Законот на Телема

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164

„The Circle of the Magician will have been perfected by his habit of Magical work. In the truest sense of that word, he will never step outside the Circle during his whole life.“

--- Magick (Book 4) , Part III, Chapter XIV by Aleister Crowley
[DOUBLEPOST=1417901864][/DOUBLEPOST]
Ideme onda da dozivuvame u vnatresnite odaii :)

Sit still. Stop thinking. Shut up. Get out!
The first two of these instructions comprise the whole of the technique of Yoga. The last two are of a sublimity which it would be improper to expound in this present elementary stage.
--- Осум Лекции за Јога (ја има на македонски јазик)

Член од
14 ноември 2011
Мислења
144
Поени од реакции
366
260 страни фекалии. Зилион теми фекалии и џаболебарење на форумов и на веков. Од гомн* може да се извлечат куп рационализации, не пак од баух теми како Телема, Библија, Куран и Јода. 260 (двеста шеес еј) страни Телма! И бугарски пасоши.

Редит барем се забавни, багро отровна.

Член од
14 ноември 2011
Мислења
144
Поени од реакции
366
Ако гуглам: "quotes for people that quote other people" и најдам нешто вицкасто да ти реплицирам пошто ти и онака не си се помачил, дали целата circle-jerk хипокризија во тој случај би била парадоксална?

The world of Magic is a mirror, wherein who sees muck is muck.”

Aleister Crowley

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ако гуглам: "quotes for people that quote other people" и најдам нешто вицкасто да ти реплицирам пошто ти и онака не си се помачил, дали целата circle-jerk хипокризија во тој случај би била парадоксална?
Еве ќе се помачам.
Телема значи Волја, под Волја се мисли на онаа предодреденост или суштина што го одредува битието на секој човек. Според тоа, ако во телемата гледаш отров и фекалии, значи дека суштината на твојата душа е фекалија, отров. А кој сме ние, да го негираме тоа! Ти најдобро си знаеш што носиш во себе.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164

@Ipsissimus - eптен се помачи :)
Нешто се нервозни луѓе наоколу, со погани размисли кои ги влечкаат по себе, и ги нудат како злато на сите други...
Како да сакаат другите да бидат дел од нечија мизерија... Кој сака тоа? Никој...

Изгледа навистина или ние пишуваме неразбирливо или тие не читаат што им се пишува...
Телема израмни момчето со книги, па и со Star Wars (барем има ѕвезда) :)

Но добро, животот им нуди сосема друга перспектива на тоа како ќе се умира тука на Земјата :D

Член од
14 ноември 2011
Мислења
144
Поени од реакции
366
Јас имам волја (се пишува со мала буква) да негирам што ми е мене волја. Тоа ти или Вие кои сте не знам, ако имате кодекс да негирате или поддржувате нешто протоколарно тоа си е ваша работа. Со безмалку 10000 постови до сега си требал да поднаучиш колку е бесмислено една дискусија да се сведе на персонален атак, посебно на форум, апропо е еднакво на капитулација. Обиди за психолошко профилирање и апстракции исто се крајно инфантилни.

Трк сега, нацртај си пентаграм, окце, давидова ѕвезда и напрај ми вуду да се опраам. :)

Еве ќе се помачам.
Телема значи Волја, под Волја се мисли на онаа предодреденост или суштина што го одредува битието на секој човек. Според тоа, ако во телемата гледаш отров и фекалии, значи дека суштината на твојата душа е фекалија, отров. А кој сме ние, да го негираме тоа! Ти најдобро си знаеш што носиш во себе.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Ти имаш желби, судејќи по тоа како му ја запна тука...
Се пишува и со голема... ако се мисли на Телема.
Немаме кодекс... а би требало да имаме за вакви простачки муабети.
Но се чудиме кога некој има волја да негира сешто... но секој има своја Причина (ете со голема буква). Што да се прави...

Бесмислено е што ти се појави на темава, а ништо не кажа освен навреди кон оние кои дискутираат тука. Што, се празниш?

П.С. Не помагаат ритуалите на пентаграм за сешто - некои луѓе се оправаат со лекови. Но потребно е ти да имаш пракса самиот за да се оправиш, не ние да те оправаме :) Та не сме лекари.
Или да ти ја намалиме нервозата... тоа имаш други начини како да се ослободиш од негативноста...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Јас имам волја (се пишува со мала буква) да негирам што ми е мене волја. Тоа ти или Вие кои сте не знам, ако имате кодекс да негирате или поддржувате нешто протоколарно тоа си е ваша работа. Со безмалку 10000 постови до сега си требал да поднаучиш колку е бесмислено една дискусија да се сведе на персонален атак, посебно на форум, апропо е еднакво на капитулација. Обиди за психолошко профилирање и апстракции исто се крајно инфантилни.

Трк сега, нацртај си пентаграм, окце, давидова ѕвезда и напрај ми вуду да се опраам. :)
не знам шо ваков геније и интелект бара меѓу нас недостојните на форумот кои ништо не знаеме, ваков монументален ум треба сместа да се извади, стави во тегла со формалин и во музеј му се покажува на воодушевени дечиња од школски екскурзии

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

За тебе може и со средна буква да се пишува, овде означува поим кој е поинаков од оној што се користи во секојдневието, затоа го пишувам со голема буква.
Што се однесува до негирањево твое...дали си свесен колку е ретардирано да негираш некому што означува термин или поим, што предходно е дефиниран и прифатен како таков?! На пример се убацуваш на тема за ортопедија и негираш дека фрактура е нешто кое има врска со коски....
И не, мојот пост немаше никаква врска со персонален атак, кого и да прашаш, истиот одговор ќе ти го даде. Телемата е систем на себеспознавање, ако видиш фекалии во тој процес, или фекалии носиш во себе или нешто не си разбрал.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.184
Поени од реакции
12.164
Batka, ti ova seriozno?
Како инаку ако не сериозно за овие работи?
Ако некој го интересира сето ова, мора сериозно да се пристапи... инаку, јалова е работата уште од старт.
Почни од самиот себе си во однос на Законот на Телема... и добиваш одговор.

Пред некое време напишав есеј за ова, поточно за моите виртуелни пријатели-шпиони, кои немаат ништо заедничко со мене, за робовите кои не работат ништо, а само дрдорат без да се слушнат од силното тропање на ланците низ еоните.

Повелете, разгледајте тука за робовите, може да го избришете она „пријатели“ - пак се добива истата основа.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350

Понизно се поклонувам. Encore! Конечно некој со панталони!

Kajgana Shop

На врв Bottom