Неговите родители против нашата врска

• Креатор на темата Креатор на темата Llola
  • Време на започнување Време на започнување
Знам сличен случај само што причината беше позната (меѓунационална/меѓуверска итн) останаа заедно ама на крај после неколку години некомуникација со родителите заврши трагично, не со разделба туку многу полошо. После повеќе години сфатија родителите дека грешеле ама штетата веќе не се поправа. И внучето неколку години одбиваа да го видат (за тие што мислат дека дете нешто ќе сменело).

Седнете и разговарајте како луѓе со неговите што е проблемот. Веројатно знаат муабет да прават :unsure: и нема да те нападнат и физички да те повредат :D. Шала на страна битребало да поразговарате да разјасните што нив им смета па натаму да ги планирате работите според условите.

Штом тој работи во фирма кај неговите, аха, мало сутра ќе му текне бај-бај на мама и на тато да им каже. Лошо е кога ќе се нагази на мамино синче, кое за жал, никад нема да се смени, за него увек мама ќе биде глас на разумот.
Штом не повлекол некоја линија до сега, 5 години, за да знаат тие неговите до кај може да се мешат, нема никад. После зашо се карале тие во долги врски и се растурале свршувачки.

Жена си . Остани трудна и неговите ќе немаат друг избор освен да те прифатат. Ако сакаат внукот да го гледаат.
Те толерирам наназад неколку месеци. Сите теми ги однесе во курац, ај си велам ќе прекинеш со тролањето и тупењето. Али не бе не, три сантими курето ќе ти порасне е многу си интересен значи.

Ова ти е последна опомена во овој подфорум. Доволно е само уште една глупост да напишеш и ќе одиш да ги одговараш прашањата на Кајгана за регистрација по 13ти пат.

Продолжете на темава останатите.

По приказнава како што кажа или тие се премногу затворени луѓе ,па кај нив во фамилија уште се зимаат луѓето со стројници или ти навистина не ја кажуваш приказнава до крај .А може и да се верски фанатици , ти ако го сакаш биди со него .Незнам што ти е целта да стапите во брак ? Па и брак е само парче хартија ништо повеќе .Вие ако си се сакате ќе си живеете и без тоа .

Ако се сакате премногу, т.е. ако вашата љубов е вистинска никој неможе ништо, бидете заедно. Можете и да се земете, на тој начин можеби и ќе се смири сето тоа, само гледајте ако не цело време, бар на почетокот, живејте сами.
Со тек на време се ќе се среди, ќе видиш:)

Одделете се од нив. Збори со дечко ти најсериозно, ако може на свои плеќи да земе да работи и печали пари (во мк мишн импосибл, странство може) оддвојте се и раат, терајте си живот, ако не, раскини му пошо натаму иде сакала ти или нејќела, таа врска во мкд неможе да успее....

Мене приказнава ми звучи малку недоречена, 5 години заедно и да не знаеш зошто не те сакаат? Хмм... не звучи баш реалистично.
Но како и да е, проблемот тука не се неговите родители, туку дечко ти, кој за жал е мамино/татино синче. Читам совети со драстични последици како одвојте се скроз, прекинете комуникација со нив и сл, но нема потреба од такви мерки. Колку и да се забегани неговите родители, тие, со нивниот налучдничав начин на размислување, сепак се грижат за неговата иднина, така да, да го натераш дечкоти целосно да се одвои од нив е малку научна фантастика. Вие си патите од недоволно комуникација, и недоволно cojones од страна на дечко ти.

Треба да седнете заедно, и дечкоти да и им каже дека знае дека само добро му мислат и дека не сакаат среќата да му ја расипат, но тој не е мало дете, дека е "маж"(бела лага) и дека знае што сака од животот, дека е способен да носи одлуки сам за себе, и дека иако можеби не се согласуваат со тие одлуки, треба да ги почитуваат. Целиот проблем тука повеќе лежи кај дечкоти кој сеуште не научил како да им каже НЕ на неговите дома. Кога ќе разговарате со неговите, во никој случај немој да ставате ултиматум или уцена, во стилот или ќе не прифатите или ќе си одиме, тоа е непродуктивно и само негативен ефект ќе има. Целиот разговор сведете го прво на рационални аргументи, потоа на емоционално ниво, те зборувајте за вашите чувства спрема еден друг, и на крај почит кон него и тебе.
Но поважно е уште пред да разговарате со неговите, треба вие двајцата да расчистите што чувствувате спрема еден друг и што сакате од врскава. Биди искрена, без патетични изговори и саможртвувања, ако го сакаш и сакаш да бидеш со него, кажи му. Ако сакаш некого, сакај го целосно, а не да се катапултираш од врската при првата посериозна препрека.

Ако и после ова, сеуште негодуваат, тогаш сигурно има некоја друга причина која не ви ја кажуваат.

Јас уште не разбирам како може машко да трпи да му кажуваат родители дали да биде со некоја или да не биде ....

Вакви работи на нерви ми идат ... не знам што да ти кажам ама ја би го баталил да сум на твое место само зашто се понаша као ПИЧКА и нема муда да се соочи со неговите.

21 век сме .... ќе ми кажува мајка ми дали да идам со некоја или ќе ми наоѓаат друга преку пријатели.... страшно....
Ти,твоите факултетски образувани и нафатирани па ќе те остават со некоја во обезбедување,продавачка или чистачка што работи

Тука е можно да има и нешто друго
Таа 22 тој 25 години - тие не се зрели за брак
За некоја година ќе бидат и се ќе се среди
Затоа моја препорака не се вознемирувај - рано ти е за брак

Тука е можно да има и нешто друго
Таа 22 тој 25 години - тие не се зрели за брак
За некоја година ќе бидат и се ќе се среди
Затоа моја препорака не се вознемирувај - рано ти е за брак
Работата е што таа не спомна брак никаде, туку проблемот е поврзан со врската.
Чудно ми е само како таа врска успеала да се одвива 5 години, а дури сеа се удира акцент на проблемот со родителите.
Крајноста за целосно одделување е научна фантастика. Тој нема шанси да успее затоа што психички е зависен од неговите.
Ако сака да продужи со типов таа мора да го прифати фактот дека родителите цело време ќе бидат со него. Е, сега тука постои моментот на дипломатии, штелувања, покажувања и докажувања колку таа вреди. Нормално, ако толку го сака.

Ти,твоите факултетски образувани и нафатирани па ќе те остават со некоја во обезбедување,продавачка или чистачка што работи

Дечко, ако ја сакам и ме сака, може да биде и без лева рака и десна нога - нема сигурно мамичка да ја прашам дали може да бидам со неа.

А фала курцу факултетската диплома не игра ама баш ништо во смрдливава ни земја - ама да не навлагаме у други теми ....

Значи да бидеме на чисто............... Се работи за психички зависно адолесцентно "пораснато дете" во тело на возрасен. - дечко ти (25 год.)

Од друга страна ти си 22 год. сеуште си многу млада особа во развој, психички пред се! Ти треба време да се осознаеш самата себеси, и пред се да сфатиш каде ние тоа живееме... Девојко ова е Македонија....... тука поедини индивидуи сериите како "Малата невеста", "Сила", "Огнови на љубовта" итн. си ги сфаќаат доста озбилно.....

Ти треба време да созрееш, без навреда, пред се да осознаеш каде се наоѓаш и каде сакаш да се наоѓаш, и како треба својот однос да го прилагодиш кон околината.
Рака на срце без разлика што некои членови тука се чудат како постојат такви родители, и како тоа дечкото можело да подпаѓа под родителско влијание и други дрнгулајки, значи пред се тие немаат разбирање за ситуацијата........... сум видела секакви работи затоа не се чудам на твојот проблем...... па дури и доста е чест проблем, ако воопшто е проблем, на овие простори...........

Е сега...... друга работа што треба да разбереш и да си ставиш во глава девојче, е тоа дека, слушај постари како мене на пример:pipi:, е дека мажињава се зависни од родителско мислење, посебно македонските..... не е тоа заради тоа што се слабиќи,,,,.... иако понекогаш и тоа е причината, тоа е заради економската зависност од родителите која неизбежно внесува.... манипулирање, мешање во одлуките на младиот адолесцент, дечко ти...... што можеш ти тука......... ништо........... апсолутно ништо не може да ги премисли старците........ теле се учи, вол не.......и тврдоглави се повеќето,,,, мислат дека се најпаметни. едино дур не си заглибала подлабоко ти советувам да излезеш од таа токсична врска, пред да се случи нешто полошо, зашто како што реков, сами не можете да опстоите во државава, теоретски шанси немате......

а за да донесете одлука за заминување во странство и целосно одвојување и осамостојување, не сте сеуште зрели, за таа одлука треба да поминат бар уште 3 - 5 години минимум.......

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom