Аliexpress (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Нарачав XL според европската скала би трњебало да ми е точно сеа тоа беше најголемиот број па ќе видам коа ќе стаса. Добар е продавачот земав други работи од истиот ми стасаа.
Ај едно прашање бројот за следење е RL042479931CN со последен статус
2014-11-13 12:03
Prague, Macedonia-MK, to import Exchange Bureau, Arrival at inward Office of Exchange и не го разбирам во Прага е или во Македонија?

Во Прага е, за некој ден треба да ти пишува left the transit Bureau - тогаш е пратено за МК.

Во Прага е, за некој ден треба да ти пишува left the transit Bureau - тогаш е пратено за МК.

И не мора да значи, можеби е веќе и пристигната во Македонија затоа што оваа ми е 5та пратка кадешто на нет ми пишува дека пратката е во Прага а јас ја добивам во СК, конкретно последнава:

2014-11-12 16:24 CZECH REPUBLIC (THE), PRAHA 120, Insert item into bag (Otb)

а веќе на 15.11 ја добив во Скопје без ажуриран тракинг дека е престигната во МК. 7-10 дена е преголем период една пратка да се задржува во Чешка

здраво.. сакам да порачам преку али експрес 7-8 производи. дали треба да платам како данок нешто ? оти имам слушнато дека ако изнесува преку 25 долари се доплајча

финтава е што не ми стаса една нарачка ми ја препратија , дека е веќе затворена заради жалбата продавачот вели дека единствен начин да ме рефундираат за таа нарачка е пејпал .
Така ти вели, за да не му се наруши угледот. И мене така за еден производ. Му реков немам пејпал и му побарав целосно враќање на парите. И ги врати ко попче.
Нарачувал некој мобилен?
На работа кај мене имаат земено трипати мобилен од 100-120 евра и им стасал и задоволни се. А мене еден usb hub не ми стасал. Ризик јбг.
Сабајлево ми се роди желба за едно сетче обетки и ланче да нарачам..внесов картица се..и на крај пишува your order has been adjusted и цената наместо 0.37 ми пишува 3.37 ..не го сакам по оваа цена..значи си пишува price order 0,37 adjusted 3.37 total 3.37 free shipping... Морам да ја чекам верификацијата за нарачката? Нејкам по волку пари да ја земам... На крај само cancel да ставам и ќе ми ги вратат парите или?
Да, само проблемов со ситниците кои ги купуваш е дека мораш да земеш десет пара обетки. Значи еден пар не праќаат.
Имате некој проблем кога го вршите плаќањето?
Sorry, your payment was not successful! No money has been deducted.
Reason:
An unknown error has occurred.
Solution:
Please try again later.
ова ми се појавува цело време
И мене така некогаш на хром ми прави. Се префрлам на мозила и се си е во ред.
здраво.. сакам да порачам преку али експрес 7-8 производи. дали треба да платам како данок нешто ? оти имам слушнато дека ако изнесува преку 25 долари се доплајча
7-8 исти производи од ист купувач или?

Зависи што сакаш и дали се е од еден ист продавач или не. Инаку поштенската граница е 45 евра (60$) со вклучен траснпорт е ако мислиш на тоа. Над таа граница се одданочува, царини а некогаш и двете.

Така ти вели, за да не му се наруши угледот. И мене така за еден производ. Му реков немам пејпал и му побарав целосно враќање на парите. И ги врати ко попче.

На работа кај мене имаат земено трипати мобилен од 100-120 евра и им стасал и задоволни се. А мене еден usb hub не ми стасал. Ризик јбг.

Да, само проблемов со ситниците кои ги купуваш е дека мораш да земеш десет пара обетки. Значи еден пар не праќаат.

И мене така некогаш на хром ми прави. Се префрлам на мозила и се си е во ред.

7-8 исти производи од ист купувач или?
не сите од различен.. шипинг имам само на 2 производи.. само дали царина че платам ми е ..[DOUBLEPOST=1416484523][/DOUBLEPOST]
Зависи што сакаш и дали се е од еден ист продавач или не. Инаку поштенската граница е 45 евра (60$) со вклучен траснпорт е ако мислиш на тоа. Над таа граница се одданочува, царини а некогаш и двете.
не се од ист продавач..

не сите од различен.. шипинг имам само на 2 производи.. само дали царина че платам ми е ..[DOUBLEPOST=1416484523][/DOUBLEPOST]
не се од ист продавач..

Пресметај и ќе ти стане јасно. Се што ке биде во граници на 45 евра нема да платиш, над тоа зависи. И зависи што роба е, Патики, облека, саати итн. Предноста ти е што не се од ист.

не се од ист продавач..
Ако се од различен, и се до 45 евра, немаш гајле. Сексот е што може негде да заглават.

Или тука или по пп ако сакаш прати ми го тракингот ке видам па после ке ти објаснам се како иде :)
Брат ми нарачувал тоа. Он денес не е дома, а не го знам пасвордот за да влезам да видам тракингот на нарачките. Некој друг ден ќе ти пратам.

Брат ми нарачувал тоа. Он денес не е дома, а не го знам пасвордот за да влезам да видам тракингот на нарачките. Некој друг ден ќе ти пратам.

Нп кога сакаш тогаш :)

Алтернативен тракинг за кинескава пошта?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom