Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Очигледно само јас не сум задоволен од играта на ЛФЦ денес :D

Какви глупаци се браќава е невидена работа. Ке ме избркаат од дома бре џукели една неваспитани. Да неможе човек на раат меч да гледа.

- Прво сакам да го изразам загриженост во однос на судиските одлуки последниве мечеви, а поготово денес онаа бишкана Масонска.
- Миноле голман е како маж без патлак.
- Ламберт е мозок, страшено благодарен играч. Е сега јебига олдтајмер е ама душа од соиграч.
- Шкртел како условно кажан светецот во одбраната доби само еден воздушен дуел и тоа при акцијата за црвениот.
- Сега се виде зашто не игра Морено. Братов нема грам мозок. Колку ли само пати ја избаци по земја и по средина. Па нешто ја пимпла ја гради. Не е на арно овде.
- Џон Гленсон братот, 8 секунди го нема во кадар(!) при првиот гол. Ма колку и да биле токмаци Мино и Шкртел ова е недопустливо.

Кога го спомнавте Коноп еве нешто интересно од денес.
...Konoplyanka’s road to Western Europe is complicated as Ukraine has deteriorated into a political conflict zone with Konoplyanka finding himself in the centre of great power economics and an internal struggle between two of Ukraine’s most powerful oligarchs, Rinat Akhmetov and Ihor Kolomoyskyi.

....that Kolomoyskyi, a Ukrainian-Cypriot Israeli of Jewish descent, prefers only to negotiate with fellow Jews and favoured signing a deal with Tottenham Hotspur’s chairman Daniel Levy.
А кога ги фативме и евреиве, според мене дури малце му се 5 меча на гомноно.

Пф, Џерард више немал сила напред да игра. Муабет за мали деца. Може, само на Роџерс му е страв да го седне на клупа, дали ради авторитет, дали ради мисли дека ако Џерард не игра нема шанси да тепаме, не знам, ама ја би го играл него на оваа позиција еднаш неделно, па макар и да преседува по некоја утакмица у midweek. Лукас е у супер форма и тоа треба да се искористи колку што може подолго, мада знам дека евентуално ќе падне и ќе се врати по старо. Секако јасно е дека треба да се бара технички поткован заден везен кој знае да одзема топки и да ора по теренот 90 минути. Еден таков многу би ни ја зацврстил играта.

Друго, добро е, каква и да е играта вадиме некој поен. 8мо место со 20 поена, Вест Хем, Сотон и Свосни пред нас, екипи кои цел свет очекува да паднат во форма евентуално, па ако го земеме тоа здраво за готово и работите продолжат да се движат со ваков тек, по се изгледа дека колку и да играме топло-ладно, ќе биде ко што сите предвидуваа на почеток на сезона, од топ 5те екипи, една за малце ќе си испадне од топ 4

Лукас го возвраќа ударот. После мечов повторно почна да го следи офишл лфц инстаграм, а не е неактивен па да речеш ај сега после којзнае колку време се пуштил и тоа како е активен на инста. Како мало дете е по соцајалниве, сега ве сакам-сега не ве сакам. :)

- Шкртел како условно кажан светецот во одбраната доби само еден воздушен дуел и тоа при акцијата за црвениот.

Не е точно......
Шкртел имаше 5 од 8 воздушни дуели добиено...
Коло имаше 3 од 5 ...

Шкртел одигра и те како добро...два пати ја ставаше главата пред топката....вториот пат дури беше и те како опасно![DOUBLEPOST=1417587873][/DOUBLEPOST]
Onie takozvani mamlazi u odbrana ne smeeja da dozvolat shut.
Btw, se stiti i brani pobliska na direkten napad.
Mene u Vardar. Koga vie bevte neplanirani uste ;) mi velea, ako e sam, koso, cuvak pobliska, ako e so bek, na vrtenje, brani podalecna oti 98% taka odat.

Am, Sho znam de jas : D

Брат.....оваа е од оние 2% кои се гледаат од авион.
FNu4xWN.png

Неможе бе цела екипа да ти ја чува подалечната статива а ти да оставаш едно метро за шут на ПОБЛИСКАТА статива!

Знам дека Коло кумуваше за целата ситуација....ама ова требаше рутински да се одбрани.[DOUBLEPOST=1417589881][/DOUBLEPOST]Во врска со играта....:facepalm:

Да имаш играч повеќе....
Да водиш 2-1 ....
Да повлекуваш офанзивен фудбалер од игра а да пушташ дефанзивен. (Ален и не е толку дефанзивен ама тоа му беше задачата)

Човече од почеток на сезона се мачиме со играта....се мачиме со воиграноста....нему му се укажува шанса од 30 минути за да ја крене самодовербата, тој ја крева самодовербата на противничкиот тим со повелкувањето во бункер!

Констатацијата од вчера дека Роџо веќе не знае каде тера е точна.
Синоќашната реакција на Роџо со измените и тактиката во последните 30 мин....беше во превод.....спасив г’з од отказ!

Според мене после голот измените требаше да бидат по овој редослед..
Џерард = Чан
Ламберт = Маркович (на ова и фактот дека црвен доби најсилниот играч во одбраната Морган)
Стерлинг = Кутињо

Со овие измени ќе се заштитеа овие тројца кои се и те како битни играч во моментов.

Со исклучок на Стерлинг....Ламберт и Џерард ги немаше цело второ полувреме односно после голот на Џерард.

Друг факт дека Роџо беше катастрофа синоќа...
Веќе сме во план да се браниме....ајде да се проголта тоа.
Која е логиката да вадиш играч кој може и те како да трча (Лалана) а да оставаш играчи кој што после 70 минута немаа сила ниту малото прсте да го мрднат (Ламберт и Џерард) а камоли да трчааат.

Да не ја растргам многу, ќе имам цел реферат...

Со таков пристап кон играта....Базел и манјун ќе играат баскет со нас!

Последно уредено:
Тоа е и мојот став, дека Базел и МанЈу ќе не отворат, како конзерви.
Изгледа само јас и ти не сме задоволни од вчерашната игра.

Рики, Стиви ќе изигра вака ама викендов мора да одмара за да пружи ваква партија со Базел ако сакаме нешто повеќе...[DOUBLEPOST=1417598970][/DOUBLEPOST]
10520684_778199792241940_8550527706592866550_n.jpg

Незнам дали очекувавте победа од 0-5, ама во моментов кога сме во крш форма, ваква победа е кец на десетка. Веќе станува јасно дека сме се подобри и подобри, а понатаму мислам дека ќе имаме уште подобри настапи, бидејќи тимот со секоја победа добива на самодоверба. Не дека играта беше сјајна, и јас се нервирав заради бункерот, ама го добивме тоа што го сакавме и штета што од уште една-две контри не дадовме уште некој гол.

@superstarpizza , да беше до тебе, немаше воопшто ни да го ставиш Стиви синоќа во игра, па и немаше да победиме. Некогаш, ама само некогаш менаџерите знаат нешто повеќе од нас.

Незнам дали очекувавте победа од 0-5, ама во моментов кога сме во крш форма, ваква победа е кец на десетка. Веќе станува јасно дека сме се подобри и подобри, а понатаму мислам дека ќе имаме уште подобри настапи, бидејќи тимот со секоја победа добива на самодоверба. Не дека играта беше сјајна, и јас се нервирав заради бункерот, ама го добивме тоа што го сакавме и штета што од уште една-две контри не дадовме уште некој гол.

@superstarpizza , да беше до тебе, немаше воопшто ни да го ставиш Стиви синоќа во игра, па и немаше да победиме. Некогаш, ама само некогаш менаџерите знаат нешто повеќе од нас.

Што е до мене со сигурност немаше да игра Џерард, туку ќе влезеше во последните 15 минути!
А тоа дека немало да победиме без него е релативно....ама сигурен сум дека heat мапата на Џан ќе беше пожолта!

Што се однесува до очекувањата...никој не очекуваше резултат од 0-5....ама јас сигурно не очекував дека на резултат 2-1 со играч повеќе ние ќе повелекуваме играчи од нападот за да пуштеме дефанзивци....а притоа ниту еден од битните играчи не беа поштедени во период кога во месец Декември треба да се одиграат 8 утакмици.....а тоа значи секоја недела по 2!

Што е до мене со сигурност немаше да игра Џерард, туку ќе влезеше во последните 15 минути!
А тоа дека немало да победиме без него е релативно....ама сигурен сум дека heat мапата на Џан ќе беше пожолта!

Што се однесува до очекувањата...никој не очекуваше резултат од 0-5....ама јас сигурно не очекував дека на резултат 2-1 со играч повеќе ние ќе повелекуваме играчи од нападот за да пуштеме дефанзивци....а притоа ниту еден од битните играчи не беа поштедени во период кога во месец Декември треба да се одиграат 8 утакмици.....а тоа значи секоја недела по 2!
Pizza....se slozuvam. Ima opcija like, ama moram da potvrdam:

Ne se branis jebote so jeben Lester ako si Liverpool i 2 lani bez ogled na krshojnata sto ni se deshava.

Se brani rez. so jaka i cvrsta sredina.

Мапата на Џан можеби ќе беше пожолта, ама сигурно немаше да биде MOTM.

Како шо гледаш погоре, и јас не бев среќен поради тоа што се браневме, ама ја остваривме целта, бидејќи реално Лестер немаше нити една шанса во тие 30 минути. Се се сведуваше на центаршути и чистење од страна на нашата одбрана.
Друго, чекавме шанси од контра напади....незнам какви ќе ти беа коментарите ако слепецот Мејсон го свирнеше пеналот над Стиви, и Шмајхел добиеше црвен, или пак ако реализиравме уште една контра, а имавме еден куп шанси за тоа.

Мапата на Џан можеби ќе беше пожолта, ама сигурно немаше да биде MOTM.

Како шо гледаш погоре, и јас не бев среќен поради тоа што се браневме, ама ја остваривме целта, бидејќи реално Лестер немаше нити една шанса во тие 30 минути. Се се сведуваше на центаршути и чистење од страна на нашата одбрана.
Друго, чекавме шанси од контра напади....незнам какви ќе ти беа коментарите ако слепецот Мејсон го свирнеше пеналот над Стиви, и Шмајхел добиеше црвен, или пак ако реализиравме уште една контра, а имавме еден куп шанси за тоа.
Сакаш да кажеш дека ние дадовме гол од изградени акции?

Јас не го гледав второто полувреме, само хајлатс изгледав, затоа не коментирам генерално за утакмицата. Тоа што се бранеле ич не ми се свиѓа, ај да речеш океј, гостински терен и 3-1 резултат, пробуваме да се консолидираме колку толку, али истото го правевме со Стоук при водство од 1-0 на домашен терен, што ќе ни го апне газот еден од следниве натпревари. Нејсе, уште да ги тепаме Сандерленд и ќе имаме добра основа за добри резултати со Базел и manure, бар нема да бидеме утепани без самодоверба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom