Како ја доживувате љубовта

Кога подетално ќе погледнеш кон зборот љубов ќе видиш дека речиси и да не постои. Љубов можеш да добиеш од татко, мајка, брат сестра, од некој близок. Во денешно време се гледаат матријалните вредности на човекот. Ако имаш корист од него го сакаш, без разлика дали е дебел, грд и дали живее во село.

Класичен пример. Соученичка од 18 години има дебел дечко 23-4 години со добар ауто, ресторан... Во муабет соученик ја прашува дали ќе го сакаше да беше таксист, девојчето занеме...

Јас љубовта ја доживувам како филм во режија на Quentin Tarantino :pipi:[DOUBLEPOST=1416428631][/DOUBLEPOST]
Очекуваш некој да ти одговори на ова? Па луѓето појма немаат што е љубов. Луѓето влегуваат во врски колку да не бидат сами, некои за пари, некои за секс. И ти ги прашуваш да ти опишат чувство на љубов? Хахах
Тебе значи осаменоста те тера по 10 чашки алкохол на искачање да пиеш во потрага по љубовта од приказните? :(

Јас љубовта ја доживувам како филм во режија на Quentin Tarantino :pipi:[DOUBLEPOST=1416428631][/DOUBLEPOST]
Тебе значи осаменоста те тера по 10 чашки алкохол на искачање да пиеш во потрага по љубовта од приказните? :(
Ќе пробам како тебе да се боцкам во иднина, ваљда тоа ќе помогне.

Ќе пробам како тебе да се боцкам во иднина, ваљда тоа ќе помогне.
Имаш неточни информации и погрешна престава, нема боцкање, само орално конзумирање. Прашањето е зошто ја доживуваш љубовта како бегање од осаменоста, трчање по пари или пак сексуално празнење?

Во двата поста отсуствува зборот некои како што можам да видам. Што значи, среди мисли пред да пукаш, па макар и во празно.
Сакав во тебе да пукам, не во празно :([DOUBLEPOST=1416460446][/DOUBLEPOST]
Имаш неточни информации и погрешна престава, нема боцкање, само орално конзумирање. Прашањето е зошто ја доживуваш љубовта како бегање од осаменоста, трчање по пари или пак сексуално празнење?
Под дејство на ЛСД бев, не знаев што пишувам. I'm sorry...

За тие што викате дека љубов нема: татко ви и мајка ви од интерес ве направија или од што немаа подобра занимација?

За тие што викате дека љубов нема: татко ви и мајка ви од интерес ве направија или од што немаа подобра занимација?
Од што немаа подобра занимација :unsure::cautious:[DOUBLEPOST=1416463940][/DOUBLEPOST]
Сакав во тебе да пукам, не во празно :([DOUBLEPOST=1416460446][/DOUBLEPOST]
Под дејство на ЛСД бев, не знаев што пишувам. I'm sorry...
Кој бе пишува на лсд :LOL:, да не си била пијана како познатите писатели?

Јас верувам во љубов и љубов постои. Ако даваш љубов и ке ти се врака. Само треба да ја најдеш вистинската личност за да биде љубовта обострана.И тогаш кога ке ја најдеш ке се најде некоја причина поради која не ке можете да бидете заедно и затоа речиси секогаш на крај завршуваш сам или со некој кој ке задоволи некои од твоите потреби (убавина, пари, комуникација, дружење, секс разбирање, доверба..)Ке се обидеш да се задоволиш со нешто од ова и да го игнорираш остатокот од потребата за да живееш срекно, а тоа е да сакаш и да бидеш сакан.
Не знам колку сте осетиле обострана љубов, ама тоа е најубавото чувство на светот и не може да се спореди со ништо. Ако постои кај вас такво нешто, не дозволувајте никогаш таа љубов да премине само во навика.

Па не е некоја филозофија да се оплоди јајце клетка а притоа во очите на другите ќе изгледа како ништо да не ти фали затоа што, нели, си ги остварил очекувањата на заедницата - во брак си и имаш деца. Ама за тоа не се бара Љубов туку само тело.
Има падобрански примери каде двајцата се сакаат и се поштоваат и сакаат да се остварат во трето лице - дете, и имаат љубов кон него без да го користат за проекција на нивната неспособност и очај, ама многу се ретки.
Љубов помеѓу две единки се сеќава посилно од гравитација ама треба да ја бараш со лампа сред бел ден.

"There is not anything which will so bind husbands and wives as the building of themselves through each other. God planned mates for every pair of opposites for that reason, No separate individual can find complete balance in himself alone, or do as good work without the loving cooperation of a balancing mate.

od : Walter Russell

Јас незнам за какви пеперутки зборвиш, али чим ти се врзвит јазикот ко ќе ја видиш то е вистинското, така ми говорат Лилипутанците во стомакот.

Последно уредено:
доживувањето на љубов (маж/жена) у повекето случаеви кулминира кога еден од двајцата ке престане да доживува и ке почне да се изживува и ондак имаш ситуација која продужује садомазо или пак продужује со соживување па преоѓа у навика.

Мислам дека љубовта постои и дека секој ја доживува на свој начин. Кога некого сакаш секако дека ке почуствуваш пеперутки во стомакот и ке сакаш постојано да бидеш покрај нејзе/него. Кога ке престане да те интересира физичкиот изглед, дали е богат/та, какво семејство има и други глупости кои се само изговор тогаш сфакаш дека тоа е вистинската особа и дека тоа е љубов. Се додека не ја почуствуваш љубовта не можеш да знаеш ниту некој може да ти објасни какво е тоа чуство

30wxgux.jpg

Мислам дек од заминација се онаквет, ево мене мајка ми со две раце ме отпиша од син.
Ме разреши од функција син.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom