Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Најмногу ме нервираат натпреварите каде што играчите излегуваат на терен и не играат фудбал. Годинава овој е втор таков натпревар, а прв се разбира беше оној против Атлетико на гостински терен.

Најмногу ме нервираат натпреварите каде што играчите излегуваат на терен и не играат фудбал. Годинава овој е втор таков натпревар, а прв се разбира беше оној против Атлетико на гостински терен.
Третиот (или втор, а овој трет) беше против Џенова.

Третиот (или втор, а овој трет) беше против Џенова.
Јас мислам дека си грешка. Против нив имавме шанси и тоа солидни, но сепак играта ни беше лоша. Јас можам да прифатам лоша игра затоа што фудбалерите не се машини, и не може секогаш да играат добро. Тоа што не можам да го прифатам е денешниот пристап и оној против Атлетико каде што воопшто фудбалерите не излегоа да играат фудбал. Значи не играа лошо, туку воопшто не играа.

Ова од месечината се гледаше дека се задоволни и двете екипи со по бодче... мирољубиво,пријателски.... нема што да се коментира, лошо што Џорџо ќе паузира следната со Самп, па незнам како ќе играме ..
ovoj maliot matielo neka igra, neka mu se dava sansa i veruvam deka ke ja iskoristi

ПА од сателит се гледаше дека ова е натпревар само за пари, пари кои ќе се соберам со медиумската машинерија и едните идругите играја со 30% од снагата се подчукнаја на почеток и толку, и на Фиорентина и на Јуве му одговараше бод и реално ова ни е најтешкото гостување во овој дел од сезоната, најтешко во смисла стално губиме поени тука па сега извадивме еден бод во време на повреди и кризи во одбраната. Играчите повеќе се пазеа од повреди и си ја чуваа силата. Уште со Коман ко излезе мирисаше на нешто или ептен има мадиња не знам. Сите удари ги имаа над голот играчите и од кај нас и од кај нив, залагање 0.

Алегри денес го рече ова :

With Lichtsteiner out and Padoin tending to do better at left-back, I tried to provide more protection against Cuadrado’s pace and then switch back in the second half,” the Coach told Sky Sport Italia.

Chiellini and Ogbonna were booked, so I tried to maintain the system to the end. Fiorentina contrasted us well and we had three chances that we should’ve taken better, as in these tight games the final ball should not be misplaced.

In the first half we were caught out on the break from a Vidal misplaced pass, which is unusual, as we made more mistakes than usual tonight.”

“I could’ve introduced Morata for Pereyra, but I had two centre-backs booked and it was too much of a risk.”

Целосно интервју :

Massimiliano Allegri explained his change of tactics as Juventus were held 0-0 by Fiorentina.

After winning all six competitive games in November, Allegri shelved the four-man defence for a return to the 3-5-2. It resulted in their first Serie A goalless stalemate since November 2012, a run of 76 games with at least a goal.

“With Lichtsteiner out and Padoin tending to do better at left-back, I tried to provide more protection against Cuadrado’s pace and then switch back in the second half,” the Coach told Sky Sport Italia.

“Chiellini and Ogbonna were booked, so I tried to maintain the system to the end. Fiorentina contrasted us well and we had three chances that we should’ve taken better, as in these tight games the final ball should not be misplaced.

“In the first half we were caught out on the break from a Vidal misplaced pass, which is unusual, as we made more mistakes than usual tonight.”

Kingsley Coman had his second Serie A start, the first alongside Fernando Llorente.

“Coman had a good game and is particularly dangerous on the one-on-one. Llorente worked well, it was not easy and we didn’t develop our football as well, but when both teams mirror each other in tactics it inevitably comes down to individual duels.

I chose Llorente because in physical terms he holds the ball up well and did that a lot in the first half. Coman attacks the space, so having two players doing that was risky and could’ve left us without reference points in attack.

“I could’ve introduced Morata for Pereyra, but I had two centre-backs booked and it was too much of a risk.”

Juventus also rotated ahead of Tuesday’s decisive Champions League clash with Atletico Madrid.

“We have excellent sensations. It’s an important match, we must try to win with two clear goals, as our objective is to qualify and hopefully even top the group.”

A draw would be enough to send the Bianconeri through to the knockouts.
[DOUBLEPOST=1417828212][/DOUBLEPOST]Друго не ми се бендиса Погба денес мн ги комплицираше работите кога требаше еден едноставен потег било подавање, шут, дриблинг, некогаш ми се чини дека игра за публика и дека е себичен али се простува злато вреди, ма да денес го сватив Дешамп зошто велеше некни дека мн комплицира погба кога е едноставно и дека мн треба уште да учи.

Коман е одличен само што како секој млад играч мн грешни одлуки донесва на пр кога да подај, кога да дрибла, кога да шутира.

Пофалби само за Бонучи и можда Локи оти премногу се трудеше.

Последно уредено:
Стварно не ми е јасно како тоа ни одговара бод. Рома ако победи утре ќе ни се доближи на еден бод на табелата.

Стварно не ми е јасно како тоа ни одговара бод. Рома ако победи утре ќе ни се доближи на еден бод на табелата.
Сакај да зачуват каква таква предност пред Рома без да се потат,повредат, уморат. Со оглед дека среда е најбитната утакмица во цела сезона.
EDIT: Лани од тука извадивме 0.

Последно уредено:
Со оглед на тоа кој им е тренер на Сасуоло, утре Рома ќе ја има најлесната утакмица во сезоната. Као Конте првата сезона, триесе и некое коло, се бори за титула а ми игра нерешено со Лече.

Тоа е луѓе, на терен излегоа да "играат", а со паметот веќе беа во Вторник. Јас сваќам дека 3-5-2 веќе не им одговара на фудбалерите, ама неможам да сконтам како тоа цели 90 минути немавме барем еден ебан шут на гол. Воопшто не претставувавме опасност кон голот на Нето. Алегри се обиде демек да ни замачка очи со влегувањето на Тевез, ама и тој ништо не направи.
Следниот натпревар во лигата ни е истотака тежок со Сампдорија, изненадувањето на сезоната. Среќа што Михајловиќ е казнет 2-3 натпревари, па ќе го нема на клупата, па тука ни е шансата порелаксирано да влеземе во тој натпревар. Ама ај, прво да видиме што ќе направиме со Атлетико, па после ќе му ја мислиме за домашното првенство.

Синоќа Ди Марцио објави дека делегација на Јуве денес ќе биде во Хрватска со цел да види какви се шансите тој Крамариќ да дојде во Торино.

Зошто е казнет Михајлович? Не сум забележал...

Едит: Сега разгледав, нема никаква одлука каде што пишува дека Михајлович е казнет.

Абе у Копа Италија добил црвен, и сам се казнил (парично).

Едит: Mihajlovic will miss the next match against Inter Milan and would also be banned if Sampdoria progresses to the quarterfinals against either Napoli or Udinese.

Gabbiadini on verge of joining Napoli & how prospects become assets
http://gianlucadimarzio.com/en/calc...f-joining-napoli-how-prospects-become-assets/

So why is Juve in such a rush to sell Gabbiadini? After all he’s having a good season for Sampdoria and he could certainly be a great option for Juve’s front line in the future. The biggest factor is that next summer co ownership agreements will end in Italy for good, Juventus would be forced to either buy out Sampdoria next June or sell him altogether. In addition, unlike Simone Zaza (another player whose future Juve controls) who often talks about wanting to be on the bianconeri’s squad someday, Gabbiadini has never appeared to want to play for Juventus- something we also saw with Ciro Immobile last year.

I think most Juventini are fine with the Immobile sale after seeing Morata perform, that is a great example of a prospect being used as an asset successfully.

Порака до Марота:

" Нетуку ми шетај по Хрватска, фати си автобус и правец кон Реџо Емилија по Ѕаѕа"

:place:

10806411_905119152846345_4269471760858876190_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom