Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Абе oд сегде дoбивме пoддршкa, aмa местo пoддршкa вaкa пo фб, фoруми, емисии дoјдете нa нaредниoт мaрш (се нaдевaм пaк ќе се oргaнизирa зa брзo време) и дa бидеме уште пoгoлемa брoјкa oд денес.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Во Битола на УКЛО им се заклучени просториите за одржување состанок :facepalm:Страв.Кучињата лаат од страв.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.665
Поени од реакции
88.529
Видете ја свињава... видете ја само. Говедо, стока, инцест, рак на општествово, е тоа е дотичниов. Ми го крена притисокот над 200, крвта негова да му ја ебам.

И Смилковското езеро ли го спомна, пичка ли ти матер...? А кај беше ти вака да збориш за убиството на Ангел, кога цела општина се крена на нозе, кога полицајците тепаа и младо и старо, и живо и мртво? Што викаше ти тогаш ? Ама ај, и тебе ќе ти дојде крајот куче ниедно скапано

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Еве и да го укинат екстерното ќе ти донесе тебе тоа поквалитетно образование ?! Не ! Туку ти ќе мислиш дека си победник еве сме успеале Власта да ја поразиме, ама сеуште ќе немаш доволно знаење и ќе имаш положување на испити со врски, без да покажат основно познавање во својата стручна област. Е сеа ако не дозволиш да те проверат колку знаеш, од кај ќе знаат дека квалитетно ги спроведуваат образовните процеси, а? И тоа дека ти виикаш дека знаеш нешто, а на пример во Битката кај Курск да викаш дека Германците победиле !!! Прво знаење треба да имаш, така ќе бидеш победник, оној што фаќал кривини на тој не му одговара да му го проверат неговото знаењето, ти текнува :)
А ти искрено мислиш дека со Екстерно ќе се добие квалитетно образование ?
Квалитетно образование се добива со залагање на професорите и асистентите кога чуваат на испит, фаќање препишувачи, спуштање на телефони кога се јавуваат за "моето" дете и финансирањето на факултетите да не биде од студентите т.е да не зависи колку студенти ќе се пишат наредна година за да факултетот да продолжи нормално со работа. Овие работи да се средат веќе догодина имаш поквалитетно образование.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Во Битола на УКЛО им се заклучени просториите за одржување состанок :facepalm:Страв.Кучињата лаат од страв.
Нека организираат надвор. Студентскиот пленум досега сите 4 собири ги организираше на отворено, но еве оди ладно, мислам ќе бидат во некој факултет (мислам дека наслушнав Филозофски одобрил).

@Scirea сва среќа, не можам да му ги читам мислењата, очигледно сум блокиран. Ај прати ми линк, да видам, нешто не можам да му ја најдам фб страната.Не знам што се чудите од неговите мисења. :D

@Bojan Van Buuren наредна недела пак ќе се оди со пленум, т.е. собир, сега веројатно се очекува некаква реакција од МОН. Ако нема ништо конкретно, најубаво некој четврток, еве за 2 недели, пак да се организира протест. Четврток, бидејќи тогаш е слободен ден во возовите и студентите од другите градови би можеле да дојдат во Скопје.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Абе oд сегде дoбивме пoддршкa, aмa местo пoддршкa вaкa пo фб, фoруми, емисии дoјдете нa нaредниoт мaрш (се нaдевaм пaк ќе се oргaнизирa зa брзo време) и дa бидеме уште пoгoлемa брoјкa oд денес.

Sent from my LG-D620 using Tapatalk
Да во право си. Да можам би дошла и секој треба да испадне на улица и да ве поддржи.
Видете ја свињава... видете ја само. Говедо, стока, инцест, рак на општествово, е тоа е дотичниов. Ми го крена притисокот над 200, крвта негова да му ја ебам.

И Смилковското езеро ли го спомна, пичка ли ти матер...? А кај беше ти вака да збориш за убиството на Ангел, кога цела општина се крена на нозе, кога полицајците тепаа и младо и старо, и живо и мртво? Што викаше ти тогаш ? Ама ај, и тебе ќе ти дојде крајот куче ниедно скапано
Батали го бе мивка неписмена.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Присуствував како студент и убаво беше ептен :)
peace love кис до сите

п.с. ве молам не ги читајте тие умрените по фејсбук не вреди

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јанко, и гинекологот што ја породи мајка ти со тебе се кае за делото па никој не го прашува, говедо едно смрдено.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255

Поквалитетен сончоглед амин.
Апел до Благој Ѓорев да го искористат за маргарин.

Screenshot_4.png

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Остај Јанко, другово говедо што се праи претседател т.е што беше, мандатот мислам му е поминат или ќе му помине за брзо...
ТРЕБА ДА СЕ ФРЛИ У ВАРДАР иначе ја ке го го фрлам, неможам веќе како појава да го трпам...

Види го што изјавил, дебил, кретен,куртон,.... итн....
Идиот, не се сложувал со студентите...ПА СО КОЈ ТРЕБА да се сложува да му...

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Ако планираат да ги средат корумпираните професори со екстерно згрешиле.

Ниските плати и никаквите услови по факултетите се виновни за состојбата во која се наоѓаат.

Член од
15 февруари 2012
Мислења
2.680
Поени од реакции
1.805
Ако планираат да ги средат корумпираните професори со екстерно згрешиле.

Ниските плати и никаквите услови по факултетите се виновни за состојбата во која се наоѓаат.
Ама пази дебилизам... јас незнам да има некој корумпиран професор опозиционер, ако има ке му е*ат мајката за 10 секудни и ке напраат сканадли од неворјатни размери..
Сите тие корупции се дешаваат во режија на власта и никој друг,сеа фактички со екстерново сакаат да си ги купат про-властените професори за цел живот....да ги држат на нишан што се вика :D

Промените почнуваат од интелектуалците, а тие се сите професори итн... ако ги зауздаш нив, ке си владеат вечно..

Тоа е моето размислување...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
А така ли?
Е па дај те молам ургирај, јас еве прва ќе се пријавам да се качам на еден од авионите, за да не ти сметам тебе.
“Трошиме пари за да работи надвор“.
Така е Јанко.
Само треба да ти каже некој дека оди да работи надвор, пошто тука ниту леб, ниту живот нема. Јанко, еве и мајка ми трошеше пари и за додипломски и за постдипломски, сите ме убија од тапшање по рамо дека сум капацитет, а и нејзе ја тапшаа дека има капацитет дете, за да се пријавам за работно место каде без никаква протекција стигнав до најтесниот круг, за на крај да бидам шкртната затоа што немам ниту презиме, ниту книшка, ниту грб во градов.
БРАВО ЈАНКО ЗА ИДЕЈАТА! БРАВО ШТО ГО ГЛЕДАШ САМО ОНА ШТО САКАШ ДА ГО ВИДИШ!
И уште да му каже некој на Јанко дека бев спремна и докторски да упишам во држава од која сите бегаат, затоа што си ја сакам државава и сакаВ да останам тука, ама Министерство за образование од инает не им даде акредитации на професори од Правен заради политички игри и јас останав дома, капацитетот што сите го тапшаа и му викаа да биде стрплив, капацитетот што имаше 9.6 просек на постдипломски, пошто квалитетот испливувал на површина. Квалитетот да лиже гз испливува во оваа држава можда, овој интелектуалниов тешко.

Така да, Јанко, ако успееш да издејствуваш субвенционирани авиони за надвор, тоа би било супер, еве и јас некој аир да видам од државава, што е иронија, бидејќи би си одела. Ама таму нема никој да ме тапша дека сум капацитет, туку ќе ме остава да си го развивам и да си го докажам капацитетот.

Фала многу, пријатно.

Можда сум оф-топик, ама не можев да не го искоментирам ова, преку глава ми е од се. Држава ли е, трагедија ли е...

H

HoT IcE

Гостин
Денес бев горд што сум студент у ебанава држава. Пресреќен бев. Стигнав на УКИМ уште 11 и 20, и немаше многу луѓе, си реков дека тоа е тоа, можеби малце ќе дојдат ама нема да биде ништо посебно. Ама како се ближеше 12 саатот срцево ми се полнеше со радост. Можеби за некого 2000 студенти се ништо, и не е масовна бројка, ама за мене итекако е. Особено со оглед на фактот дека никад се немаме организирано во оваа бројка, така да излезеноста е за респект. Ми се иде да ги гушнам сите што излегоа денес.:noze:

Kajgana Shop

На врв Bottom