- Член од
- 19 јануари 2009
- Мислења
- 35
- Поени од реакции
- 9
Ти другар очигледно живејш во некој си твој свет,заедно со твоите пријателчиња од педерска Европа!Убо ти потенцира Томасино дека кај секој верен навивач и човек кај кој има локал патриотизам стои паролата САМО ЕДЕН ТИМ САМО ЕДЕН ГРАД.Ти очигледно си на друга фреквенција...
И да!!!!Сакам да ти речам дека доколку би играл некој странски клуб ама било кој од светот со некој скопски клуб дека стално ќе бидам против скопските ривали и ќе ги мразам и во задгробниот живот!И шо ,ако играт Кил со Металург треба да навивам за Металург оти навивам за Македонија???Која црна Македонија бе пријател?!!?!?Ти заборај дека истиот тој Металург и платениците на Минчо среде Битола во 2011 год во наша сала ни го зедоја купот?Заборај за то?Или Флензбург ако игра со Вардар,и шо за Вардар да навивам оти е македонски тим?А заборај дека истиот тој Вардар 2011 среде Битола го спасваа да не изгуби и не судеја игра со нозе и пасивни напади,и дека резултатот заврши 27:27 ?Дека ни украдоја уште една победа,зато Вардар и РФМ да ги сакам,оти се од Македонија???И Фк вардар ако игра со Ман Утд,пак за Вардар да навивам,оти среде Битола ни кратат бодој и голој не ни признават...дека поврзни се со ФФМ и дека уште пред да почни првенството се знај кој ќе биди шампион?Ти само темели се на она "македонското" а јас ќе си терам по локалното,битолското...Она за шо цел живот се борам,шо сум дал премногу за градот,за клубовите,сум бил на скоро сите акции кои биле од градот за градот,сум направил и правам уште,сум бил и кога се палеше и кршеше низ Битола во мај 2001...и многу работи...Е од таму е то мое чуство и ретко чуство шо го имаше кај многумина битолчани порано и кое за жал денес се губи.Се дури не се разграничи нештото вака ќе е баш како ти шо велиш .
Играчите низ тековите на кариерата ги менуваат клубовите,оној кој заминал од Пелистер повеќе за мене не постои...Шо треба да му даваме аплауз на Металург ко Битола оти играле репрезентативците таму?Преку куро!Утре другиден ќе има нови играчи,нови генерации можи нема да играт таму или нема да потекнат од таму.Ние пријателе сме битолчани (ова малкумина денес го знаат оние постари генерации),ние тука сме поинакви,кај нас во градот има место само за еден клуб,ние сме локал патриоти,луѓе кои меѓу првите во Македонија ги започнале да ги играат спортовите и навивањето,ние сме малку посебни од другите!А такви како тебе (барем така ми личи) кои се тупкаат вгради дека Металург и Вардар играле ЛШ,а за Пелистер не знаат многу работи ги има многу,факр е дека спортот ни е на многу ниско ниво во градот,ама ние фанатиците никогаш нема да го смениме клубот!
Не знам зошто толку ме напаѓате секој си има свое мислење, јас искрено го почитувам вашето тоа си е ваше лично, едно е јасно сите си го сакаме Пелистер не знам зошто да се расправаме, тоа дека ни зеле овие титули да и јас сум се нервирал тоа и ке се нервира, претпоставувам во иднина но тоа се други работи тоа не значи дека јас мОРАМ ДА БИДАМ ПРОТИВ НЕШТО НАШЕ ЗА ДА НАВИВАМ ЗА НЕ ЗНАМ ЕБЕН КИЛ ИЛИ БАРСЕЛОНА!!! ДА ЕБАНИ МАМЕ ДА ИМ ЕБАМ НЕ СЕ НАШИ НЕ СЕ МАКЕДОНСКИ И ГИ НЕЈКАМ!!!
шТО ДА НАВИВАМ ЗА НИВ КОГА ЕБАНИ ГЕРМАНЦИ МАМА НИ ИМААТ ЕБАНО КАКО КЛУБ СО НИВНИТЕ ЕВРОПСКИ СУДИИ ИЛИ ГО ЗАБОРАВИ ФЛЕНЗБУРГ И ОНИЕ СУДИИ ВО БИТОЛА И ПОСЛЕ ВО ГЕРМАНИЈА/?
ДА НАВИВАМ ЗА ШПАНЦИ ИАКО СЕ ИСТИ КОПИЛИЊА? ДА МИ ПРЕЧИ КОГА КЕ ВИДАМ ДЕКА ВАРДАР Е ГОРЕ А ПЕЛИСТЕР ДОЛУ И МЕ БОЛИ АКО ТОА НЕ ГО СВАКАШ ИЛИ ВИЕ ВАША РАБОТА. НО ЗА ТОА НЕ СУМ НИ ЈАС НИ НЕКОЈ КОЈ ГО ПОЗНАВАМ КРИВ. НИ ПАК СКОПЈАНИ КАКО ШТО ВИКАТЕ КРИВИ СЕ НАШИТЕ ОНИЕ ПОМОКНИ СОГРАГАНИ КОИ САМО КРАДАТ И СЕ РОБОВИ НА ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ
И ОНИЕ КОИ ГИ ГЛАСААТ НА СЕКОИ ИЗБОРИ ...
но тука не можеме ништо да направиме ...јас си кажав што имав сакате банирајте ме сакате не ваша работа но никој не може да ми рече мене дека јс сум го нејкел овој клуб во кој тренирав за кој поради повреда поради која ризикував мозев да останам цел зивот инвалид, овој град во кој сум се родил и пораснла и да пријателе јас сум од таа стар битолска фамилија за која пишуваш и додека ти палеше јас бев на друго место бранјеки ја оваа држава затоа на никој не му давам право да ме осудува кога нема основа...
ти си имаш мислење твое си е
секоја чест држи се за него тоа не е лошо туку е доблест како што јас си се држам за моето.