И ти сигурно ќе го прифатиш со двете раце, нели?
Види што му се случило на Св. Туном Емирот во 1579 год.:
Св. Туном Емирот бил муслиман.
Во 1579 година, кога овој муслиман чувал стража од манастирот на Св. Авраам како припадник на турската војска и го видел Благодетниот Оган како се симнал од небото врз источноправославните верници кои биле на улиците, целиот вон себе од радост посведочил:" Еден е вистинскиот Бог, Исус Христос; Една е вистинската вера, верата на Православните Христијани". И скокнал кај Христијаните од висина од 35 стапки (10.5 метри) врз мермерниот плочник. Но наместо целиот да се раскости, врз мермерот се дочекал на нозе како врз мек восок. И до денешен ден можат да се видат отисоците на неговите стапала втиснати во мермерот.
Св. Туном Емирот откако скокнал на плочникот, го зел своето копје и се нафрлил врз мермерниот столб од кој излегол Благодетниот Оган Господов и резбарел низ него како низ мек восок, непрекинато величајќи го Христос.
Еве ги отисоците на неговото копје во МЕРМЕРЕН столб и пукнатината од кoja излегол Благодетниот Оган:
http://www.johnsanidopoulos.com/2010/04/saint-tounom-omir-18-april-1579.html
И како изреагирале Муслиманите на овие чуда, знаеш ли?
Mу ја отсекле главата и му го запалиле телото на Св. Туном Емирот.
И на сето тоа,
@hattab ми одговара
Кажи ми што повеќе јас можам да направам? Какви докази да му постирам кои би ги прифатил???