Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Ти другар очигледно живејш во некој си твој свет,заедно со твоите пријателчиња од педерска Европа!Убо ти потенцира Томасино дека кај секој верен навивач и човек кај кој има локал патриотизам стои паролата САМО ЕДЕН ТИМ САМО ЕДЕН ГРАД.Ти очигледно си на друга фреквенција...
И да!!!!Сакам да ти речам дека доколку би играл некој странски клуб ама било кој од светот со некој скопски клуб дека стално ќе бидам против скопските ривали и ќе ги мразам и во задгробниот живот!И шо ,ако играт Кил со Металург треба да навивам за Металург оти навивам за Македонија???Која црна Македонија бе пријател?!!?!?Ти заборај дека истиот тој Металург и платениците на Минчо среде Битола во 2011 год во наша сала ни го зедоја купот?Заборај за то?Или Флензбург ако игра со Вардар,и шо за Вардар да навивам оти е македонски тим?А заборај дека истиот тој Вардар 2011 среде Битола го спасваа да не изгуби и не судеја игра со нозе и пасивни напади,и дека резултатот заврши 27:27 ?Дека ни украдоја уште една победа,зато Вардар и РФМ да ги сакам,оти се од Македонија???И Фк вардар ако игра со Ман Утд,пак за Вардар да навивам,оти среде Битола ни кратат бодој и голој не ни признават...дека поврзни се со ФФМ и дека уште пред да почни првенството се знај кој ќе биди шампион?Ти само темели се на она "македонското" а јас ќе си терам по локалното,битолското...Она за шо цел живот се борам,шо сум дал премногу за градот,за клубовите,сум бил на скоро сите акции кои биле од градот за градот,сум направил и правам уште,сум бил и кога се палеше и кршеше низ Битола во мај 2001...и многу работи...Е од таму е то мое чуство и ретко чуство шо го имаше кај многумина битолчани порано и кое за жал денес се губи.Се дури не се разграничи нештото вака ќе е баш како ти шо велиш .
Играчите низ тековите на кариерата ги менуваат клубовите,оној кој заминал од Пелистер повеќе за мене не постои...Шо треба да му даваме аплауз на Металург ко Битола оти играле репрезентативците таму?Преку куро!Утре другиден ќе има нови играчи,нови генерации можи нема да играт таму или нема да потекнат од таму.Ние пријателе сме битолчани (ова малкумина денес го знаат оние постари генерации),ние тука сме поинакви,кај нас во градот има место само за еден клуб,ние сме локал патриоти,луѓе кои меѓу првите во Македонија ги започнале да ги играат спортовите и навивањето,ние сме малку посебни од другите!А такви како тебе (барем така ми личи) кои се тупкаат вгради дека Металург и Вардар играле ЛШ,а за Пелистер не знаат многу работи ги има многу,факр е дека спортот ни е на многу ниско ниво во градот,ама ние фанатиците никогаш нема да го смениме клубот!

Не знам зошто толку ме напаѓате секој си има свое мислење, јас искрено го почитувам вашето тоа си е ваше лично, едно е јасно сите си го сакаме Пелистер не знам зошто да се расправаме, тоа дека ни зеле овие титули да и јас сум се нервирал тоа и ке се нервира, претпоставувам во иднина но тоа се други работи тоа не значи дека јас мОРАМ ДА БИДАМ ПРОТИВ НЕШТО НАШЕ ЗА ДА НАВИВАМ ЗА НЕ ЗНАМ ЕБЕН КИЛ ИЛИ БАРСЕЛОНА!!! ДА ЕБАНИ МАМЕ ДА ИМ ЕБАМ НЕ СЕ НАШИ НЕ СЕ МАКЕДОНСКИ И ГИ НЕЈКАМ!!!
шТО ДА НАВИВАМ ЗА НИВ КОГА ЕБАНИ ГЕРМАНЦИ МАМА НИ ИМААТ ЕБАНО КАКО КЛУБ СО НИВНИТЕ ЕВРОПСКИ СУДИИ ИЛИ ГО ЗАБОРАВИ ФЛЕНЗБУРГ И ОНИЕ СУДИИ ВО БИТОЛА И ПОСЛЕ ВО ГЕРМАНИЈА/?
ДА НАВИВАМ ЗА ШПАНЦИ ИАКО СЕ ИСТИ КОПИЛИЊА? ДА МИ ПРЕЧИ КОГА КЕ ВИДАМ ДЕКА ВАРДАР Е ГОРЕ А ПЕЛИСТЕР ДОЛУ И МЕ БОЛИ АКО ТОА НЕ ГО СВАКАШ ИЛИ ВИЕ ВАША РАБОТА. НО ЗА ТОА НЕ СУМ НИ ЈАС НИ НЕКОЈ КОЈ ГО ПОЗНАВАМ КРИВ. НИ ПАК СКОПЈАНИ КАКО ШТО ВИКАТЕ КРИВИ СЕ НАШИТЕ ОНИЕ ПОМОКНИ СОГРАГАНИ КОИ САМО КРАДАТ И СЕ РОБОВИ НА ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ
И ОНИЕ КОИ ГИ ГЛАСААТ НА СЕКОИ ИЗБОРИ ...
но тука не можеме ништо да направиме ...јас си кажав што имав сакате банирајте ме сакате не ваша работа но никој не може да ми рече мене дека јс сум го нејкел овој клуб во кој тренирав за кој поради повреда поради која ризикував мозев да останам цел зивот инвалид, овој град во кој сум се родил и пораснла и да пријателе јас сум од таа стар битолска фамилија за која пишуваш и додека ти палеше јас бев на друго место бранјеки ја оваа држава затоа на никој не му давам право да ме осудува кога нема основа...
ти си имаш мислење твое си е
секоја чест држи се за него тоа не е лошо туку е доблест како што јас си се држам за моето.

А зошто беше изваен транспарент Јагода 1989-2014?

skajvoker daj ne dosadvaj ziti se ... a za divi i naumce nekam pred zgrada da mi pominat a ne da odam da gi gledam kaj so igrat
не се замарам друже а кажи ми дали ко ке играат за репрезентација пак ги нејкеш ако имаш принцип секогаш ке биде така[DOUBLEPOST=1417375223][/DOUBLEPOST]
Da se raduvas i da gi velicas ekipi kako Metalurg, Vardar i Kometal a pri toa da bides Bitolcanec e stvarno nelogicno, ova me potseka na edna slika na vmrovce od Bitola slikan na izgradbata na aftopatot onamu gevgelija i gordo napisal "ostvaruvame" ne gledajki pri toa sto napravija od gradot ili patiatata vo gradot toj se raduva na aftopat vo gevgelija koj Skopjanite go pravat za polesno da odat grcija ili ohrid a Bitola celosno ja izoliraa.
Ne da ne se raduvam na pobedite na Metalurg i Vardar naprotiv so radost go docekav krajot na Metalurg i se nadevam i na Vardar ke go docekam.
Ne znam dali poveke go sakam Pelister ili mrazam Vardar.
I koja crna reprezentacija zenska pa po milo ke mi e da sme posledni so makedonski deca nego 4 ti so kurvite sobrani od cel svet.
нека заврши металург па и вардар пелистер ке остане вака и после што правиме ајде кажи ми тогаш верувам ке викате пак не чини управата па не одам со оние малските да ги гледам не давам пет пари а репрезентацијата ке пропадне па после сити се на телевизија гледај и уживај и на жирок сокак пијај кафе корисно ти е а за жени да беа натурализирани, ама ене и мекејлеб е црн па и него ли го мразиш?
на времето можи душан беше наш?
или пак ене ти можи карабатиќ е француз или штербик шпанец?
кога некој дава се за твојата земја тогаш се сака и се цени а кометал братце порасни заради тој кометал македонија секогас ке биде почитувана во ракометниот свет па ти плукај по него... ене ти скопјани навивачи го сакаат и силен пелистер е тоа се навивачи оти знаат дека силен пелистер силен металург силен вардар се силна македонија,дај бозе и преспа и тутунски и младост да станат тоа што беа, тоа ке биде она кое сакам да го видам затоа што во таква конкуренција пелистер ке биде гордост да биде прв, затоа што тоа ке биде доказ дека навистина вреди...

