Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Хмм, да: вербално изнесениот став дека „...тоа е лага....„, а кој не е поткрепен со доказна постапка, сам по себе е тешка вистина...
Ти си тој што обвинува! Ти треба да докажеш. Ако не докажеш, тогаш си беден лажов. Јас тврдам и сведочам и правно законски ако треба и на секој друг начин дека тоа се бедни лаги. И вие што помагате во нивното пласирање и ширење сте подеднакво бедни клеветници и лажови.

Хмм, да: вербално изнесениот став дека „...тоа е лага....„, а кој не е поткрепен со доказна постапка, сам по себе е тешка вистина...
Ако јас тврдам дека ти си имал секс со кучиња, дали твојата неможност да докажеш дека си немал, ќе значи дека тоа тврдење е точно?[DOUBLEPOST=1416783171][/DOUBLEPOST]
Знаењето според тебе е исклучиво наука?
Не, но таа е најнепристрасна.

Што чекаш? Постирај! Постирај доказ дека баш православието е вистинско се друго лажно. Повели.

И ти сигурно ќе го прифатиш со двете раце, нели?

Види што му се случило на Св. Туном Емирот во 1579 год.:

Св. Туном Емирот бил муслиман.

Во 1579 година, кога овој муслиман чувал стража од манастирот на Св. Авраам како припадник на турската војска и го видел Благодетниот Оган како се симнал од небото врз источноправославните верници кои биле на улиците, целиот вон себе од радост посведочил:" Еден е вистинскиот Бог, Исус Христос; Една е вистинската вера, верата на Православните Христијани". И скокнал кај Христијаните од висина од 35 стапки (10.5 метри) врз мермерниот плочник. Но наместо целиот да се раскости, врз мермерот се дочекал на нозе како врз мек восок. И до денешен ден можат да се видат отисоците на неговите стапала втиснати во мермерот.
Св. Туном Емирот откако скокнал на плочникот, го зел своето копје и се нафрлил врз мермерниот столб од кој излегол Благодетниот Оган Господов и резбарел низ него како низ мек восок, непрекинато величајќи го Христос.

Еве ги отисоците на неговото копје во МЕРМЕРЕН столб и пукнатината од кoja излегол Благодетниот Оган:

column.jpg

http://www.johnsanidopoulos.com/2010/04/saint-tounom-omir-18-april-1579.html

И како изреагирале Муслиманите на овие чуда, знаеш ли?
Mу ја отсекле главата и му го запалиле телото на Св. Туном Емирот.

И на сето тоа, @hattab ми одговара

Hattab напиша:
Кој може да е ставот за погорното прашање, муслиманите го објаснуваат тоа дека тој човек е губитник и на дуњалук(овој свет) и на ахирет(оној свет).

По кој критериум е губитник!?

Кажи ми што повеќе јас можам да направам? Какви докази да му постирам кои би ги прифатил кога ни доказот од самиот Бог за него, за тебе, а и за многу други, е неприфатлив???

И ти сигурно ќе го прифатиш со двете раце, нели?

Види што му се случило на Св. Туном Емирот во 1579 год.:

Св. Туном Емирот бил муслиман.

Во 1579 година, кога овој муслиман чувал стража од манастирот на Св. Авраам како припадник на турската војска и го видел Благодетниот Оган како се симнал од небото врз источноправославните верници кои биле на улиците, целиот вон себе од радост посведочил:" Еден е вистинскиот Бог, Исус Христос; Една е вистинската вера, верата на Православните Христијани". И скокнал кај Христијаните од висина од 35 стапки (10.5 метри) врз мермерниот плочник. Но наместо целиот да се раскости, врз мермерот се дочекал на нозе како врз мек восок. И до денешен ден можат да се видат отисоците на неговите стапала втиснати во мермерот.
Св. Туном Емирот откако скокнал на плочникот, го зел своето копје и се нафрлил врз мермерниот столб од кој излегол Благодетниот Оган Господов и резбарел низ него како низ мек восок, непрекинато величајќи го Христос.

Еве ги отисоците на неговото копје во МЕРМЕРЕН столб и пукнатината од кoja излегол Благодетниот Оган:

column.jpg

http://www.johnsanidopoulos.com/2010/04/saint-tounom-omir-18-april-1579.html

И како изреагирале Муслиманите на овие чуда, знаеш ли?
Mу ја отсекле главата и му го запалиле телото на Св. Туном Емирот.

И на сето тоа, @hattab ми одговара

Кажи ми што повеќе јас можам да направам? Какви докази да му постирам кои би ги прифатил???
Знаеш колку преданија, митови и легенди постојат? Тие за тебе се доказот?! :facepalm:
Сакаш да ти покажам карпа каде Марко Крале со коњот направил дупка и почнала да извира вода? Или место каде Тор удрил со неговиот чекан? Или местото каде медузата претворила човек во кип од сол?

