Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Абе ај коа више не си толку паметен па цело време споделуваш текстови од партија шо ти ги дале, бар духовит да беше...
И ако више ме посетуваш, потсети ме и нешто од сарказам да те поднаучам зошто многу ти е слаб...

Не очекувам контра-протест ама провокации еден тон...
Де бе прееска се смеевме заедно сега пак навреди? Не ме учи ти мене ја сум учел коа требало ти спреми се за екстерен :)

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Де бе прееска се смеевме заедно сега пак навреди? Не ме учи ти мене ја сум учел коа требало ти спреми се за екстерен :)
Ме боли уво мене, нема да ме фати екстерново :icon_lol:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
1. Некој што не учел воопшто, нема да заврши факс. Освен со врски. Кои кога веќе ги има, ќе му завршат работа и на екстерното. Зборувај ми како така ќе се реши корумпираноста.
2. Луѓе џаболебари би вложиле во еден куп пари, време и енергија (во учење), за на крај 2000 прашања да ги обесхрабрат? Таквите воопшто не се џаболебари, а тие што се, чим нашле начин како да се шлепат, ќе го искористат (или слични) и на екстерниот. Повторно, како во оваа ситуација екстерното излегува продуктивно? На крајот на краиштата, зошто би чекале да завршат факултет за да „почнат со лижење партиски газ“?
3. Колку што ти можеш да тврдиш дека некому ќе му остане нешто в глава. Тој што се интересира, ќе памти, тој што не - нема, пред колку било испити испоставувај го.
Човек што цел факултет го полага на препис, не заслужува диплома. Крај. Ако ништо друго, државниот испит барем ќе им го отежни патот на таквите кои земаат диплома без да вложат соодветен труд. Додека не го положиш државниот, нема диплома. Па ако е некој толку курназ, нека проба да препише од 2000 прашања, или нека бара врски во министерство за образование. :D

На крајот на краиштата, зошто би чекале да завршат факултет за да „почнат со лижење партиски газ“?
Добро де, нека биде активно лижење партиски газ. :)

Се обидов да избегам од ВМРО дури во Германија, ама...

ВМРО е сеприсутно. Нема живот после ВМРО наше насушно. :D

Член од
17 мај 2014
Мислења
124
Поени од реакции
214
Сега кажаа на шител дека голем дел од студентите се ЗА државен испит. Контра протести на повидок ?

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Волку пропаганда не се користело ни за време на избори коа се борат како хиени за гласови. Море волку јака пропаганда не се користеше ни за буџетот минатиот декември.
Ако дојдат овој пат повеќе студенти од претходниот (на што искрено се надевам) голем срам ќе биде за нив...

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.556
Поени од реакции
2.355
Во наша држава несмее да се има свое мислење зошто тоа автоматски значи дека си од другите и мора партиска етикета да се стави. Кај нас реформи требат од основно образовоние ама кавалитетни искрено јас пред некој месец се зачудив кога се појави внука ми со потврда да ја потпишат нејзините родители дека одобруваат да има фб профил а таа е трето одделение. Кога ја прашав зошто им треба фб таа рече како требала да се допишува со некое другарче од Јажинце мисла дека беше зш влечеле ждрепка кој од каде да си најде другарче од друга националност и родителите се обрзани еден ден ја однесат таму да се видат со другарчето и се тоа ке влијаело на оценката и кога прашав по кој предмет е тоа внука ми незнаеше да каже. Е па глуп министере задоцнивте со овие меѓуетнички сакања или што и да е целта ама изгледа некој треба да викаже дека има одредена старосна граница на фб за регистрација и стварно ме занима во која Европска држава го има ова. :D
Од средното образование ги видовме резултатите од екстремно тоа е само дополнителен стрес на учениците и трошење пари на граѓаните за неколку способни како министерот кои глумат комисија за составување на прашањата и дрн дрн . А поголема лага од тоа дека образованието е бесплатно па уште и државата им помага на студентите нема. Деновите се вршат закани врз студентите и тоа не е прв пат да сме јасни и на протестот обавезно ке бидат донесени луѓе од други градови кои ке прават провокации и ке се обидат да вадат знамиња и ова е веќе видено зш неможноста а и незнаењето да се справиш со некој по способен од тебе те тера очајнички и подло да играш дури и сила да употребуваш и тоа кај нас стана нормална работа.

Е од вакли луѓе си патиме кои учеле навремето и се што научиле им се сведува на тоа да се биде партиски дудлач :D

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.384
Поени од реакции
1.985
Знам тоа, но овој допис на Пленумот е со цел уште еднаш, по милионити пат да се стави демант на шпекулативната реторика на одредени високи функциониери зачинето со текстчињата на партиските полтрони + да се повикаат јавно и тие бидејќи тие служат во корист на младите, а голем дел од младите се и студенти.

:D :D
Јасна е целта на тој допис,ама мислам дека не треба на никого да се оправдувате,нити да се браните од шпекулативната реторика на функционерите и партиските полтрончиња.Многу некако кукавички делува,ако влезете во тој филм и почнете со оправдувања ништо не правите,ебати таквиот протест.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Во наша држава несмее да се има свое мислење зошто тоа автоматски значи дека си од другите и мора партиска етикета да се стави. Кај нас реформи требат од основно образовоние ама кавалитетни искрено јас пред некој месец се зачудив кога се појави внука ми со потврда да ја потпишат нејзините родители дека одобруваат да има фб профил а таа е трето одделение. Кога ја прашав зошто им треба фб таа рече како требала да се допишува со некое другарче од Јажинце мисла дека беше зш влечеле ждрепка кој од каде да си најде другарче од друга националност и родителите се обрзани еден ден ја однесат таму да се видат со другарчето и се тоа ке влијаело на оценката и кога прашав по кој предмет е тоа внука ми незнаеше да каже. Е па глуп министере задоцнивте со овие меѓуетнички сакања или што и да е целта ама изгледа некој треба да викаже дека има одредена старосна граница на фб за регистрација и стварно ме занима во која Европска држава го има ова. :D
Од средното образование ги видовме резултатите од екстремно тоа е само дополнителен стрес на учениците и трошење пари на граѓаните за неколку способни како министерот кои глумат комисија за составување на прашањата и дрн дрн . А поголема лага од тоа дека образованието е бесплатно па уште и државата им помага на студентите нема. Деновите се вршат закани врз студентите и тоа не е прв пат да сме јасни и на протестот обавезно ке бидат донесени луѓе од други градови кои ке прават провокации и ке се обидат да вадат знамиња и ова е веќе видено зш неможноста а и незнаењето да се справиш со некој по способен од тебе те тера очајнички и подло да играш дури и сила да употребуваш и тоа кај нас стана нормална работа.

Е од вакли луѓе си патиме кои учеле навремето и се што научиле им се сведува на тоа да се биде партиски дудлач :D
Не ја мислам дека од вакви неписмени ко тебе патиме. Јас не завршив на времето пред сто години туку скоро беше. Имам и просек доволен за да запишам постдипломски. Ти како стоиш со образование? Или го имаш издудлано на некого за да завршиш факс или си среднист со ДОБАР успех.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.556
Поени од реакции
2.355
Не ја мислам дека од вакви неписмени ко тебе патиме. Јас не завршив на времето пред сто години туку скоро беше. Имам и просек доволен за да запишам постдипломски. Ти како стоиш со образование? Или го имаш издудлано на некого за да завршиш факс или си среднист со ДОБАР успех.
Јас сум од новите прво за второ одд и во ред е терај магарето;)

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
Волку пропаганда не се користело ни за време на избори коа се борат како хиени за гласови. Море волку јака пропаганда не се користеше ни за буџетот минатиот декември.
Ако дојдат овој пат повеќе студенти од претходниот (на што искрено се надевам) голем срам ќе биде за нив...
Не се прави наудрен, знаеш и самиот дека ќе има повеќе луѓе на протестот, пошто повикани се сите граѓани. Ќе има еден куп партиски потрчковци и газолижачи што газот би го дале за партијата. :D

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Јас сум од новите прво за второ одд и во ред е терај магарето;)
Па не ме ставај во уста тогаш.[DOUBLEPOST=1418070692][/DOUBLEPOST]
Не се прави наудрен, знаеш и самиот дека ќе има повеќе луѓе на протестот, пошто повикани се сите граѓани. Ќе има еден куп партиски потрчковци и газолижачи што газот би го дале за партијата. :D
Еј немој така. Еве Бојан си рече пред неколку дена дека не било забрането да доаѓаат опозиционери на протестот немало никаква врска тоа. Ама сепак на пример на форумов не можеш да ни да коментираш ако симпатизираш некоја партија. Ондак Бојан те тагира заокружува и те става на столбот на срамот. Истите методи кои ги критикува деноноќно тој ги применува. Има разлика?

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Нас не' не интересира кој е од партија, кој не е и слично. Нека дојдат и од СДММ ако сакаат и од УМС, и од не знам младина на гром, на дуи, на дпа. Не е важно се' додека ги почитуваат правилата и се за истата цел или сакаат да се солидаризираат. На овој протест се оди како студент, како граѓанин на оваа држава, без никакво обележје. Студентите имаат едно обележје, тоа е индексот. Толку.

Обиди за исценирање на инцидент, провокации, ќе има, ама затоа ќе има редарска служба која ќе го среди сето тоа.

Апел до сите кои ќе одат на маршот: И да не сте дел од редарската служба, доколку некој одма до вас се обиде да извади било каков симбол (партиски, национален, верски) спречете го. Доколку се противи, повикајте редарска служба, тие ќе знаат што понатаму. Истото важи доколку сака да нанесе штета на државен или приватен имот.

Последно уредено:

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ам ај ако некој не гласа за партијата на власт нека не излага од дома, ич, нека се затворит вподрум дур се овие на власт.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.350
Поени од реакции
21.743
Нас не' не интересира кој е од партија, кој не е и слично. На овој протест се оди како студент, како граѓанин на оваа држава, без никакво обележје. Студентите имаат едно обележје, тоа е индексот. Толку.

Обиди за исценирање на инцидент, провокации, ќе има, ама затоа ќе има редарска служба која ќе го среди сето тоа.
Во ред, јасно тоа. Само, Бојан се прави некако наудрен, а знае дека ќе има повеќе луѓе на протестов. Ќе има и средношколци, студенти, пензионери, партиски потрчковци, газолижачи и тн. :D

Иначе, терајте си вие како што ви е планот, слободно.

Kajgana Shop

На врв Bottom