И пак истото продолжуваш. Со поставување прашалник на крајот од цитати од нашите книги, не го сметам за прашање.
Ne go smetas za prasanje ,dali e toa poradi zabranata sto ja imas da ja komentiras knigata na zakonot ili pak imas nekoe drugo znaenje i tolkuvanje koe sakas da go spodelis zasto ne treba da ja komentiras i ispituvas ?
A da i zasto treba da se zapali otkako ke se procita?
И дали мислиш дека може да ви се пренесе вистинското значење на истите во оваа сегашна ваша состојба?
Mislam deka moze segasnata sostojba ne trajna pa da nemoze cekoj pat e razlicna
Cekaj sega malce intelegencija na voljata ok,no posle kazuvas deka najkljucen faktor i najbiten e иницијацијата како практично објаснување на симболите -ova bi go ispital kako moze ako nekoj ne vo polna parea so intelegenicjata na voljata i ne ja koristi dovolno da preku inicijacija razbere nesto mi nema logika toa da e pobiten del i da donese razbiranje so samoto toa sto ke se projde kroz inicijacija
Dali vasite tajni se samo i iskljucivo za inicirani ,zosto ne se za site ?
Dali e coveckata indivuda uslovena da gi doznae tajnite misterii da mora da projde kroz inicijacija i da se zaclenuva zarem toa ne e covecko pravo i sloboda na sekoja individua ?
Zosto nemozes da davas odgovor ,dali postoi strav od dogmatiziranje,razapnuvanje ,pogresno razbiranje i tolkuvanje koe ke dovede siroki masi da ve napadnat i da vi ja narusat slobodata na postoenje
Heheh si pisuvas po blogcinja
Nemozes da znaes dali ke me zastranis ili ne ako ne se vpustis vo prijatelski odnos na komunikacija,integritet ,nepreistrasno i bezuslovno spodeluvanje
Ok ako razbiram nesto spored svoja sposobnost i odgovrnost,ne gledam potreba od nadvoresen faktor na uteha i podrska kade i kako da prodolzam ili dali dobro rabotam si go imam kako kaza vnatresnoto koe smetam deka vodi kon razotrkivanje na rabotite bez razlika dali nekoj nadvoresno prosol inicjacija ili ne .Ima dosta poedini slucai na individui koi gi razbrale misteriite bez da bidat inicirani ili da progaat kroz skalilo na inicijatorski krugovi
Мене единствено што ми текнува е оној проклет дуализам на + и -, на Исус и Сатана, на ниското со високото... собрано од различни системи..
И Јупитер и денес се обожува, од некои.
И има разлика Јупитер како бог и Јупитер како една од седумте планети.
Опасно е да ги мешате нивоата на магиска работа.
Pa zatoa ti zborev de
da i denes tacno ,bogami opasno e da se mesaat nivoata na magiska rabota i zatoa baram da cujam vase tolkuvanje i objasnuvanje za tie raboti.Tocno za toa i ti zborev sto go spomna Isus i Satantata na hristijanski kazano
Pa so Sol Ivictus neli e Sirius ili Saturn,Set?
Hadit neli e jadroto vnatre vo nas i vo zvezdite i vo se.
Zakonot na Telemata ako me prasuvas za cela kniga na zakonot nemozam da ti ja kazam u tri recenici no ako me prasuvas za sloganot Love is the law ,love under will .Mozam da kazam deka ima dubina ako se posmatra i navleze dlaboko ,celosno ,nepristrasno ,bez dogmi i ideaologii,bez strav samiot toj slogan ja prikazuva sustinata dokolku se glade jasno i nepodeleno