Прашање за Христијанството III

• Креатор на темата Креатор на темата exlexmk
  • Време на започнување Време на започнување
ТИ си знаеш. Голем си.

Мојот впечаток е тој - дека очигледно си ја промашил поентата на Христовото учење, и евидентната сличност со Комунизмот, за кој велиш дека исто така имаш доволно сознанија.
Остај ме ти мене.Тоа е твое мислење.Јас ти побарав доказ ама гледам ти не сакаш да го дадеш или го немаш како и секогаш,ти и овие вечни,дежурни што клеветат.Јас ставив во заграда дека тоа е грубо кажано односно хипотетички... ако не знаеш што е преводот на ,,грубо кажано'' тогаш тражи го значењето.Кратко ќе кажем,тој што мисли дека еден ист е Богот во кој сите религии веруваат... тогаш тој апсолутно му треба некоја постручна теолошка едукација.. Тоа од мене.

Остај ме ти мене.Тоа е твое мислење.Јас ти побарав доказ ама гледам ти не сакаш да го дадеш или го немаш како и секогаш,ти и овие вечни,дежурни што клеветат.Јас ставив во заграда дека тоа е грубо кажано односно хипотетички... ако не знаеш што е преводот на ,,грубо кажано'' тогаш тражи го значењето.Тоа од мене.

Ок. Одамна не влегувам во дискусии. Терај си ти теолошки дискусии со останатите.

Само тој пример кој што е грубо кажан, те девалвира како поборник на Хриситјанството....грубо кажано.

Ок. Одамна не влегувам во дискусии. Терај си ти теолошки дискусии со останатите.

Само тој пример кој што е грубо кажан, те девалвира како поборник на Хриситјанството....грубо кажано.

Напротив,само го аргументира мојот пост.Пак ќе се цитирам ,,Тој што мисли дека еден ист е Богот во кој сите религии веруваат... тогаш тој апсолутно му треба некоја постручна теолошка едукација''.

Напротив,само го аргументира мојот пост.Пак ќе се цитирам ,,Тој што мисли дека еден ист е Богот во кој сите религии веруваат... тогаш тој апсолутно му треба некоја постручна теолошка едукација''.

Јас не ти го спорам ова.

Ти го оспорив лошиот пример, кој што ти ја урива идната дискусија по тоа прашање.

Јас не ти го спорам ова.

Ти го оспорив лошиот пример, кој што ти ја урива идната дискусија по тоа прашање.
Ќе го аргументираш тој став или само ќе лупаш како Максим по дивизија ?

Ќе го аргументираш тој став или само ќе лупаш како Максим по дивизија ?

Јок. Ако самиот не можеш да увидиш каде грешиш со примерот, тогаш ќе ти се покаже самото понатаму.

Јок. Ако самиот не можеш да увидиш каде грешиш со примерот, тогаш ќе ти се покаже самото понатаму.
Kога ќе собереш храброст да го докажеш своето мислење/став,бујрум.Со задоволство чекам.До тогаш поштеди ме од виличарење..

Да нема(ше) разлика, тогаш и рисјаните ќе го прифатеа...
Мислиш му е гајле на еден семоќен Бог шо став има група граѓани собрани околу некој поп?[DOUBLEPOST=1417651233][/DOUBLEPOST]
Јуда го немало ... Се обеси, ти текнуе?

4 дека Тој беше погребан и дека на третиот ден воскресна, според Писмата,
5 и дека му се јави на Кифа и потоа на Дванаесетте
1 Коринтјани 15

Последно уредено:
Христијанството е копија на јудаизмот направена од слаби материјали и неквалитетно, то е како кинеска копија на некој познат бренд, пример кинезите ќе направат 500 милиони свои ајфони споредбено со 100 милиони амерички, али иако ги има 5 пати повеќе, сите се 10 пати послаби од оригиналот

Ќе ми појасниш ли што сака пророкот Езекиел да каже?

http://dobro.in/mk/26/16

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom