Gi iscitav povekjeto postovi na ovaa tema i site pravite da izgleda taka lesno za dobivanje viza za Anglija, taka da ne mi e jasno dali sum samo jas malerot koj go odbija 2 pati ili ima i drugi kako mene. Znaci ne znam sto pravam pogresno ako nekoj se razbira neka pomaga

Situacijava e slednava:
So decko mi sum veke 2 godini i toj e britanec po nacionalnost. Ide celo vreme u Makedonija a jas nikako nemozam da otidam tamu. Aplicirav za turisticka viza lani letoto so garantno pismo od nego i me odbija so objasnuvanje deka nemalo dokazi deka mi e decko

....Pred dva meseci pak aplicirav, dokumentite duri u Varsava mi gi pratija, ni intervju ne mi odrzaa, duri ni u ambasadata ne se aplicira vise... Ovojpat im dostaviv dokazi od sliki do skype razgovori i sto ne, i pak me odbija so ovjasnuvanje deka sum pisala imam funti na smetkata a sum nemala. Pa vaka, u aplikacijata sto ja popolnuvav online pisuvase kolku pari imas na smetka vo GBP i ja gi pretvoriv denarite i pisav 1221 GBP, ne mi e jasno kako ocekuvaat da imam funti i zasto ne mi gi vazat denarite koga taa e smetkata sto ja koristam nemozam na devizna da gi cuvam parite. Ne znaev dali e greska napravena i sakav da pobaram administrative review no mi rekoa toa vazi samo za student i working visa. Imav pravo samo na appeal no procedurata e okolu 6 meseci + troskovi okolu advokati, abe gjavol ipol. Znaci ne apliciram za imigraciska viza pa da se vlecam po sudovi. Kako moze da ne sakaat da mi odobrat turisticka viza? Dali moze mi e greska sto imam kazano deka decko mi e od tamu, pa sega si mislat sakam da se mazam i ke ostanam tamu? Inaku toa ne mi e celta uopste, zasto momentalno si cekam za bugarski pasos. Bas denes . bev na intervju i sega treba da cekam 1 godina. Megutoa sakam da go posetam decko mi pred toa a vekje mi se odmili da apliciram za viza zasto mislam deka nema nadez.

Ve molam pomagajte
Thanks