakinje - 9_11 nisu srusene nego su nestale.flv

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Суштината е она уникатното?
„Она“ ли ти е некаков идентитет?
Мене одамна ми е позната вашата тактика на цепидлачење, но нема да ти дадам прилика да ја практикуваш на мене. Оди цепидлачи што значело суштина со некој друг.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.861
Поени од реакции
4.805
500.000 tona betona i čelika, građevinskog materijala svake zgrade pretvoreno je u sitan prah pre nego što su pale na tlo.

Zato su zgrade nestale brzinom većom od brzine slobodnog pada. To se vidi na svim snimcima: dok padaju, betonske grede nestaju u vazduhu kao cigareta koja ubrzano sagoreva, i pretvaraju se u prašinu. Očigledno je korišćena neka napredna tehnologija. Da su zgrade srušene na bilo koji poznat način ostalo bi brdo materijala, razlomljenog čelika i betona, u visini desetak spratova (stručnjaci su izraučunali u kojoj visini). Umesto toga, tlo je na mestu gde su bile zgrade potpuno ravno, sa nesrazmerno malo otpada, i nesrazmerno mnogo prašine koja se razvejala celim gradom. Nisu ostale nikakve ruševine zgrada od 110 spratova, osim fasade prizemlja - i tone prašine.

линк

http://www.ivantic.net/Dejvid Ajk i zavere/Kule Blznakinje - 9_11 nisu srusene nego su nestale.flv
Uste edne belosvetski gledac na monitor.

David Vaughan Icke is an English writer, public speaker and a former professional footballer and sports broadcaster. He promotes conspiracy theories about global politics and has written extensively about them.[DOUBLEPOST=1418152785][/DOUBLEPOST]
Зошто изгубено? мислеше дека светиите ништо не кажале за јогата, а доби информација дека не е така. Научи нешто ново.
Aha.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Напротив повод за ерупција на омразата кај тебе, беше затоа што сметав различно од тебе, или уште повеќе само постирав линк. На никој од линковите не пишуваше ’’внимание лага’’ ти сметаш дека се лага, има други што сметаат дека е вистина.
Еве ќе ти повторам уште еднаш и на тебе и на сите останати што ме обвинуваат дека мразам некого поради тоа во што верува:
Ти и таквите како тебе ве презирам и не ве поднесувам затоа што сте лицемери! Затоа што клеветите, помагате во ширење лаги и воопшто не ви е грижа дали со тоа ќе уништите нечиј живот! Значи вие за мене сте олицетворение на подлост! Ти на пример, постираш клевета од таблоид за која на долго и широко е дискутирано на темата за телема уште пред повеќе од година дена и за која постојат деманти од нас! Со тоа што го занемаруваш демантот, немаш доказ за клеветата а помогаш во ширењето на таа гнасна клевета, свесно се обидуваш да уништиш нечиј живот! Ние сме луѓе како и сите други! Имаме семејства, пријатели, луѓе што ни значат и луѓе на кои им значиме! Ама ти и сличните на тебе тоа не им е гајле кога помагате во ширењето на тие гнасни лаги и стереотипи! Лицемерите немаат националност и вероисповест, тие может да бидат и христијани и муслимани и атеисти! Јас го мразам лицемерието твое, а не тоа во кое веруваш или неверуваш!

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Uste edne belosvetski gledac na monitor.

David Vaughan Icke is an English writer, public speaker and a former professional footballer and sports broadcaster. He promotes conspiracy theories about global politics and has written extensively about them.[DOUBLEPOST=1418152785][/DOUBLEPOST]
Aha.
Погрешен закључок имаш од линкот каде го пишува името на дејвид ајк, тој не говори во емисијата, туку говори професор по механичко инжењерство др. Џуди Вуд.

оваа е таа емсија без превод

а линкиот погоре е од цела емисија со превод.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
За болдот инсистирам да ме цитираш. Во спротивно пријавувам за лага, клевета и навреда кон мојот интернет профил.
Не, вака боље:
1. На некој окултисти им смета Христијанство
2. Смислуваат начин да го срушат и измислуваат демек НАУКА
3. Не пали ама ја фураат до даска пошто навремено се пикнале под кожите на повеќето општества
4. Кучињата си лајат а карванот си врви

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.861
Поени од реакции
4.805
Погрешен закључок имаш од линкот каде го пишува името на дејвид ајк, тој не говори во емисијата, туку говори професор по механичко инжењерство др. Џуди Вуд.

оваа е таа емсија без превод

а линкиот погоре е од цела емисија со превод.
Druze be patetika e ovoa ziva....Crtezi od mapi i ubeduvanja od svedoci deka imalo explozija na koli nekolku bloka podole...? Demek amerive uspeale se da montiraat a zaboravile na dzubreto i kolite koi sami expoldiraat....Crtan film muabetov...!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Сигурен си? Кое е прашањето и кој е одговорот?
Доколку те интересира само логичката страна на проблемот ова би требало да е доволно.
Едноставна е поентата, дете од градинка досега ќе ја укапираше.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
. Смислуваат начин да го срушат и измислуваат демек НАУКА
Еве сеа ти кажи ми за која група на луѓе говори писателот![DOUBLEPOST=1418166590][/DOUBLEPOST]
Еве ќе ти повторам уште еднаш и на тебе и на сите останати што ме обвинуваат дека мразам некого поради тоа во што верува:..
Не само што мразиш туку си и безобразен лицемер. Покрај таквите пораки на пп, и не само, имаш образ да се браниш? Срамота!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Еве сеа ти кажи ми за која група на луѓе говори писателот![DOUBLEPOST=1418166590][/DOUBLEPOST]
Не само што мраљзиш туку си и безобразен лицемер. Покрај таквите пораки на пп, и не само, имаш образ да се браниш? Срамота!
Абре оди скриј се некаде, уште имаш образ да зборуваш! :tapp:
Првин тврдиш дека никаде не си кажал дека науката е измислица на окултисти, те демантирам со лично твој цитат каде го кажуваш токму тоа! Предходно тресеше глупости како кабалистите биле трговци со дрога, кабалата била сатанизам, Кетер бил Луцифер....
И сега ти мене ме обвинуваш за лицемерие. Не си ти крив, незнам зошто толерираат тролови вакви на форумов.[DOUBLEPOST=1418167359][/DOUBLEPOST]
Не само што мразиш туку си и безобразен лицемер. Покрај таквите пораки на пп, и не само, имаш образ да се браниш? Срамота!
Не ми е проблем и јавно да ти кажам дека луѓе што клеветат и лажат ги мразам! Срамот барај си го кај себе! Спомна дека си имал внуци.....ако тоа е вистина, тогаш нека ти служи на чест и возраста и умот што го имаш на таа возраст! Наместо искуство и мудрост, се служиш со ширење лаги и клевети...:sick:

Последно уредено:

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Абре оди скриј се некаде, уште имаш образ да зборуваш! ..Првин тврдиш дека никаде не си кажал дека науката е измислица на окултисти,...
Ок, За воља на вистината треба да го изнесеш целиот контекст, бидејќи според овој мој цитат никаде не гледам дека сум рекол дека окултистите ја изислиле науката. Според она што секој логичен човек би заклучил од кажаното (ако го ставиш целиот контекст) е дека окултизмот се претставува себеси, сосема погрешно, како наука. Според твојот заклучок за целава работа можам да констатирам дека како осговорник си лажов а со тоа ја потрврдуваш целата моја забелешка дека измислувате топла вода КАКО ТОЧНА![DOUBLEPOST=1418169169][/DOUBLEPOST]Исто така многупати има кажано дека науката е поддржуавана од Црквата, работа за која сме спореле, а не гледам дека ја наведе, што исто така потврдува дека намерно сакаш да ги извитоперуваш работите. Но познавајчи го долги години апокрофизмот, тоа не ми е воопшто невообичаено бидејчи го практикувате секојдневно.[DOUBLEPOST=1418169400][/DOUBLEPOST]
[DOUBLEPOST=1418167359][/DOUBLEPOST]
Не ми е проблем и јавно да ти кажам дека луѓе што клеветат и лажат ги мразам! ..
Значи се мразиш самиот себе си, или си далеку од самоспознание и самокритичност?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom