Прашање за Христијанството III

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
ТИ си знаеш. Голем си.

Мојот впечаток е тој - дека очигледно си ја промашил поентата на Христовото учење, и евидентната сличност со Комунизмот, за кој велиш дека исто така имаш доволно сознанија.
Остај ме ти мене.Тоа е твое мислење.Јас ти побарав доказ ама гледам ти не сакаш да го дадеш или го немаш како и секогаш,ти и овие вечни,дежурни што клеветат.Јас ставив во заграда дека тоа е грубо кажано односно хипотетички... ако не знаеш што е преводот на ,,грубо кажано'' тогаш тражи го значењето.Кратко ќе кажем,тој што мисли дека еден ист е Богот во кој сите религии веруваат... тогаш тој апсолутно му треба некоја постручна теолошка едукација.. Тоа од мене.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Остај ме ти мене.Тоа е твое мислење.Јас ти побарав доказ ама гледам ти не сакаш да го дадеш или го немаш како и секогаш,ти и овие вечни,дежурни што клеветат.Јас ставив во заграда дека тоа е грубо кажано односно хипотетички... ако не знаеш што е преводот на ,,грубо кажано'' тогаш тражи го значењето.Тоа од мене.
Ок. Одамна не влегувам во дискусии. Терај си ти теолошки дискусии со останатите.

Само тој пример кој што е грубо кажан, те девалвира како поборник на Хриситјанството....грубо кажано.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ок. Одамна не влегувам во дискусии. Терај си ти теолошки дискусии со останатите.

Само тој пример кој што е грубо кажан, те девалвира како поборник на Хриситјанството....грубо кажано.
Напротив,само го аргументира мојот пост.Пак ќе се цитирам ,,Тој што мисли дека еден ист е Богот во кој сите религии веруваат... тогаш тој апсолутно му треба некоја постручна теолошка едукација''.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Напротив,само го аргументира мојот пост.Пак ќе се цитирам ,,Тој што мисли дека еден ист е Богот во кој сите религии веруваат... тогаш тој апсолутно му треба некоја постручна теолошка едукација''.
Јас не ти го спорам ова.

Ти го оспорив лошиот пример, кој што ти ја урива идната дискусија по тоа прашање.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Јас не ти го спорам ова.

Ти го оспорив лошиот пример, кој што ти ја урива идната дискусија по тоа прашање.
Ќе го аргументираш тој став или само ќе лупаш како Максим по дивизија ?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ќе го аргументираш тој став или само ќе лупаш како Максим по дивизија ?
Јок. Ако самиот не можеш да увидиш каде грешиш со примерот, тогаш ќе ти се покаже самото понатаму.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Јок. Ако самиот не можеш да увидиш каде грешиш со примерот, тогаш ќе ти се покаже самото понатаму.
Kога ќе собереш храброст да го докажеш своето мислење/став,бујрум.Со задоволство чекам.До тогаш поштеди ме од виличарење..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Да нема(ше) разлика, тогаш и рисјаните ќе го прифатеа...
Мислиш му е гајле на еден семоќен Бог шо став има група граѓани собрани околу некој поп?[DOUBLEPOST=1417651233][/DOUBLEPOST]
Јуда го немало ... Се обеси, ти текнуе?
4 дека Тој беше погребан и дека на третиот ден воскресна, според Писмата,
5 и дека му се јави на Кифа и потоа на Дванаесетте
1 Коринтјани 15

Последно уредено:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Член од
3 септември 2010
Мислења
6.707
Поени од реакции
9.308
Христијанството е копија на јудаизмот направена од слаби материјали и неквалитетно, то е како кинеска копија на некој познат бренд, пример кинезите ќе направат 500 милиони свои ајфони споредбено со 100 милиони амерички, али иако ги има 5 пати повеќе, сите се 10 пати послаби од оригиналот
Ќе ми појасниш ли што сака пророкот Езекиел да каже?

http://dobro.in/mk/26/16

Kajgana Shop

На врв Bottom