Стари, а добри игри

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Незнам за вас, ама јас уште си ја играм Command & Conquer Generals: Zero Hour. Посебно сега откако пак може да се игра онлајн. Играва ја играм уште од дете, кога излезе во 2003та година.

Член од
4 декември 2013
Мислења
198
Поени од реакции
70
Телевизорот го расипав на играва :noze:

детство имам остаено на оваа, кога ќе ме убиеја стегав Select, и се мењаше стаза колку шо памтам, без животи да имам изгубено :D ахх сум остарел :place:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
леле!

тоа е тој звук уште на почетокот ааааааа

Последно уредено:
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Дефинитивно, игри од кои сакам продолженија или римејк, ова е сигурно е некаде на врвот на мојата листа.

Клошар.

Еднаш бев 4NHK0.
Член од
6 јуни 2014
Мислења
965
Поени од реакции
850
Re-volt :).

[DOUBLEPOST=1420743461][/DOUBLEPOST]Worms World Party :).

Последно уредено:
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.264
Поени од реакции
8.612
Ептен потценета игра, иако графиката е за никаде, сепак можам да кажам дека вакви игри веќе не се прават... Destruction Derby 2, најдобриот дел од DD серијалот :cuc:

:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:
Ме потсети на Vigilante8 2nd Offense.

vigilante-8-second-offense-usa.jpg

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.629
Поени од реакции
31.834
Првиот фудбал што сум го играл на плејстејшн.

Член од
8 јули 2015
Мислења
118
Поени од реакции
53
Безвременска!! Колку лета сум поминал со играва . Ја имам превртено најмалку 10 пати и пак не ми е досадна. Ја имам на PC инсталирано и планирам за зимскиот распуст онака со мерак да седнам и да се заборавам со часови.

maxresdefault.jpg

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.604
Поени од реакции
2.224
Ова беше мислам првата игра што сум ја играл на компјутер. Памтам тогаш одев на часови по Англиски и имав еден час слободни активности на компјутер. Едвај чекав за да ја играм :D

Член од
20 јули 2014
Мислења
3.264
Поени од реакции
8.612
Пребарував овде во Гејминг и ниту еден не ја спомнал Tecmo's Deception: Invitation to Darkness. Invitation to Darkness е првиот дел од сериојалот Deception, излезена во 1996 за PS1, Survival Horror е жанрот и е најверојатно една од првите игри од овој поджанр. (или можда ја сум слабо информиран?)

Приказната во играта е една од пооригиналните што сум ги сретнал.
Тhe player takes on the role of an unjustly executed man, who pleads to the devil to spare his life at the moment of his demise. The devil (explicitly referred to as 'Satan' in the manual) grants his request, and gives him command over the 'Castle of the Damned'. Soon after taking control of the castle, many visitors soon find themselves drawn to the fortress: some for power, some for salvation, and some for something as simple as shelter.

The player has the option of either destroying the intruders or letting them escape, but both choices carry consequences: for example, the player may choose to either kill two parents, who are out to find a cure for their ailing daughter, or let them escape to inform others of the demonic presence invading the mansion. Additionally, killing intruders is sometimes the only way to proceed and gain more Magic Points (earned by taking the victims' souls) or gold (earned by killing the victims).https://en.wikipedia.org/wiki/Tecmo's_Deception:_Invitation_to_Darkness
Deception_PSX_Box_Art.JPG

Kajgana Shop

На врв Bottom