Ти си тој што обвинува! Ти треба да докажеш. Ако не докажеш, тогаш си беден лажов. Јас тврдам и сведочам и правно законски ако треба и на секој друг начин дека тоа се бедни лаги. И вие што помагате во нивното пласирање и ширење сте подеднакво бедни клеветници и лажови.

Ако Црквата ја поседува вистината и е во заедница со Вистината, тогаш, која е мојата потреба за докажување дека надвор од вистината може да има било што, вклучувајќи ја и лагата? Или и ти, попут мнозинството од Боговорците од форумов, ќе бараш „докази„ за кои и самиот не знаеш како треба да изгледаат?

Знаеш колку преданија, митови и легенди постојат? Тие за тебе се доказот?! :facepalm:
Сакаш да ти покажам карпа каде Марко Крале со коњот направил дупка и почнала да извира вода? Или место каде Тор удрил со неговиот чекан? Или местото каде медузата претворила човек во кип од сол?

Тогаш зошто му ја отсекле главата на светителот ако имале контрааргумент? Зошто не го разубедиле во неговата "заблуда"?

Ако јас тврдам дека ти си имал секс со кучиња, дали твојата неможност да докажеш дека си немал, ќе значи дека тоа тврдење е точно?.

Твоето тврдење ќе биде само тврдење, сазнова на омраза (кон мене) и тоа тврдење никад нема да стане вистина па затоа нема(м) потреба од побивање на таквото тврдење, за кое знам дека нити е точно, уште помалку вистинито.

Ако Црквата ја поседува вистината и е во заедница со Вистината, тогаш, која е мојата потреба за докажување дека надвор од вистината може да има било што, вклучувајќи ја и лагата? Или и ти, попут мнозинството од Боговорците од форумов, ќе бараш „докази„ за кои и самиот не знаеш како треба да изгледаат?
Каква врска има твојата пуста црква со конкретниов пример?! Значи тоа ѓубре во таблоидите е лага, демантирана од нас што сме членови! Ти велиш дека вистината ја имала црквата твоја....:tapp:
Ај објасни ми како црквата ќе ја има вистината за тоа дали таблоидите лажат или не во врска со ОТО?[DOUBLEPOST=1416783890][/DOUBLEPOST]
Што има врска пристрасноста со односот на верата и знаењето?
Има секаква врска. Ако некој однапред одлучи што смее да биде или што не смее да биде исходот на една потрага или истрага, тогаш целта на таа истрага не е вистината.
Неможе да испитуваш нешто, однапред отфрлајќи можем исход затоа што не ти се допаѓа.[DOUBLEPOST=1416784014][/DOUBLEPOST]
Твоето тврдење ќе биде само тврдење, сазнова на омраза (кон мене) и тоа тврдење никад нема да стане вистина па затоа нема(м) потреба од побивање на таквото тврдење, за кое знам дека нити е точно, уште помалку вистинито.
Епа тогаш што тераш инает како магаре на мост? Истово се однесува за обвинувањата на таблоидите!
Истите тие обвинувања и лаги, за кои ти се правиш со сила мутав кога се демантирани од наша страна!

Каква врска има твојата пуста црква со конкретниов пример?!.

Има: ако вистината е во Црквата, тогаш надвор од Црквата, може да постојат полувистини и лаги (што ми доаѓа „исто„) па оттаму немањето потреба од докажувањето на туѓите лаги.

Сметам дека е прилични приглуп обидот за докажувањето на лагата.

Тогаш зошто му ја отсекле главата на светителот ако имале контрааргумент? Зошто не го разубедиле во неговата "заблуда"?
А каде е доказот дека тој настан се случил? Има ли независен историски извор што може да го потврди тоа?

Ти велиш дека вистината ја имала црквата твоја....:tapp:
Ај објасни ми како црквата ќе ја има вистината за тоа дали таблоидите лажат или не во врска со ОТО?

Црквата ја има вистината, која ни е објавена од Небесата и која (вистина) не е производ од човеков ум или човеково фантазирање.

ОТО е позната „ствар„ и само варијанта на тајните Богоборечки организации.

Има секаква врска. Ако некој однапред одлучи што смее да биде или што не смее да биде исходот на една потрага или истрага, тогаш целта на таа истрага не е вистината.
Неможе да испитуваш нешто, однапред отфрлајќи можем исход затоа што не ти се допаѓа.
Знаењето преку верата како способност на човекот априори го отфрлаш, бидејќи сметаш дека знаењето преку науката е поквалитетно т.е. вистинито?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom