Доколку има таква тема, нека биде преместено мислењето во неа. Оваа тема нека биде за сите членови кои мислат дека неправедно биле казнети или опоменети од полициски службеник.
Воедно, во склоп на тоа, денес пред факултетите ( економски правен филолошки филозофски) на раскрсница кога поминав бев глобен. Имено, тргнав кога светлото беше зелено !!!!!!! После 2 чекори светолото се смени во црвено а јас бев на половина улица. Другото светло беше зелено и си поминав па ми свирна и ми рече да идам докај него и ми се обрати со ,,Дали знаеш дека што туку направи сообраќаен прекршок?" Дебатирав со него но се гледаше дека толеранцијата му е на ниво под нулата и ми го повиши гласот. Ми напиша глоба од 15 евра и ми рече да идам во полициска станица. Во тој момент додека ми пишуваше, една жена или девојка не знам што беше зашто покриена целата од религиозни причини претрча на црвено. Ама не, не реагираше иако му посочив. Не за друго, сега гледам човекот бил албанец исто. Во полициска станица ќе одам и ќе поднесам жалба. Не ми е толку до тие 15 евра колку што ми е до дискриминацијата по национална основа и неговата небрежност ( не сум јас виновен што не видел оти сум тргнал на зелено туку се свртел мутајкото кога баш се сменило). Дали има некој со вакви слични дешавки ? Што би направиле вие ?