Зошто не смее да се помине пред олтар

• Креатор на темата Креатор на темата branegj
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
17 јануари 2009
Мислења
97
Поени од реакции
21
Зошто не смее да се помине пред олтар поточно внатре во олтарот пред масата
Без да знам дека не смее поминав од тука кога човекот што чистеше ме виде побледе и ми рече брзо врати се назад и не ми кажа зошто не смее и што ако помине некој..
Па ако знае некој нешто во врска со ова нека пише :(

Зошто не смее да се помине пред олтар поточно внатре во олтарот пред масата
Без да знам дека не смее поминав од тука кога човекот што чистеше ме виде побледе и ми рече брзо врати се назад и не ми кажа зошто не смее и што ако помине некој..
Па ако знае некој нешто во врска со ова нека пише :(
Женско си?
Ако си женско, не смееш.

Женско си?
Ако си женско, не смееш.
Бране Ѓ му е никот.
Жените не смеат никако, оти имаат менструација и затоа биле нечисти т.е. крвна 'жртва' во олтар никако.
А машко не смее ако не дозволи свештеникот или не е крштеван, оти и тоа било опоганување на најсветиот дел од храмот.

Колку се cool религиите, кажи?

Жените не смеат никако, оти имаат менструација и затоа биле нечисти т.е. крвна 'жртва' во олтар никако.
А машко не смее ако не дозволи свештеникот или не е крштеван, оти и тоа било опоганување на најсветиот дел од храмот.

Ќе да си во право...
Патем кажано, машкото не смее во олтарскот простор и од друга (можна) причина. [DOUBLEPOST=1417271246][/DOUBLEPOST]

А ова погоре циитираново, е мајтап?...

а фатени за раце јас и ти двајцаа прави здрави мажи дали можеме?
Така фатени за раце смееме да влеземе само ако сакаш да ми се исповедаш. А за тоа во православието знаеш дека треба да клекнеш. Ништо што ти е непознато, верувам...

Бране Ѓ му е никот.

E да, баш заради тоа не чинеле.....

Така фатени за раце смееме да влеземе само ако сакаш да ми се исповедаш. А за тоа во православието знаеш дека треба да клекнеш. Ништо што ти е непознато, верувам...
длабок верник си...

јас се имам пикнато позади то дрвеното кај шо не смеј да влегува женско па шо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom