Мултикултурализмот, и неговата злоупотреба

Член од
13 декември 2011
Мислења
504
Поени од реакции
816
Ако не си родена таму, јас гледам проблем во нивното бранење. Ако воопшто си таму, сигурно не си отишла со претходно учење на јазик нели? Запиши се на курс? :ROFLMAO: Јазикот им е како кучиња кога се касаат. Мене при влез во некоја држава, што себе се декларира како отворена за имигранти, НЕ ми е должност да го знам нивниот јазик. Ќе го научам кога ќе бидам таму. Само фашистичка држава може да го бара тоа. Еј, да...во Втората светска војна токму Шведска беше на страната на Хитлер нели? ;)
Види, разликата е во тоа што ти конкурираш за одредено работно место и се натпреваруваш со швеѓани за истото.
Се ти е на готово, но условот ти е да го знаеш шведскиот јазик (сигурно не течно) за да успееш да се снајдеш, а и да им олесниш на твоите колеги во комуникацијата (ако си ја симнат круната од главата и се смилуваат да ти направат муабет)
Ако отидеш директно во Шведска и се обидеш да бараш секаква работа, се сомневам дека ќе ти бараат јазик.
Ама така е секаде.

Последно уредено:
Т

Триптико

Гостин
Види, разликата е во тоа што ти конкурираш за одредено работно место.
Се ти е на готово, но условот ти е да го знаеш шведскиот јазик (сигурно не течно) за да успееш да се снајдеш, а и да им олесниш на твоите колеги во комуникацијата (ако си ја симнат круната од главата и се смилуваат да ти направат муабет)
Ако отидеш директно во Шведска и се обидеш да бараш секаква работа, се сомневам дека ќе ти бараат јазик.
Ама така е секаде.
Бараат и тоа буквално за секаква работа. Јас не сум пробал директно, ама имам доволно што пробале и немаат причина да ме лажат. Не ги брани толку. Секаде јазик треба, не викам не. Ама не уште на влегување на граница. Има професии во кои токму англискиот е поважен, а не шведскиот. Која е користа од познавање јазик ( биди сигурна дека не бараат основно, туку разговорно ниво) кај програмер, систем инжињер, магационер, возач (донекаде) и слични професии? Тие немаат допир со надворешни лица, нема потреба да се разбираат со купувачи, добавувачи и слично. Плус, нели Шведска е број 2 во користење на англискиот јазик на светско ниво? Што е проблемот во првите 6 месеци (еве и 1 година нека е) да го користам англискиот како универзален јазик на светско ниво, па со тек на време да го учам нивниот? И повторно ќе кажам. Обичниот народ е ПРОТИВ странци на нивна територија. Само што никој не го прашува. Нека распишат референдум, па ќе видиме колку ќе останат.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.085
Поени од реакции
1.254
Види, разликата е во тоа што ти конкурираш за одредено работно место и се натпреваруваш со швеѓани за истото.
Ама така е секаде.
Мислам дека стартно ако знаеш англиски нема потреба на шведски..[DOUBLEPOST=1417887952][/DOUBLEPOST]
Бараат и тоа буквално за секаква работа. Јас не сум пробал директно, ама имам доволно што пробале и немаат причина да ме лажат. Не ги брани толку. Секаде јазик треба, не викам не. Ама не уште на влегување на граница. Има професии во кои токму англискиот е поважен, а не шведскиот. Која е користа од познавање јазик ( биди сигурна дека не бараат основно, туку разговорно ниво) кај програмер, систем инжињер, магационер, возач (донекаде) и слични професии? Тие немаат допир со надворешни лица, нема потреба да се разбираат со купувачи, добавувачи и слично. Плус, нели Шведска е број 2 во користење на англискиот јазик на светско ниво? Што е проблемот во првите 6 месеци (еве и 1 година нека е) да го користам англискиот како универзален јазик на светско ниво, па со тек на време да го учам нивниот? И повторно ќе кажам. Обичниот народ е ПРОТИВ странци на нивна територија. Само што никој не го прашува. Нека распишат референдум, па ќе видиме колку ќе останат.
Да ама шведскиот е државен јазик, со англискиот јазик ќе се снајдеш привремено,сепак ќе треба да се научи државниот јазик..

Последно уредено:
Т

Триптико

Гостин
Да ама шведскиот е државен јазик, со англискиот јазик ќе се снајдеш привремено,сепак јас мислам дека ќе треба да се научи државниот јазик..
Никој не прави проблем во врска со потребата да се знае државниот јазик. Проблемот е што од една страна државата се декларира како отворена за сите надворешни, а од друга страна те дискриминира по сите можни основи. Само со англиски не поминуваш. Ако немаш шведско презиме, бриши дека ќе добиеш нешто. Ако си со потемен тен, коса и очи...исто бриши дека ќе те сметаат за рамноправен. Ако си со подобро образование од нив, а не ги исполнуваш другиве "услови", џабе ти е. Ако стапиш во брак со нивна, (не сум сигурен колку беа) не смееш да работиш неколку години, а во исто време може да те исфрлат од државата (или ова само во Норвешка беше, треба да проверам). Значи, тие очекуваат како имигрант да се појави Швеѓанец, со одлично познавање на јазикот, со нивна диплома, нивно работно искуство, со нивна физиономија...Тоа што го гледаме во "прибирање" на секакви од секаде, биди сигурен дека Шведска и тоа како го наплатува на други начини.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.940
Поени од реакции
25.411
Никој не прави проблем во врска со потребата да се знае државниот јазик. Проблемот е што од една страна државата се декларира како отворена за сите надворешни, а од друга страна те дискриминира по сите можни основи. Само со англиски не поминуваш. Ако немаш шведско презиме, бриши дека ќе добиеш нешто. Ако си со потемен тен, коса и очи...исто бриши дека ќе те сметаат за рамноправен. Ако си со подобро образование од нив, а не ги исполнуваш другиве "услови", џабе ти е. Ако стапиш во брак со нивна, (не сум сигурен колку беа) не смееш да работиш неколку години, а во исто време може да те исфрлат од државата (или ова само во Норвешка беше, треба да проверам). Значи, тие очекуваат како имигрант да се појави Швеѓанец, со одлично познавање на јазикот, со нивна диплома, нивно работно искуство, со нивна физиономија...Тоа што го гледаме во "прибирање" на секакви од секаде, биди сигурен дека Шведска и тоа како го наплатува на други начини.
Пак ќе те корегирам, можеш да работиш!

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Kako mozi edna drzava da se nareci liberalna ,ako na svojot narod mu zabranuva kritika na nesto so e negativno.Znaci devinitivno neoliberalive se so epten isprani mozoci,zamisli ovie ludacive od IsIs se spremaat da secat glavi niz evropa na sekoj so ne se vodi spored serijatot,a liberalnive grevovi promoviraat multikultura.:facepalm:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.134
Поени од реакции
27.695
Ска е крив, натака ја отера работата :D.
не ме напаѓај мене зашто ти почна со таквите постови за што повеќе преферираш од бели и црни партнери :
@Ska Maniac - Шо праиме што јас сум белец и преферирам бели пратнери а пак сум ЗА "расно" мешање? :D
[DOUBLEPOST=1417957419][/DOUBLEPOST]
Ако швеѓаните не сакаат странци и се непријателски настроени кон нив, тогаш зошто се прикажуваат како слободумна земја и ги отвараат границите за прием на се и сешто, без никакви проверки, ризикувајќи државата да им стане се, само не Шведска?
Зашто политичарите им се продадени души како у цела ЕУ.....[DOUBLEPOST=1417957840][/DOUBLEPOST]
Добро е! Некој да го укапира она што го зборувам цело време. Мило ми е што барем некој ја виде вистинската слика и ги симна розовите очила.
Само слабо активни се новиве генерации........
Државата им се претвора во дувло на криминалци,педофили,ретардирани од трет свет тие си ќутат и само што бараат еден јазик да научиш фашисти се... (муабетов е ко : кај ми даде да те ебам ,дај сама завршија работата зашто иначе ке те тужам за врбување)
Затоа ние сме демократија и земја на слободата каде што исти такви дивјаци седат у влада ,зимаат 2000 евра плата и збор не знаат од јазикот.

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.940
Поени од реакции
25.411
Само слабо активни се новиве генерации........
Државата им се претвора во дувло на криминалци,педофили,ретардирани од трет свет тие си ќутат и само што бараат еден јазик да научиш фашисти се... (муабетов е ко : кај ми даде да те ебам ,дај сама завршија работата зашто иначе ке те тужам за врбување)
Затоа ние сме демократија и земја на слободата каде што исти такви дивјаци седат у влада ,зимаат 2000 евра плата и збор не знаат од јазикот.
Друг ни беше муабетот со Триптико. Инаку ќе пренесам искуство на бивш затвореник, вика дека најголем број силувачи и педофили по затворите се Швеѓани. Странци заглавуваат таму најчесто ради тепачка и кражба.

Член од
7 ноември 2014
Мислења
444
Поени од реакции
1.007
Друг ни беше муабетот со Триптико. Инаку ќе пренесам искуство на бивш затвореник, вика дека најголем број силувачи и педофили по затворите се Швеѓани. Странци заглавуваат таму најчесто ради тепачка и кражба.
Логично е да повеќето бидат Швеѓани.Сепак тие се најбројни таму.Кога станува збор за имигрантите се смета pound for pound,односно според размерот колку се од вкупната популација во Европа,колку голем дел од нив се поврзани со вакви напади

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Точно е дека врие од расисти работодавци и ова страшно фрустрира.
Сепак има и странци кои го знаат добро јазикот, имаат диплома и ги бива за работата и тие успеваат да се пикнат на добри работни места. Нив им е многу битно да го зборуваш јазикот и да имаш квалификации за работното место.
Што е фрустрирачко во тоа што Швеѓанец не сака да вработи Индиец само поради тоа што е Индиец?Па не сака бе зошто да сака , кои се тие либерали што ке го натераат да го вработи Индиецот( и покрај тоа што он ке работи за 10 пати помала плата од Швеѓанецот, и е најверојатна и морално и интелектуално позатупен )?Го знаат јазикот колку толку , ама никогаш нема да ја имаат таа европска култура и начин на живеење. Токму поради такви либерали западна европа станува дувло од ''не европски народи''. Поради ова либерално педерско општество се случуваат овие немили работи што се случуваат и тука кај нас во моментов , борци за права на малцинства:facepalm: тоа треба да се ликвидира у буквална смисла и да се острани од корен , за да се вратиме во некои нормално општество колку толку.А вие ''наши'' мулти-култи борци вратете се во реалноста не забегувајте да не ве снајде нешто што воопшто не очекувате.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.134
Поени од реакции
27.695
bzirq.jpg

Eве ти страница да видиш кој е силувач а кој силуван : https://themuslimissue.wordpress.com/2012/08/20/the-living-hell-for-swedish-women-5-muslims-commit-nearly-77-6-of-all-rape-crimes/

http://www.barenakedislam.com/2014/02/07/muslim-immigrant-gangs-having-all-but-destroyed-swedish-cities-like-malmo-are-expanding-their-crime-and-burglary-sprees-to-oslo-norway/

http://www.liveleak.com/view?i=de1_1394099792

А еве и пример од Британија од градот Ротерам :
http://en.wikipedia.org/wiki/Rotherham_child_sexual_exploitation_scandal

http://ceasefiremagazine.co.uk/kind-perpetrator-race-religion-gender-rotherham-child-abuse-scandal/

10660274_616298481848750_1593011176191667115_n.jpg

И решението за сите такви : 10352035_628915063920425_5539523412549301034_n.jpg

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.940
Поени од реакции
25.411
Да, веќе спомнав дека оваквите сајтови не се добар извор на информации. Најди ми од независни медиуми кои го тврдат ова, па ќе правиме муабет.[DOUBLEPOST=1417965840][/DOUBLEPOST]
Логично е да повеќето бидат Швеѓани.Сепак тие се најбројни таму.Кога станува збор за имигрантите се смета pound for pound,односно според размерот колку се од вкупната популација во Европа,колку голем дел од нив се поврзани со вакви напади
Не читаш што пишувам, „најчесто емигрантите заглавуваат во затвор поради тепачка или кражба“, значи не зборуваме за процентот на емигранти и Швеѓани во затвор, туку за причината поради кои тие се таму. Швеѓанец ретко се тепа и ретко краде. Успат ќе пренесам и друго искуство, кога имаше фудбалски натпревар во Црна Гора, виделе 50 годишен Швеѓанец како се набацува на девојчиња од 15-16 години. Му спискале малку, па типот се повлекол.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.134
Поени од реакции
27.695
Да, веќе спомнав дека оваквите сајтови не се добар извор на информации. Најди ми од независни медиуми кои го тврдат ова, па ќе правиме муабет.[DOUBLEPOST=1417965840][/DOUBLEPOST]
Сакаш да кажеш дека измислица се овие факти само за да ги оцрнат изродиве !?!?!?
Сакаш да кажеш дека во Ротерам 1400 деца намерно лажат дека се силувани !?!?!??!
Башка ги отвори ти сите сајтови ,ги разгледа !?!?!?
10 весника на насловна страница го имаат ставено скандалот од Ротерам и сите весници се на Латас и шират само меѓуетничка омраза а !?!?!?!
Мулти - Култи проверете си ги ставовите дур е рано ....
Кога ке дојде време на наша кожа да го почуствуваме тоа (или недај боже на децата наши да го почуствуваат) ке биде касно. (ако веке не го чуствуваме и ако не е касно до сега) :notworthy:

Не очекувај дека мас -медиумиве ке ги објават овие вести.Тие работат на лажната пропаганда за мултикултурализам.

Плус да те прашам дали знаеш дека во Дизелдорф и Келн имаше анти-имиграциски и анти-исламски протести !?!?
http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/10/27/4000-Riot-Germany-17-Arrests
Koj посран медиум го објави ова кај на во МКД на пример !?!??!
А за убиен муслиман или нигер у некоја припиздина у Казахстан одма ударна вест станува во кај нас !?!?!?!
БТВ 7 страници барав сега на нет да ти постирам за да видиш масовност и сите 7 се бутнати и избришани . Тоа е тоа што ти викам дека на некој со црно капче на темето и со зулуфи што му се клања на Јехова не му се допаѓа реалната слика ....[DOUBLEPOST=1417971617][/DOUBLEPOST]Еве ти ги и Дојче Веле http://www.dw.de/united-against-salafism-right-wing-scene-surges-in-germany/a-18005284

Kajgana Shop

На врв Bottom