Неговите родители против нашата врска

• Креатор на темата Креатор на темата Llola
  • Време на започнување Време на започнување
И како се одвива еден ваш разговор? Рече дека стално зборите и се глеате.

"МАМО МАМО, знаеш што ми рече мајка ми и татко ми? Дека не те сакаат. Па ме напињаат дека не те сакаат бе паааа. Не бе, не знам зошто, појма неам. Ама што да праам бе МАМО, знам дека те прашувам секој ден, ама стварно не знам што да праам со тоа што викаат дека не те сакаат. А нејќам да раскинеме, те сакам. Али како да ги слушам нив секој ден? Што да им речам, МАМО? Што да праам? "

"МАМО МАМО, знаеш што ми рече мајка ми и татко ми? Дека не те сакаат. Па ме напињаат дека не те сакаат бе паааа. Не бе, не знам зошто, појма неам. Ама што да праам бе МАМО, знам дека те прашувам секој ден, ама стварно не знам што да праам со тоа што викаат дека не те сакаат. А нејќам да раскинеме, те сакам. Али како да ги слушам нив секој ден? Што да им речам, МАМО? Што да праам? "
:ROFLMAO: е не си....

Шала на страна, дечкото е зависен од нив. Си работи во нивна (своја) фирма и си пресметува: ако бидам со неа, к*р пари. Ако сум без неа, к*р мир.

Е, ај бирај сега што сакаш. Пари или љубов? Да сакал љубов, одамна ќе си заминел, нели? ;)

Дечко, ако ја сакам и ме сака, може да биде и без лева рака и десна нога - нема сигурно мамичка да ја прашам дали може да бидам со неа.
Така размислувајќи да си ми син ќе се откажам од тебе па живејте заедно

5 години заедно и сеуште не е спремен да им се спротистави машки? Тој ни за 10 нема да се промени. Што ќе ти е таков до тебе?
Да не бидам погрешно сфатена, јас стојам зад тоа дека кога некој/нешто сакаш вистински треба да се бориш од петни жили, ама случајов е сосема друга приказна. Тука треба дечко ти да преземе акција. Постави му услов. Или нека си ги среди домашните или нека те остави да си живееш на раат. Како што него го засега односот со неговите исто и тебе те боли за твојата фамилија. Ти дури и многу си издржала.[DOUBLEPOST=1417477232][/DOUBLEPOST]
Фринге ти си талент невиден

Тој и да го земеш кај тебе, ќе треба да напушти работа за да видите мир , а тоа мало морген, според мене ова е џабе мачење , кад тад ќе биде крај

A да кажеше колку год. имаш ти а колку он.....

а да прочиташе малку погоре каде тотално е се објаснето[DOUBLEPOST=1417512964][/DOUBLEPOST]
Тој и да го земеш кај тебе, ќе треба да напушти работа за да видите мир , а тоа мало морген, според мене ова е џабе мачење , кад тад ќе биде крај

за жал[DOUBLEPOST=1417513068][/DOUBLEPOST]
5 години заедно и сеуште не е спремен да им се спротистави машки? Тој ни за 10 нема да се промени. Што ќе ти е таков до тебе?
Да не бидам погрешно сфатена, јас стојам зад тоа дека кога некој/нешто сакаш вистински треба да се бориш од петни жили, ама случајов е сосема друга приказна. Тука треба дечко ти да преземе акција. Постави му услов. Или нека си ги среди домашните или нека те остави да си живееш на раат. Како што него го засега односот со неговите исто и тебе те боли за твојата фамилија. Ти дури и многу си издржала.[DOUBLEPOST=1417477232][/DOUBLEPOST]
Фринге ти си талент невиден

Сум издржала и сама не знам како но кога некого сакаш си спремен на се се надевам ке преземе во скоро време нешто. Ти благодарам за твојот совет и разбирање[DOUBLEPOST=1417513147][/DOUBLEPOST]

Срцка значи нема шанси да искочиме или да бидеме заедно а да не се спомнат они и нивните навреди и глупости постојано они се присутни[DOUBLEPOST=1417513221][/DOUBLEPOST]
Знам сличен случај само што причината беше позната (меѓунационална/меѓуверска итн) останаа заедно ама на крај после неколку години некомуникација со родителите заврши трагично, не со разделба туку многу полошо. После повеќе години сфатија родителите дека грешеле ама штетата веќе не се поправа. И внучето неколку години одбиваа да го видат (за тие што мислат дека дете нешто ќе сменело).

И јас мислам дека детето ништо не може да смени ако тие мене не ме сакаат моето дете како би го сакале нели.[DOUBLEPOST=1417513303][/DOUBLEPOST]
Batali go. Ke si najdes drug podobar i pobogat i tolku.

не ми треба по богат доволно богата сум не е проблемот финансиски дури и мислам дека нив тоа ги плаши што мојата ситуација (финансиска ) е подобра од нивната[DOUBLEPOST=1417513438][/DOUBLEPOST]
Те толерирам наназад неколку месеци. Сите теми ги однесе во курац, ај си велам ќе прекинеш со тролањето и тупењето. Али не бе не, три сантими курето ќе ти порасне е многу си интересен значи.

Ова ти е последна опомена во овој подфорум. Доволно е само уште една глупост да напишеш и ќе одиш да ги одговараш прашањата на Кајгана за регистрација по 13ти пат.

Продолжете на темава останатите.

благодарам многууу цело време чекам некој да го опомени но никако значи имајте луѓе разбирање ваљда имаме сите некоја мака штом тука јавно го искажуваме нашиот проблем . Ви благодарам од срце на сите за советите нај искрено многу ми помогнавте да знаев многу порано ке се регистрирав на форумов[DOUBLEPOST=1417513532][/DOUBLEPOST]
По приказнава како што кажа или тие се премногу затворени луѓе ,па кај нив во фамилија уште се зимаат луѓето со стројници или ти навистина не ја кажуваш приказнава до крај .А може и да се верски фанатици , ти ако го сакаш биди со него .Незнам што ти е целта да стапите во брак ? Па и брак е само парче хартија ништо повеќе .Вие ако си се сакате ќе си живеете и без тоа .

токму така многу се затворени значи се сакаат да имаат под контрола како да сме ние деца па не знаеме што е добро за нас они ке најдат некоја по добра[DOUBLEPOST=1417513665][/DOUBLEPOST]
Ако се сакате премногу, т.е. ако вашата љубов е вистинска никој неможе ништо, бидете заедно. Можете и да се земете, на тој начин можеби и ќе се смири сето тоа, само гледајте ако не цело време, бар на почетокот, живејте сами.
Со тек на време се ќе се среди, ќе видиш:)

тоа е нашиот план мислам дека ако им се спротивставиме ке сфатат дека не може се они да имаат под контрола па и он ке може да живне и цел живот да не биде зависен од нив и од размислувањата кои они му ги импонираат[DOUBLEPOST=1417513887][/DOUBLEPOST]
Мене приказнава ми звучи малку недоречена, 5 години заедно и да не знаеш зошто не те сакаат? Хмм... не звучи баш реалистично.
Но како и да е, проблемот тука не се неговите родители, туку дечко ти, кој за жал е мамино/татино синче. Читам совети со драстични последици како одвојте се скроз, прекинете комуникација со нив и сл, но нема потреба од такви мерки. Колку и да се забегани неговите родители, тие, со нивниот налучдничав начин на размислување, сепак се грижат за неговата иднина, така да, да го натераш дечкоти целосно да се одвои од нив е малку научна фантастика. Вие си патите од недоволно комуникација, и недоволно cojones од страна на дечко ти.

Треба да седнете заедно, и дечкоти да и им каже дека знае дека само добро му мислат и дека не сакаат среќата да му ја расипат, но тој не е мало дете, дека е "маж"(бела лага) и дека знае што сака од животот, дека е способен да носи одлуки сам за себе, и дека иако можеби не се согласуваат со тие одлуки, треба да ги почитуваат. Целиот проблем тука повеќе лежи кај дечкоти кој сеуште не научил како да им каже НЕ на неговите дома. Кога ќе разговарате со неговите, во никој случај немој да ставате ултиматум или уцена, во стилот или ќе не прифатите или ќе си одиме, тоа е непродуктивно и само негативен ефект ќе има. Целиот разговор сведете го прво на рационални аргументи, потоа на емоционално ниво, те зборувајте за вашите чувства спрема еден друг, и на крај почит кон него и тебе.
Но поважно е уште пред да разговарате со неговите, треба вие двајцата да расчистите што чувствувате спрема еден друг и што сакате од врскава. Биди искрена, без патетични изговори и саможртвувања, ако го сакаш и сакаш да бидеш со него, кажи му. Ако сакаш некого, сакај го целосно, а не да се катапултираш од врската при првата посериозна препрека.

Ако и после ова, сеуште негодуваат, тогаш сигурно има некоја друга причина која не ви ја кажуваат.
Дечко, ако ја сакам и ме сака, може да биде и без лева рака и десна нога - нема сигурно мамичка да ја прашам дали може да бидам со неа.

А фала курцу факултетската диплома не игра ама баш ништо во смрдливава ни земја - ама да не навлагаме у други теми ....

твоето мислење е слично на моето и јас тоа викам и он е без факултет а јас студирам они од моето семејство имаат кај кај разлика но јас никогаш не го ни помислив тоа јас се вљубив во неговата искреност а не ме ни интересираше друго[DOUBLEPOST=1417514025][/DOUBLEPOST]
Работата е што таа не спомна брак никаде, туку проблемот е поврзан со врската.
Чудно ми е само како таа врска успеала да се одвива 5 години, а дури сеа се удира акцент на проблемот со родителите.
Крајноста за целосно одделување е научна фантастика. Тој нема шанси да успее затоа што психички е зависен од неговите.
Ако сака да продужи со типов таа мора да го прифати фактот дека родителите цело време ќе бидат со него. Е, сега тука постои моментот на дипломатии, штелувања, покажувања и докажувања колку таа вреди. Нормално, ако толку го сака.

не дека ова е прв пат да барам совет и да се двоумам дали да му раскинам но прв пат е на форум да побарам совет бидејќи мислам дека многу вашите совети ке ми помогнат да одлучам како да постапам[DOUBLEPOST=1417514111][/DOUBLEPOST]
Ти,твоите факултетски образувани и нафатирани па ќе те остават со некоја во обезбедување,продавачка или чистачка што работи

Како прво ништо не знаеш и не си прочитал/ла погоре. Те советувам пред да осудуваш прочитај ок сепак благодарам што напиша нешто[DOUBLEPOST=1417514312][/DOUBLEPOST]
Значи да бидеме на чисто............... Се работи за психички зависно адолесцентно "пораснато дете" во тело на возрасен. - дечко ти (25 год.)

Од друга страна ти си 22 год. сеуште си многу млада особа во развој, психички пред се! Ти треба време да се осознаеш самата себеси, и пред се да сфатиш каде ние тоа живееме... Девојко ова е Македонија....... тука поедини индивидуи сериите како "Малата невеста", "Сила", "Огнови на љубовта" итн. си ги сфаќаат доста озбилно.....

Ти треба време да созрееш, без навреда, пред се да осознаеш каде се наоѓаш и каде сакаш да се наоѓаш, и како треба својот однос да го прилагодиш кон околината.
Рака на срце без разлика што некои членови тука се чудат како постојат такви родители, и како тоа дечкото можело да подпаѓа под родителско влијание и други дрнгулајки, значи пред се тие немаат разбирање за ситуацијата........... сум видела секакви работи затоа не се чудам на твојот проблем...... па дури и доста е чест проблем, ако воопшто е проблем, на овие простори...........

Е сега...... друга работа што треба да разбереш и да си ставиш во глава девојче, е тоа дека, слушај постари како мене на пример:pipi:, е дека мажињава се зависни од родителско мислење, посебно македонските..... не е тоа заради тоа што се слабиќи,,,,.... иако понекогаш и тоа е причината, тоа е заради економската зависност од родителите која неизбежно внесува.... манипулирање, мешање во одлуките на младиот адолесцент, дечко ти...... што можеш ти тука......... ништо........... апсолутно ништо не може да ги премисли старците........ теле се учи, вол не.......и тврдоглави се повеќето,,,, мислат дека се најпаметни. едино дур не си заглибала подлабоко ти советувам да излезеш од таа токсична врска, пред да се случи нешто полошо, зашто како што реков, сами не можете да опстоите во државава, теоретски шанси немате......

а за да донесете одлука за заминување во странство и целосно одвојување и осамостојување, не сте сеуште зрели, за таа одлука треба да поминат бар уште 3 - 5 години минимум.......

Пред се ти благодарам за твојот совет. Секако дека сум го сфатила тоа дека без разлика на се менталитетот во МК е таков и никој не може да го смени но моите родители ме поддржуваат и секако дека ке ми помогнат имаат можност но јас се плашам колку тој ке може без неговите и дали ке не остават на раат некогаш[DOUBLEPOST=1417514680][/DOUBLEPOST]
Се кладам дека ова ќе заврши дека некако се брат и сестра и неговите знаат! :vozbud:[/quote

се надевам никогаш во твојот живот нема да го доживееш ова бидејки ако го доживееш не би тресела глупости. кисче
[DOUBLEPOST=1417516976][/DOUBLEPOST]
:ROFLMAO: е не си....

Шала на страна, дечкото е зависен од нив. Си работи во нивна (своја) фирма и си пресметува: ако бидам со неа, к*р пари. Ако сум без неа, к*р мир.

Е, ај бирај сега што сакаш. Пари или љубов? Да сакал љубов, одамна ќе си заминел, нели? ;)

лелеее луѓеее како да ви објаснам оваа фирмава ја сфативте како ХОЛДИНГ.Фирма може да биде и обична продавницаа не знам како да ви објаснам нее е пари работава пхааа он кај нив работи за да не плаќаат вработен неговите не можат да му го дозволат ни пола од тоа што моите ми го овозможуваат финансиски. Но заостанати се живета незнам веке ни јас во кој век

Последно уредено:
Срцка значи нема шанси да искочиме или да бидеме заедно а да не се спомнат они и нивните навреди и глупости постојано они се присутни

Епа кои се тие навреди и глупости, ако уопште не знаете ни за што се? Барај му да биде конкретен и прецизен во неговите жалења. Пошо апсолутно ништо не добивате ако зборите стално за нешто што ем не можете да го смените, ем не знаете ни која е причината за истото. Барем ако ја знаете причината и сте разумни единки, ќе можете цивилизирано и детално да разговарате со нив. И после тоа да видите на што сте. Ова ми делува ко спорот на Македонија за името. Апсурдно и незрело од двете страни, без желба да се реши (од двете страни), но и со форсирање на многу стрес што ете, не се решава.

Епа кои се тие навреди и глупости, ако уопште не знаете ни за што се? Барај му да биде конкретен и прецизен во неговите жалења. Пошо апсолутно ништо не добивате ако зборите стално за нешто што ем не можете да го смените, ем не знаете ни која е причината за истото. Барем ако ја знаете причината и сте разумни единки, ќе можете цивилизирано и детално да разговарате со нив. И после тоа да видите на што сте. Ова ми делува ко спорот на Македонија за името. Апсурдно и незрело од двете страни, без желба да се реши (од двете страни), но и со форсирање на многу стрес што ете, не се решава.

Значии инсистирам постојано и му викам дај да седнеме и еднаш за секогаш да го решиме овој заебан проблем. Нема ништо од нив да бараме само РААТ да не остават ке си живееме сами ке си ги оствариме нашите планови. Они сакаат некоја калуѓерка да не се дотерува да не се шминка да не излегува со нивниот син секоја вечер , е ај кажими кај го има па тоа шо да правиме дома да се затвориме. Ке му нашле они некоја. Јас викам ок ако сакаш нека ти најдат па што сеа ке ги преболам годините со него поминати само да бидеме раат сите он вика и што за да бидат они срекни јас да раскинам со тебе нема шанси
Од денот кога сум со него сменив и начин на шминкање и начин на облекување абреее сеее што би можело пречка да биде. Прв дечко ми е ај да одев со пола град да ме навредуваа мада и тоа не е причина кога он ме сака.

Ете што била работата. Трошаџика, растурикуќа со големо деколте и минич. Ќе го расипеш детето. Тој скромен, од добра фамилија...кај те најде, кај се за... :D

Браво за размислувањето искрено ако во твојот живот т.е во животот на твоето дете играат толку голема улога диплома, пари, и.др најискрено без навреда тешко на твоето дете со вакви совети. Што ке му е ма некоја со диплома која ти ке му ја најдеш или било како кога не ја сака и не е срекен со неа. Да не ке се вљуби у дипломата он лелеее единствено размислување кое ме зачуди

Колку што е проблемот кај неговите, толку е и во него. Според тоа ти што го збориш, а страшно ме иритира што ниеднаш не кажа конкретно што точно они во тебе не сакаат да гледаат. Се што кажуваш се работи кој може секој да ги каже.

А, второ, дечко ти не смеел да си дозволи тебе да ти пренесува што се случува кај него дома, макар и со пушки и бомби се тепале за тебе по дома. Знаеш што ќе беше кога секој ќе збореше што му се случува дома и за што се се збори? Никој со никој немаше да биде заедно.

ДОМА СИ Е ДОМА, работа си е работа, љубовта си е на страна. Тоа што он е магаре, макар имал и 18 год. и збори и кука за неговите и нивните коментари е негов проблем, не нивни или твој.

Требал да завземе став, дури и да го нема, требал да преќути и да трпи, ако веќе сака да е пичка, а не да те малтретира тебе со работите кој он неможе да ги сноси.

Од мене совет, доколку ти не си стварно ретардирана и не си направила нешто толку за да они со право неќат да те видат, тогаш време ти е да си најдеш некој кој ќе знае што е за лево, а што за десно.

Колку што е проблемот кај неговите, толку е и во него. Според тоа ти што го збориш, а страшно ме иритира што ниеднаш не кажа конкретно што точно они во тебе не сакаат да гледаат. Се што кажуваш се работи кој може секој да ги каже.

А, второ, дечко ти не смеел да си дозволи тебе да ти пренесува што се случува кај него дома, макар и со пушки и бомби се тепале за тебе по дома. Знаеш што ќе беше кога секој ќе збореше што му се случува дома и за што се се збори? Никој со никој немаше да биде заедно.

ДОМА СИ Е ДОМА, работа си е работа, љубовта си е на страна. Тоа што он е магаре, макар имал и 18 год. и збори и кука за неговите и нивните коментари е негов проблем, не нивни или твој.

Требал да завземе став, дури и да го нема, требал да преќути и да трпи, ако веќе сака да е пичка, а не да те малтретира тебе со работите кој он неможе да ги сноси.

Од мене совет, доколку ти не си стварно ретардирана и не си направила нешто толку за да они со право неќат да те видат, тогаш време ти е да си најдеш некој кој ќе знае што е за лево, а што за десно.

Прв дечко ми е пред да бидеме во врска се знаевме значи од деца можам да кажам не сум некоја незнам како да кажам а да не бидам вулгарна и некултурна. Мислам дека се направив за да се реши ова и не верувам дека некоја друга би го направила ова. Единствено што не ми дозволува да раскинам е тоа што многу го сакам и ме сака. Не сакам не фер да испаднам он веке со години се расправа со нив за мене и јас туку така грб да му завртам мојата совест не го дозволува тоа. И во право си можеби не требаше да ми кажува баш се за неговите бидејки сега они да ме прифатат јас нема да можам да им простам

Последно уредено:
Aтмосферава владее еј, ко да ми е пуштена некоја српска емисија за љубав. Наратирана од гласот на Ферхунде. На папир сте оѓин дечки! Не знам за кој попрво да дочитам - развалување! Добро сега, крајот дека треба да си најде некој нов маж, мажиште на сите ви е скоро-идентнично ист, ама се нема избор многу при делење најдобар совет нели? Тоа е, иди замени го. Кажи си земала грешка број и готово. Или за гардероба фаќаше финтава само? Не битно.

Види девојко, под претпоставка дека уште постојат луѓе каде удел со кој се во врска имаат нивните родители, што нивното мислење е еквивалентно битно како веган да ми кажува не јади виршли многу се лоши за тебе, треба да се помириш дека апсолутно икад-никад нема неговите да те прифатат макар денов сме го напраеле празник у твојата скромност, хуманост, благородност во функција на светец. Муабети од типот, седни збори со неговите, седни со него збори, седнете заедно зборете, седнете со еу медијатор, неговите, он и врач... ти се клише муабети кои навидум завземаат форма на разумност со кревка надеж дека што звучи правилно - мора сигурно у пракса да успее, а да е уште цинична ситуацијава истиве фаци кои тука се понашаат ко да го имале одговорот уште пред вие да го имате проблемот со истите проблеми се губат брат, штагод толку ниско паѓаат од високите им коњи што и од тебе имаат помали муда кои сакаат да ти ги продадат, воопшто не се ни обраќаат за совети. Пошо полесно голтаат. Од навика.

После пола тема прекинав да се смеам, си викам не бе, нема шанси дечкиве вака лошо да се глупи, најверојатно оние од психички развој оделенијата имаат некоја акција па заедно ги зачлениле тука да се социјализираат, ко шо е идење у прошетка за тие од прво у пролет. Мислам, океј е нели... идеш 5 години градиш врска, креираш моменти, се инвестираш себеси во некој, во нешто... па родителите му не те свиѓаат - аааајде чао, бараме нов! Ова ко идеш 4 години на факс, некаде при последен колоквиум не фаќаш такси на време по што закаснуваш - ајде подигање документи, одново запишување, земјоделски! Не ми се правдај таква си се сменила, тоа си направила... моеш ти да бидеш за мене и најголемата курва у курволенд пред тоа, сега имаш дечко кој го сакаш, и не треба да ти се еректира твоето изшмизлено его од порано на секое коментарче од стариве. Вози си бе брат. И твојот нека вози. Тоа воопшто не е проблем, проверете си уље, гуми, све то... нешто друго не штима, штом ваков вагинален прдеж ве разнишува.

Ама штом на секое карење си се заканувате и молете за раскинување, а тебе ти е прв кур - сите ни е јасно. Не ствари тензии. Или барем нека се меѓуетнички веќе кога. Ни треба за статистика.

Aтмосферава владее еј, ко да ми е пуштена некоја српска емисија за љубав. Наратирана од гласот на Ферхунде. На папир сте оѓин дечки! Не знам за кој попрво да дочитам - развалување! Добро сега, крајот дека треба да си најде некој нов маж, мажиште на сите ви е скоро-идентнично ист, ама се нема избор многу при делење најдобар совет нели? Тоа е, иди замени го. Кажи си земала грешка број и готово. Или за гардероба фаќаше финтава само? Не битно.

Види девојко, под претпоставка дека уште постојат луѓе каде удел со кој се во врска имаат нивните родители, што нивното мислење е еквивалентно битно како веган да ми кажува не јади виршли многу се лоши за тебе, треба да се помириш дека апсолутно икад-никад нема неговите да те прифатат макар денов сме го напраеле празник у твојата скромност, хуманост, благородност во функција на светец. Муабети од типот, седни збори со неговите, седни со него збори, седнете заедно зборете, седнете со еу медијатор, неговите, он и врач... ти се клише муабети кои навидум завземаат форма на разумност со кревка надеж дека што звучи правилно - мора сигурно у пракса да успее, а да е уште цинична ситуацијава истиве фаци кои тука се понашаат ко да го имале одговорот уште пред вие да го имате проблемот со истите проблеми се губат брат, штагод толку ниско паѓаат од високите им коњи што и од тебе имаат помали муда кои сакаат да ти ги продадат, воопшто не се ни обраќаат за совети. Пошо полесно голтаат. Од навика.

После пола тема прекинав да се смеам, си викам не бе, нема шанси дечкиве вака лошо да се глупи, најверојатно оние од психички развој оделенијата имаат некоја акција па заедно ги зачлениле тука да се социјализираат, ко шо е идење у прошетка за тие од прво у пролет. Мислам, океј е нели... идеш 5 години градиш врска, креираш моменти, се инвестираш себеси во некој, во нешто... па родителите му не те свиѓаат - аааајде чао, бараме нов! Ова ко идеш 4 години на факс, некаде при последен колоквиум не фаќаш такси на време по што закаснуваш - ајде подигање документи, одново запишување, земјоделски! Не ми се правдај таква си се сменила, тоа си направила... моеш ти да бидеш за мене и најголемата курва у курволенд пред тоа, сега имаш дечко кој го сакаш, и не треба да ти се еректира твоето изшмизлено его од порано на секое коментарче од стариве. Вози си бе брат. И твојот нека вози. Тоа воопшто не е проблем, проверете си уље, гуми, све то... нешто друго не штима, штом ваков вагинален прдеж ве разнишува.

Ама штом на секое карење си се заканувате и молете за раскинување, а тебе ти е прв кур - сите ни е јасно. Не ствари тензии. Или барем нека се меѓуетнички веќе кога. Ни треба за статистика.

прочитав до крај ок благодарам што си одвоила време за да напишеш и да прочиташ но и после цел тој реферат што си го напишала не верувам дека некој те свати што си сакала да кажеш бидејки во секоја строфа (ке ја наречам) си напишала различно мислење. Секој од кого побарав совет нормално е да сака да знае повеќе за да знае како да ме советува. Секој има свој живот и свое мислење и да беше се така лесно и едноставно во овој свет немаше да има никој од нас проблеми.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom