Ќе се полага државен испит во 2-ра и 4-та година (Студентски пленум)

• Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување
Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Одма бе со некои глупи и зајадливи коментари. Ако ги имало доволно џабе било, ако потфрли со мала бројка кај сте се криете.
Абе 2000 души да ти излезат неорганизирано е бројка и факт дека неможеш ти да се заебаваш со некој што плаќа партиципации од стотици евра. Во средно си легнаа на брашното и сега е бесплатно и задолжително.
Го подржувам максимално протестот бидејќи УКИМ остана единствено нечепната автономна институција во државава. Остана уште таму да мораат сите недоквакани партиски куртони да предаваат и да си играат курац. Партиски било организирано.
Да им текне на тројца да земат партиски знамиња од три партии после ќе се чешате што ве снашло? Ебаве ретардираните.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Не верувам дека ќе има фингирани спинови сеа. Во мала шах-мат позиција се, пошто ако речат дека ги организира опозицијата за која до вчера велеа била распадната, ќе си пукаат сами во око пошто ова денеска би покажало дека не е распадната. Секако, пошто ова не беше настан од опозицијата, бидејќи на него има и членови на „провладината младина“.

Ќе изиграат паметно сеа, ќе го укинат екстертното и ќе речат „Еве ве слушаме“.

Како и да е, били упсешно или не небитно, срце ми се полни кога гледам конечно подразбудена младина!

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Не да серам , ама по сликите шо се постират , главна цел на протестантите денеска им е правење селфиња

Rokko

SiFU 師父
Член од
30 мај 2014
Мислења
714
Поени од реакции
299
Еве и да го укинат екстерното ќе ти донесе тебе тоа поквалитетно образование ?! Не ! Туку ти ќе мислиш дека си победник еве сме успеале Власта да ја поразиме, ама сеуште ќе немаш доволно знаење и ќе имаш положување на испити со врски, без да покажат основно познавање во својата стручна област. Е сеа ако не дозволиш да те проверат колку знаеш, од кај ќе знаат дека квалитетно ги спроведуваат образовните процеси, а? И тоа дека ти виикаш дека знаеш нешто, а на пример во Битката кај Курск да викаш дека Германците победиле !!! Прво знаење треба да имаш, така ќе бидеш победник, оној што фаќал кривини на тој не му одговара да му го проверат неговото знаењето, ти текнува :)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Го пишав тоа што го пишав пошо се кладам дека од секоја генерација на факултетот кај што ја завршив, ќе идат по 2,3 ца од цела генерација. Пошо на нашиот факултет го имаше "екстерното" такозвано "завршна вежба" на крајот на секој предмет, тоа ако не го положиш, не можеш да земеш потпис и да идеш на испит. Ако отсуствуваш од вежба треба сам да ја избработиш некој следен термин (што може да биде прилично заебано), а за предавањата скоро на секој предмет беа задолжителни и дозволено беше во просек од 2 часа да те нема (али тоа е во просек, на некои беше : еден кома нешто). И откако ќе завршиш факултет по неколку месеци имаш стручен испит кој треба да ти го провери знаењето од факултетот, и кој доколку не го положиш, не можеш да работиш (не добиваш лиценца).

Ми текнува кога беа протестите за Нешковски, и ниеден колега не отиде, ниту зборуваше за тоа.

Така да, ви реплицирав повеќе заради лична фрустрација.

Исто така, фрустрацијата ми потекнува и од неажурноста на студентите во општествените движења, на пример протестот "Удар" што се случува деновиве, и на кој има екстремно мала посетеност од страна на студентите.

Се надевам дека ќе си ја истерате правдата и само напред.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Исто така, фрустрацијата ми потекнува и од неажурноста на студентите во општествените движења, на пример протестот "Удар" што се случува деновиве, и на кој има екстремно мала посетеност од страна на студентите.
И да ме претставува онаа ретардираната Мери Николова? Побрзо јажето околу вратот и шлуп во вода рибите да ме изедат отколку вакви „револуционери“ да ме водат.

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Еве и да го укинат екстерното ќе ти донесе тебе тоа поквалитетно образование ?! Не ! Туку ти ќе мислиш дека си победник еве сме успеале Власта да ја поразиме, ама сеуште ќе немаш доволно знаење и ќе имаш положување на испити со врски, без да покажат основно познавање во својата стручна област. Е сеа ако не дозволиш да те проверат колку знаеш, од кај ќе знаат дека квалитетно ги спроведуваат образовните процеси, а? И тоа дека ти виикаш дека знаеш нешто, а на пример во Битката кај Курск да викаш дека Германците победиле !!! Прво знаење треба да имаш, така ќе бидеш победник, оној што фаќал кривини на тој не му одговара да му го проверат неговото знаењето, ти текнува :)
Tебе ти текнува дека тој што има врски ќе помине на тестирање без проблем како што е испит за државен службеник? Седнуваш на пц, внесуваш матичен број, чекаш 3 минути и излегуваш со сите прашања точни.
Добро бе вие кај живеете? У Македонија?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.066
Поени од реакции
74.736
Јас сум задоволен од бројката. Имаше накај 2-3000 студенти на почетокот, потоа со тек на време се смали бројката.
Мора да се спомене дека 90% од протестантите беа од факултетите од комплексот на факултети од каде што се тргна, што значи другите ги мрзело да мрднат со гзот и да се придружат.
Морам пак да ги споменам сите што "кур ги болело" за екстерно, затоа што веќе биле дипломирани. И мене не ме засега па дојдов за поддршка, и пробав да донесам и други луѓе, ама искрено никој не ме поддржа од тие што се веќе дипломирани :D
Далеку е Македонија од некоја борбена младина, во друга земја ако ништо друго бар ќе се рснеше некој прозор од министерството, тука беше бајаги мирно.
Се скандираше "Доста беше молк", "Не за екстерно", "Студенти,студенти, независни и силни", "Автономија", "Ние не сме партија" итн.
Добивме и мала поддршка од некои Турци што беа на Европски, мада повеќе им беше забава на нив :D
Имаше и еден куп што си правеа селфиња, ама подобро да прават селфиња на протестен марш, отколку да прават селфиња во некој кафич додека други се борат за нивните прав.
Маршутата беше позната, имаше бајаги свирење пред СПУКМ ака УМС вмро, а потоа пред оминистерството некако се немаше концепт. Дали требаше некој да прими одредени членови од протестантите, дали требаше министерот да излезе, ама мораше да има некоја цел на проестот.
Вака си имаше свирење, скандирање,се повикуваше министерот да излезе, ама се тоа беше без одговор со неми погледи од вработените во министерствата.

Луѓево се усрани од полицијава. Имаше 10-тина дифендери и сите се крстеа колку полиција имало :D Нас на најобична утакмица со 50 души публика, ни праќаат 10 пати повеќе полиција :D
Успеале да влеат страв кај народот, така да и ова мало размрдување беше добро за почеток :D

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Не да серам , ама по сликите шо се постират , главна цел на протестантите денеска им е правење селфиња
Абе, ок, секад ќе има такви, али поедини случаи сега, да не збориме. Плус, и тоа е некаков начин на ширење на настанот. Нејсе тоа батали.

Искрено, јас сум презадоволен од бројката, дојдов некаде 20 за 12 на собирното место, малце се разочарав, ама после дојдоа уште еден куп луѓе. Но, пак има такви кои останаа во факултетите, па уште преку прозорите снимаа или не знам што правеа...или се чудеа за што протестираат овие...или завршиле со предавања па побрзо дома да стигнат...или на бајачка можда се. ;)

Како и да е, 2000 студенти е огромна бројка, еден од ретките протести во државава а да не се партиски покриени. До дечкото што вика дека опозицијата организирала ова, побарај помош додека не е касно. Јас ве уверувам дека партија да организираше тука ќе имаше бар 5-6 илјади, минимум! Манете ги ваквите ликови, сеа ги чекам од Курир и Прес 24 да се појават со нешто вакво. https://twitter.com/NikolasTweet/status/534332992156864512

И да, постирајте видео кога ќе има, со изјавите на преставниците кои влегоа внатре во зградата, слушнав нешто али многу малце. И да, што беше фората со дечкото позади полицискиот кордон кај МОН што го задржаа?

@Коњаникот Сабја искрено јас се зачудив што имаше релативно малце полиција и тоа повеќето беа од обичната полиција, немаше желки, ебр, мебр, барем не во прв план. Видов дека се снимаше од МВР (или некоја друга дирекција под капа на МВР :icon_lol:). Очекував дека ќе има по 2-3 кордони, милион полиција околу колоната и слично.

Последно уредено:
B

babsyy

Гостин

Браво дечки, ги слушав и новинарите од Прес24 како коментираат дека не виделе досеа ваков протест без политичка позадина од страна на младината.
Полицаецот исто рече алал да им е на децава!
Ја сум задоволна, не било се' така мртво како што изгледа! (y)

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
@babsyy Сигурно биле Прес24 или да не биле 24Вести? Пошто не ми е верно за првиве. :D Иначе, полицијата беше доста коректна, ама нешто уште ме мачи: Што се деси со момчето кај МОН што 2 припадници на МВР го внесоа внатре во зградата? Он беше позади полицискиот кордон.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
А која партија да организира? Не сакам партија да организира.
А сега и јас можам да кажам дека на чичко ми комшијата, епа не он, туку брат му, му стигнало порака да присуствува на ...било што, употреби си ја имагинацијата.
Него, ај биди искрен и кажи колку те плаќаат, да видам за колку се шиткаш.

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Бев, скандирав, праев селфиња и дадов белег на протестот. Вие што не бевте и што какате, слободно продолжете си :)
Можеа да дојдат уште многу но некого глава го „боле“, некој 2 саати бил спиен.. ако, ако се полага екстерно нема ич да спие :)

Kajgana Shop

На врв Bottom