Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.280
И јас го цитирамТи го цитирам Бог!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И јас го цитирамТи го цитирам Бог!
Не ми одговори на суштината на проблематиката која ја наведе. Ама јас сум крив кога од таков соговорник очекувам логични работи!И јас го цитирам
Cуштина?Не ми одговори на суштината на проблематиката која ја наведе. Ама јас сум крив кога од таков соговорник очекувам логични работи!
Во тој случај прашувам повторно, во која форма постоела смрта и злото пред да згрешат Адам и Ева? За да постои нешто треба да има форма, ако не тогаш треба да се создаде - логичен заклучок! За воскресението ти одговорив, за константното тролање од твоја страна се предавам. Не сум сретнал соговорник со толку голем степен на тролажа зад своите километри.Cуштина?
па не мом да те доследам од погрешни факти, нели тврдеше дека смрта не постоеше а Бог (кој љубиш да го цитираш) самиот вели дека постоеше, па велеше дека не беше создадено злото - па пак Бог ти цитира дека постоеше беше креирано, па велеше дека некаква си слободна воља го креирала злото, иако не знаеше да објасниш како може да има слободна воља ако немаш можност да одабираш меѓу двете работи... е тука се предаде суштински и се извлече со трол, па после тврдеше дека егзекеил прорекнувал - јас ти укажав дека многу од негови пророштва се погрешни - што го става во ранг на сумњиви пророци, па после демек тој прорекнувал воскреснение - ти цитирав дека то се важи само за евреи, па ги прогласи сите луѓе за евреи, МПЦ му го смени името во Нов Израел, се префрли кај Матеј , Лука со цитати за нешто сосем друго....
Така да за суштински нешто - треба и самиот да имаш суштина.
А ја немаш.
Бог пред Адам да “згреши“ му рече:Во тој случај прашувам повторно, во која форма постоела смрта и злото пред да згрешат Адам и Ева? За да постои нешто треба да има форма, ако не тогаш треба да се создаде - логичен заклучок! За воскресението ти одговорив, за константното тролање од твоја страна се предавам. Не сум сретнал соговорник со толку голем степен на тролажа зад своите километри.
Од кога граматички идното време изразено во ЌЕ УМРЕШ има форма на постоечко? Како може да постоела кога Адам и Ева биле бесмртни и живееле во Божјата Благодат и присутство? Тоа само "стручњаци" може да го докажат. Не се резили понатаму, ќутењето навистина може да биде злато.Бог пред Адам да “згреши“ му рече:
16 И му заповеда Господ Бог на човекот, велејќи: „Од секое дрво во градината
можеш да јадеш,
17 освен од дрвото за познавање на доброто и на злото; од него не јади; зашто во оној ден кога ќе вкусиш од него, ќе умреш.”
Постанок 2
Значи постоеше умирање ПРЕД и да се направи некаков грев дури и пред настанок на првата жена (дури попосле Бог ја создаде жената, па си живееа во рајот, си шетаа голи па дојде еден змијата (можи после милион години) па го наговори да каснат од дрвото... и за цело тоа време заканата со СМРТ, УМИРАЊЕ, постоеше.
хахахах душичка мала , значи ГРАМАТИЧКИ му се заканил Господ на Адам а не онака за озбилно а пошто не постоеше смртта тогаш ни умирање ниту некој знаел што е тоа и како изгледа и што прреставува... како Адам да знае шо му кажва господ?Од кога граматички идното време изразено во ЌЕ УМРЕШ има форма на постоечко? Како може да постоела кога Адам и Ева биле бесмртни и живееле во Божјата Благодат и присутство? Тоа само "стручњаци" може да го докажат. Не се резили понатаму, ќутењето навистина може да биде злато.
Наравоучение: До моментот пред да згрешат Адам и Ева не постоела смрт. Piece of cake!...бла бла бла...
A за какво умирање госпот му кажува на Адам и за какво умирање прават муабет змијата и жената?Наравоучение: До моментот пред да згрешат Адам и Ева не постоела смрт. Piece of cake!
За тоа што не постои, а кое би постоело во случај на згрешуење.A за какво умирање госпот му кажува на Адам и за какво умирање прават муабет змијата и жената?
нели ни гревот не постоел, ?За тоа што не постои, а кое би постоело во случај на згрешуење.
Веќе е одговорено.нели ни гревот не постоел, ?
кажи кога ќе настанел гревот за после да настане смрта?
Вам веќе ни Стивен Хопкинс со теории за патување низ време и закривеност на просторот не може да ви помогне да објасните работите