Последно уредено:
но тука не можеме ништо да направиме ...јас си кажав што имав сакате банирајте ме сакате не ваша работа но никој не може да ми рече мене дека јс сум го нејкел овој клуб во кој тренирав за кој поради повреда поради која ризикував мозев да останам цел зивот инвалид, овој град во кој сум се родил и пораснла и да пријателе јас сум од таа стар битолска фамилија за која пишуваш и додека ти палеше јас бев на друго место бранјеки ја оваа држава затоа на никој не му давам право да ме осудува кога нема основа...
секоја чест држи се за него тоа не е лошо туку е доблест како што јас си се држам за моето.
Џедају,каде ја бранеше државата? Во која единица беше?

.[DOUBLEPOST=1417371545][/DOUBLEPOST]
Џедају, дали ќе бидиш така добар да ни обезбедиш карти за во Катар сега прегу твоите конекции многу ќе ти бидеме благодарни.
И да ја прашав Бајрамовска преку нејзина брачеда те знаела лично и има само пофални зборој за тебе.А ова шо снимаше кај бутките интервјуто кај бутките како новинар од која редакција беше?
Многу се извинувам неубо сум те проценил, ти да си бил ептен популарен и ценет и во државата а богами имаш и потенцијал во странство со овие англичаните.
Те молам препорачај некоја твоја книга да прочитаме да се просветлиме.
карти брате ке ти обезбедам ке ти дадам линк плати си ги јас карти бес пари на никој ни тогаш не обезбедив, сите си ги купивме и отидовме проблем е сто јас отидов за македонија не за шпанија која кај сака нека тера, убаво напишав за кој снимав и за кој пишувам има линк провери кај мене на профил на фацебоок[DOUBLEPOST=1417375471][/DOUBLEPOST]
И јас се предомислив погрешно го проценив :X3:, треба да плови чоекот. Ама сега е зафатен неможи да ни обрни внимаени , спрема Есеј за минчолурзите. Македонското срце чука во 15-16-тини :drk:
спремам едн акритика која ке можеш да ја прочиташ не есеј не фалам ко ке нема што да се фали[DOUBLEPOST=1417375532][/DOUBLEPOST]
Џедају,каде ја бранеше државата? Во која единица беше?
војник друже извидница бев редовна војска тогаш

Не знам зошто толку ме напаѓате секој си има свое мислење, јас искрено го почитувам вашето тоа си е ваше лично, едно е јасно сите си го сакаме Пелистер не знам зошто да се расправаме, тоа дека ни зеле овие титули да и јас сум се нервирал тоа и ке се нервира, претпоставувам во иднина но тоа се други работи тоа не значи дека јас мОРАМ ДА БИДАМ ПРОТИВ НЕШТО НАШЕ ЗА ДА НАВИВАМ ЗА НЕ ЗНАМ ЕБЕН КИЛ ИЛИ БАРСЕЛОНА!!! ДА ЕБАНИ МАМЕ ДА ИМ ЕБАМ НЕ СЕ НАШИ НЕ СЕ МАКЕДОНСКИ И ГИ НЕЈКАМ!!!
шТО ДА НАВИВАМ ЗА НИВ КОГА ЕБАНИ ГЕРМАНЦИ МАМА НИ ИМААТ ЕБАНО КАКО КЛУБ СО НИВНИТЕ ЕВРОПСКИ СУДИИ ИЛИ ГО ЗАБОРАВИ ФЛЕНЗБУРГ И ОНИЕ СУДИИ ВО БИТОЛА И ПОСЛЕ ВО ГЕРМАНИЈА/?
ДА НАВИВАМ ЗА ШПАНЦИ ИАКО СЕ ИСТИ КОПИЛИЊА? ДА МИ ПРЕЧИ КОГА КЕ ВИДАМ ДЕКА ВАРДАР Е ГОРЕ А ПЕЛИСТЕР ДОЛУ И МЕ БОЛИ АКО ТОА НЕ ГО СВАКАШ ИЛИ ВИЕ ВАША РАБОТА. НО ЗА ТОА НЕ СУМ НИ ЈАС НИ НЕКОЈ КОЈ ГО ПОЗНАВАМ КРИВ. НИ ПАК СКОПЈАНИ КАКО ШТО ВИКАТЕ КРИВИ СЕ НАШИТЕ ОНИЕ ПОМОКНИ СОГРАГАНИ КОИ САМО КРАДАТ И СЕ РОБОВИ НА ПОЛИТИЧКИ ПАРТИИ
И ОНИЕ КОИ ГИ ГЛАСААТ НА СЕКОИ ИЗБОРИ ...
Не те напаѓам остро,само ти реплицирам :) и добро ти си имаш став дека мразиш други клубови,а ги подржуваш сите македонски екипи,а кај мене има место само за еден македонски клуб...така да неможиме да се погодиме :).И ни кој не ти рече дека не си го сакаш Пелистер ;).И полека малку ги измеша работите...Прво, со Флензбург првата ја игравме дома и победивме,така да можи и имаше за замерки на судиите,аба јебига...така да сигурно на тој меч не навивав за германскиот клуб како ти шо рече.И истиот тој Флензбург ако утре игра со некој мак тим пак ќе навивам за Флензбург :) и до утре да реплицираме нема да се разбериме,веќе те перцепирав во 5 мин :).То со англичаните шо го спомена си тотално грешка,односно на таа тема има да се зборува ептен многу..ќе бидам краток,прво англичаните гледат фудбал од 1890-тите години,второ тој спорт е меѓуединствените колективни спортови во таа земја и е премногу ценет,затоа и таму е најубавиот и најгледаниот фудбал.трето,таму постои федерација за фудбал,а не ко кај нас :facepalm: ,друго клубовите се стабилни има голема конкуренција и отпаѓаат во други лиги и се враќаат...Шо се однесува до навивачите,тие навивачи никогаш нема да напрат атмофера како балканците,а во спротивно ние никогаш нема да се бериме како нив на секој натпревар исполнет до последно место,беспрекорен амбиент без инциденти,со пеење и слично.Така да сме доста поразлични и неможиме да се споредуваме кога тие гледаат фудбал цели 100 год,а ние 20-30 год...Таму под навивачка група се подразбира младо старо машко женско шо стои позади гол и пее за клубот,а кај нас е сосема различно ;)

ете така ова го ценам пријателе, и те разбирам ти си имаш твои јас мои но важное кога треба сите да бидеме за Пелистер остајте тоа дали некој бил ваму таму не е важно, ни што пишам сите си имаме работа каква е таква, дајте да мениме тема остајте ме мене
Џедајот не мисли лошо[DOUBLEPOST=1417376246][/DOUBLEPOST]кажете ми што мислите за оној мој предлог еве пак ке го напишам не чини управата да сите велиме дајте ние да се собериме заедно па да ја промениме да пробаме и ние да смениме нешто ние барем знаеме дека сите оние кои се фалат лажат, некни како што реков ме фати смеа двојче ко го слушав а и тој пред него не го ни знам едноставно кога сите знаеме време е нешто да промениме

ете така ова го ценам пријателе, и те разбирам ти си имаш твои јас мои но важное кога треба сите да бидеме за Пелистер остајте тоа дали некој бил ваму таму не е важно, ни што пишам сите си имаме работа каква е таква, дајте да мениме тема остајте ме мене
Џедајот не мисли лошо[DOUBLEPOST=1417376246][/DOUBLEPOST]кажете ми што мислите за оној мој предлог еве пак ке го напишам не чини управата да сите велиме дајте ние да се собериме заедно па да ја промениме да пробаме и ние да смениме нешто ние барем знаеме дека сите оние кои се фалат лажат, некни како што реков ме фати смеа двојче ко го слушав а и тој пред него не го ни знам едноставно кога сите знаеме време е нешто да промениме
Обиди се баш на таа тема,но нема кај кој да го поставиш тоа прашање и проблем...Нема да бидиш сослушан,само народот,ние кој се интересираме ќе прочитаме и толку.Ако веќе пишиш кај нас свесен си дека има 1000 проблеми поврзни со спортот,крај му нема...Ете почни со кадровската промена во РК Пелистер и неговата иднина ;)

@skajvokerbt [DOUBLEPOST=1417375532][/DOUBLEPOST]
војник друже извидница бев редовна војска тогаш[/quote]
Аман бе друже па на колку години почна да се бавиш со новинарство , ако во 2001,си бил во војска (јас тогаш на училиште средно бев)? Или имаш некои скриени спортски трудови , од порано кои допрва ќе ги објавуваш?:)

хаха ма не не е ништо скриено а ова не почна намерно почна со обично пишување колумни кои беа одлично прифатени од некои портаил па стигна сосем неочекувано и понуда за работа

не се замарам друже а кажи ми дали ко ке играат за репрезентација пак ги нејкеш ако имаш принцип секогаш ке биде така[DOUBLEPOST=1417375223][/DOUBLEPOST]
нека заврши металург па и вардар пелистер ке остане вака и после што правиме ајде кажи ми тогаш верувам ке викате пак не чини управата па не одам со оние малските да ги гледам не давам пет пари а репрезентацијата ке пропадне па после сити се на телевизија гледај и уживај и на жирок сокак пијај кафе корисно ти е а за жени да беа натурализирани, ама ене и мекејлеб е црн па и него ли го мразиш?
кога некој дава се за твојата земја тогаш се сака и се цени а кометал братце порасни заради тој кометал македонија секогас ке биде почитувана во ракометниот свет па ти плукај по него... ене ти скопјани навивачи го сакаат и силен пелистер е тоа се навивачи оти знаат дека силен пелистер силен металург силен вардар се силна македонија,дај бозе и преспа и тутунски и младост да станат тоа што беа, тоа ке биде она кое сакам да го видам затоа што во таква конкуренција пелистер ке биде гордост да биде прв, затоа што тоа ке биде доказ дека навистина вреди...
Stvarno ne mozam da te razberam da se gotivis na kometal GP, po niv ne poznaval svetot. Koga zaradi toj klub koga RK Pelister bese najsozrean za uspeh vo evropa poradi KGP i udiranjeto sluzbeno lice bea kazneti site makedonski ekipi i pocna raspadot na edna generacija na RK Pelister koja spored mene bese najaka generacija, i poradi neigranjeto vo evropa zaminaa igracite.
Koja vrska ima reprezentacijata so Vardar i Metalurg koga site igraci se proizvod na rakometnata skola vo Struga, Prilep, Bitola i tn koja so centralizacijata gi snema. Uspehot na Metalurg se vide so kadetite bez pobeda na evropsko prvenstvo. I na kraj sa poranesnite igraci na RK Pelister koi igraa za reprezentacija ke ti citiram edna izjava na legendata DUSAN NOVOKMET od pred dve godini " koga nie igravme za Makedonija igravme so srce a ne za pari"

Stvarno ne mozam da te razberam da se gotivis na kometal GP, po niv ne poznaval svetot. Koga zaradi toj klub koga RK Pelister bese najsozrean za uspeh vo evropa poradi KGP i udiranjeto sluzbeno lice bea kazneti site makedonski ekipi i pocna raspadot na edna generacija na RK Pelister koja spored mene bese najaka generacija, i poradi neigranjeto vo evropa zaminaa igracite.
Koja vrska ima reprezentacijata so Vardar i Metalurg koga site igraci se proizvod na rakometnata skola vo Struga, Prilep, Bitola i tn koja so centralizacijata gi snema. Uspehot na Metalurg se vide so kadetite bez pobeda na evropsko prvenstvo. I na kraj sa poranesnite igraci na RK Pelister koi igraa za reprezentacija ke ti citiram edna izjava na legendata DUSAN NOVOKMET od pred dve godini " koga nie igravme za Makedonija igravme so srce a ne za pari"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom